Παπαμιχαήλ - Μπάι 0-2: Το πάλεψε, αλλά έμεινε εκτός συνέχειας στην Γκουανγκτζού

Κώστας Ευθυμιάδης
Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ είχε τις ευκαιρίες της, αλλά τελικά αποκλείστηκε με 2-0 σετ (6-3, 7-5) από την Κινέζα Μπάι στον πρώτο γύρο του 250αριου τουρνουά στην Γκουανγκτζού.

Αν και βρέθηκε μία ανάσα από το να πάει σε τρίτο ματς το παιχνίδι με την Κινέζα Μπάι, η Δέσποινα Παπαμιχαήλ ηττήθηκε με 2-0 σετ (6-3, 7-5) και έμεινε εκτός συνέχειας στην Γκουανγκτζού.

Η Ελληνίδα τενίστρια είχε δύσκολη αποστολή, αλλά στο δεύτερο σετ βρέθηκε μπροστά με 4-1, έχοντας κάνει δύο break! Ομως η 20χρονη Μπάι, κάλυψε την χαμένη απόσταση και με τρίτο break στο υπέρ της 6-5, κατάφερε να ολοκληρώσει την ανατροπή και να περάσει στον δεύτερο γύρο της διοργάνωσης.

Το ματς

Αφού κράτησαν αμφότερες το πρώτο service game τους, η Μπάι βρήκε πρώτη το break μετά από τρία διαδοχικά λάθη της Παπαμιχαήλ. Η Κινέζα κράτησε το σερβίς της και στο 4-2 έφτασε μια ανάσα από ένα δεύτερο break, αλλά η Παπαμιχαήλ άντεξε και μείωσε τελικά σε 4-3.

Η Μπάι πήρε ιατρικό τάιμ άουτ καθώς είχε ενοχλήσεις στο γόνατο, αλλά συνέχισε το ματς και έφτασε και στο 5-3. Η Παπαμιχαήλ σέρβιρε για να μείνει στο σετ, βρέθηκε όμως με διπλό set point της Μπάι, η οποία στην δεύτερη ευκαιρία της, βρήκε πέρασμα στη διαγώνιο και με 6-3 πήρε το πρώτο σετ.

Στο δεύτερο και με το σκορ στο 1-1, η Μπάι ήταν μπροστά με 40-0 στο σερβίς της, αλλά η Παπαμιχαήλ έφτασε στο 40-40. Εφτασε στο πρώτο της break point στο ματς και το κατέκτησε με λάθος της Κινέζας, για να πάρει προβάδισμα με 2-1. Κράτησε το σερβις της και έφτασε και σε νέο break point για το 4-1, το οποίο δεν αξιοποίησε, όμως στην δεύτερη ευκαιρία που της δόθηκε, πίεσε την Μπάι και την ανάγκασε σε λάθος για να κάνει το 4-1.

Η Κινέζα πήρε πίσω το ένα από τα δύο break μειώνοντας σε 4-2 και στο σερβίς της έφτασε σε απόσταση αναπνοής (4-3). Στο 5-3 η Παπαμιχαήλ προηγήθηκε 0-30 στο σερβίς της αντιπάλου της και με διπλό λάθος της Μπάι, είχε δύο set point. Τα έχασε, με την Κινέζα να μειώνει σε 5-4 και την Παπαμιχαήλ να σερβίρει για το σετ. Δύο συνεχόμενα λάθη της όμως έδωσαν ευκαιρία για break στην αντίπαλό της, η οποία ισοφάρισε σε 5-5.

Η Κινέζα κράτησε και το σερβίς της, με την Δέσποινα από εκεί που σέρβιρε για το σετμ, ξαφνικά να βρίσκεται να σερβίρει για να μείνει στο ματς. Η Μπάι βρήκε τέσσερα match points, αλλά χρειάστηκε και 5ο για να ολοκληρώσει την ανατροπή και να περάσει στην επόμενη φάση, μετά από μία ώρα και 57 λεπτά αγώνα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

WTA Τελευταία Νέα