Αντέδρασε, νίκησε Μαρινό και προκρίθηκε στα προημιτελικά η Σάκκαρη σε 4 ώρες!

Newsroom
Αντέδρασε, νίκησε Μαρινό και προκρίθηκε στα προημιτελικά η Σάκκαρη σε 4 ώρες!
Μπορεί να βρέθηκε πίσω με 1-0 σετ, να είδε τον αγώνα με την Μαρινό να διακόπτεται για 4 ώρες, ωστόσο η Μαρία Σάκκαρη δεν λύγισε. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια αντέδρασε, επικράτησε με 2-1 (1-6, 6-3, 6-3) της Καναδής παίρνοντας την πρόκριση στα προημιτελικά του τουρνουά του Νότιγχαμ. Εκεί θα αντιμετωπίσει την Μπεατρίζ Χαντάντ Μαΐα.

Η Μαρία Σάκκαρη ξεκίνησε εφιαλτικά το παιχνίδι με την Ρεμπέκα Μαρινό (1-6, ), αλλά έστω και σε τρία σετ, κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Νότιγχαμ.

Το Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης, είχε μία από τις χειρότερες μέρες της στο Tour, με πάρα πολύ άσχημα ποσοστά στο σερβίς (12 διπλά λάθη συνολικλά), ωστόσο κατάφερε να επιβιώσει και από την διακοπή λόγω βροχής στο δεύτερο σετ, πάνω που είχε βρει ρυθμό, και στο τρίτο σφράγισε εισιτήριο για την 8αδα όπου την περιμένει η Βραζιλιάνα Μπεατρίζ Χαντάντ Μάια.

Εφιαλτικό ξεκίνημα και νεύρα για Σάκκαρη που έχασε σε 24 λεπτά το σετ!

Η Μαρινό ξεκίνησε με εξαιρετικά σερβίς και έκανε εύκολα το 1-0. Η Καναδή πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό και έκανε break και μάλιστα με 0 στην Σάκκαρη, για το 2-0. Με άλλους 4 σερί πόντους (και 12-1 στην αρχή του παιχνιδιού) το Νο109 στην κατάταξη έφτασε στο 3-0 με love service game, συνεχίζοντας να σερβίρει εξαιρετικά.

Με δυσκολία κατάφερε να σπάσει το ρόδι η Μαρία και να μειώσει στο σερβίς της σε 3-1, με την Καναδή να συνεχίζει να... σφυροκοπά από το σερβίς και να φτάνει στο 4-1 με άλλο ένα love service game, έχοντας μάλιστα άσο σε δεύτερο σερβίς!

Στο σερβίς της η Σάκκαρη βρέθηκε αντιμέτωπη με διπλό break point, το έσωσε και είχε δύο ευκαιρίες να μειώσει, όμως τις πέταξε και τελικά από τα δικά της λάθη ήρθε άλλο ένα break για το 5-1. Τα νεύρα ήταν πολλά για την Σάκκαρη που έδειχνε εκτός κλίματος (άλλοτε γελούσε ειρωνικά για λάθη δικά της ή αποφάσεις των εποπτών που αμφισβητούσε και άλλοτε χτυπούσε από τα νεύρα της το πόδι της μετά από διπλό λάθος στο σερβίς) και τελικά έχασε γρήγορα το σετ με 6-1.

Ξύπνησε και ισοφάρισε

Προσπαθώντας να κάνει ένα restart μετά το τραγικό πρώτο σετ, η Σάκκαρη βελτίωσε το σερβίς της και πήρε προβάδισμα 1-0 στο δεύτερο σετ. Είχε ευκαιρία για break, όμως την έχασε και η Καναδή ισοφάρισε σε 1-1. Η Ελληνίδα τενίστρια πιέστηκε πολύ στο τρίτο game και χρειάστηκε ένα καλό σερβίς και ένα λάθος της αντιπάλου της μετά το 40-40, για να προηγηθεί 2-1.

Η Μαρινό για άλλο ένα game κράτησε εύκολα το σερβίς της και ισοφάρισε σε 2-2, όμως το Νο5 του κόσμου έβγαλε δύο καλά σερβίς και έφτασε στο υπέρ της 3-2.

Για πρώτη φορά στο ματς βρήκε break point η Σάκκαρη και δεν το άφησε να πάει χαμένο, για να κάνει το 4-2 από άστοχος σλάις της Καναδής. Αυτό ήταν και το σημείο που ξύπνησε η Ελληνίδα τενίστρια. Με φόρχαντ winner έκανε το πρώτο της love service game για το 5-2 και αφού μείωσε άνετα σε 5-3 η Μαρινό, η Μαρία σέρβιρε για το σετ. Στο 30-30 όμως το ματς διεκόπη λόγω βροχής.

Μετά από 4 ώρες ο αγώνας ξανάρχισε και η Σάκκαρη πήρε τη νίκη

Η διακοπή δεν κράτησε λίγο αλλά 4 ολόκληρες ώρες με την Σάκκαρη σερβίροντας στο 30-30 του 9ου γκέιμ (5-3 υπέρ της) να κάνει το 6-3 και να στέλνει την αναμέτρηση σε τρίτο σετ. Εκεί η Μαρινό ξεκινώντας στο σερβίς έκανε το 1-0, για να ισοφαρίσει και να κάνει στην συνέχεια μπρέικ για το 2-1 η Σάκκαρη. Η Καναδή από την πλευρά της πήρε επίσης 2 συνεχόμενα γκέιμ και μαζί το προβάδισμα σε 2-3, αλλά κάπου εκεί η Ελληνίδα τενίστρια έπαιξε με λιγότερο ρίσκο, πίεσε στο σερβίς και με ένα σερί 4-0 έκανε το 6-3 παίρνοντας την πρόκριση. Θυμίζουμε πως η Σάκκαρη είναι νούμερο 1 του ταμπλό και αν κατακτήσει την πρώτη θέση θα ανέβει στην 3η θέση της Παγκόσμιας κατάταξης.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

WTA Τελευταία Νέα