WTA Finals: Μουγκουρούθα και Κονταβέιτ για τον τίτλο στο Μεξικό (vid)

Αντώνης Πατσούρας
WTA Finals: Μουγκουρούθα και Κονταβέιτ για τον τίτλο στο Μεξικό (vid)
Η Ανέτ Κονταβέιτ θα κοντραριστεί την Πέμπτη (03:30, Cosmote Sport 9) με την Γκαρμπίνε Μουγκουρούθα στον τελικό του WTA Finals.

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες η Ανέτ Κονταβέιτ θα συναντήσει την Γκαρμπίνε Μουγκουρούθα στο WTA Finals που είναι σε εξέλιξη στην Γουαδαλαχάρα στο Μεξικό.

Στο παιχνίδι της φάσης των ομίλων η Ισπανίδα είχε επικρατήσει με 6-4,6-4 της Εσθονής η οποία είχε πριν από τον αγώνα εξασφαλίσει την πρόκριση και την πρώτη θέση αλλά την Πέμπτη (03:30, Cosmote Sport 9) θα συναντηθούν ξανά για να παλέψουν για τον τίτλο!

Στο Νο3 η Ισπανίδα, ψάχνει το Νο6 η Εσθονή

Η Γκαρμπίνε Μουγκουρούθα που ξεκίνησε στο Νο5 και θα κλείσει τη χρονιά ανεξαρτήτως αποτελέσματος στο Νο3 κόσμου είναι η πρώτη Ισπανίδα μετά από το 1993 (Σάντσεθ) που θα παίξει τελικό WTA Finals και θέλει να είναι η πρώτη από τη χώρα της που θα το κερδίσει.

Από την άλλη η Ανέτ Κονταβέιτ είναι η πρώτη Εσθονή που παίζει σε τελικό WTA Finals και εάν κερδίσει θα τελειώσει στο Νο6 ενώ ξεκίνησε από το Νο8 στο Μεξικό.

Προβάδισμα για την Γκαρμπίνε

Η 25χρονη Κονταβέιτ έχει συναντήσει 5 φορές την 28χρονη Μουγκουρούθα σ' αγώνα και η Ισπανίδα είναι στο 3-2. Μέσα στο 2021 η Μουγκουρούθα κέρδισε στον όμιλο του WTA Finals και η Εσθονή στη Μόσχα.

Πρώτη φορά έπαιξαν το 2016 στο Australian Open με την Ισπανίδα να επικρατεί με 2-0 σετ ενώ το 2017 είχαν από μία νίκη σε Στουτγάρδη (Κονταβέιτ) και Roland Garros (Μουγκουρούθα).

Μόνο το 2017 τα παιχνίδια τους κρίθηκαν σε 3ο σετ.

Η μοιρασιά τίτλων

Η Γκαρμπίνε Μουγκουρούθα που έχει φτάσει στο Νο1 κόσμου έχει κατακτήσει το Wimbledon αλλά και το Roland Garros και έχει συνολικά 9 αλλά και 5 στα διπλά.

Στο 2021 έχει κερδίσει 2 τίτλους και η Κονταβέιτ έχει 4.

Η Εσθονή έχει συνολικά 5 τίτλους και το 2021 είναι η καλύτερη χρονιά της. O τίτλος στη Γουαδαλαχάρα είναι ο σπουδαιότερος που διεκδικεί έως τώρα στην καριέρα της.

Η πορεία προς τον τελικό

Για να φτάσει έως τον τελικό η Ανέτ επικράτησε στον όμιλο με 2-0 σετ των Πλίσκοβα και Κρεϊτσίκοβα, ηττήθηκε από την Μουγκουρούθα και στον ημιτελικό απέκλεισε με 2-1 σετ την Σάκκαρη.

Από την άλλη η Ισπανίδα κέρδισε την Κονταβέιτ και την Κρεϊτσίκοβα και έχασε από την Πλίσκοβα. Στον ημτελικό απέκλεισε την Πάουλα Μπαντόσα.

@Photo credits: Twitter WTA

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

WTA FINALS Τελευταία Νέα