WTA Finals: Με Σβιόντεκ, Μπαντόσα και Σαμπαλένκα η Σάκκαρη

WTA Finals: Με Σβιόντεκ, Μπαντόσα και Σαμπαλένκα η Σάκκαρη
Η Μαρία Σάκκαρη θ' αντιμετωπίσει στον όμιλο του WTA Finals (Γουαδαλαχάρα, 10-17/11) την Πάουλα Μπαντόσα, την Ίγκα Σβιόντεκ και την Αρίνα Σαμπαλένκα.

Στον ίδιο όμιλο με την Αρίνα Σαμπαλένκα, την Ίγκα Σβιόντεκ και την Πάουλα Μπαντόσα κληρώθηκε στο WTA Finals που θα διεξαχθεί από τις 10 έως τις 17/11 στην Γουδαλαχάρα η Μαρία Σάκκαρη.

Η Ελληνίδα τενίστρια στην πρώτη της συμμετοχή στο WTA Finals που γιορτάζει 50 χρόνια ιστορίας στο Μεξικό θα αντιμετωπίσει τρεις "πρωτάρες" στον όμιλο έχοντας ως στόχο να πάρει μια από τις δυο θέσεις που οδηγούν στα ημιτελικά.

Στον άλλο όμιλο έχουμε δυο Τσέχες που είναι η Καρολίνα Πλίσκοβα και η Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα, την Εσθονή Ανέτ Κονταβέιτ και την Ισπανίδα Γκαρμπίνε Μουγκουρούθα.

wta

Ο όμιλος της Σάκκαρη

Η Αρίνα Σαμπαλένκα είναι στο Νο2 κόσμου, είναι από την Λευκορωσία, και δυσκολεύει την Μαρία Σάκκαρη. Έχουν δώσει 5 παιχνίδια και η Σαμπαλένκα έχει 4 νίκες.

To τελευταίο τους παιχνίδι διεξήχθη το 2021 στο Άμπου Ντάμπι με την Σαμπαλένκα να επικρατεί με 6-3,6-2 ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι το 2019 είχαν παίξει και στο WTA Elite Trophy με την Λευκορωσίδα να κατακτά και το τουρνουά.

Η Ισπανίδα Πάουλα Μπαντόσα εξασφάλισε την συμμετοχή της λόγω της επικράτησης της στο Indian Wells και είναι μια παίκτρια με την οποία δεν έχει παίξει ποτέ η Ελληνίδα.

wta 2

Η Μπαντόσα είναι αυτή την εβδομάδα στο Νο10 κόσμου. Όσο αφορά την Ίγκα Σβιόντεκ (Νο9) είναι από την Πολωνία και είναι η πιο νεαρή της οχτάδας αφού είναι 20 ετών.

Το 2020 κατέκτησε χωρίς να χάσει σετ το Roland Garros αλλά το 2021 την απέκλεισε στο Παρίσι η Μαρία Σάκκαρη η οποία μετράει απέναντι της 2 νίκες σε 2 παιχνίδια. Και τα 2 παιχνίδια διεξήχθησαν το 2021.

Η αναφορά στην Κανελλοπούλου!

Πριν από την κλήρωση και στο ξεκίνημα της εκδήλωσης έγινε αναφορά από τους παρουσιαστές στην Αγγελική Κανελλοπούλου, παλιά παίκτρια της WTA και μητέρα της Μαρίας Σάκκαρη αλλά και στην μικρή αδελφή της Μαρίας (Αμάντα).

Στην Γουαδαλαχάρα είναι η "χρυσή" Ολυμπιονίκης του 2016 Μόνικα Πούιγ η οποία θα σχολιάσει για λογαριασμό του ESPN το τουρνουά ενώ πριν από την κλήρωση μίλησε και η θρυλική Μαρτίνα Ναβρατίλοβα.

@Photo credits: Twitter WTA

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

WTA FINALS Τελευταία Νέα