Σάκκαρη: Με το τένις της στη σπουδαιότερη βραδιά της καριέρας της
Για πολλούς και διάφορους λόγους το τένις είναι φανταστικό άθλημα. Ένας εξ αυτών οι τρομακτικές αλλαγές του από εβδομάδα σε εβδομάδα. Αν υπήρχε κάποιο μαγικό κουμπί στη Γουαδαλαχάρα, πατήθηκε και με τα δύο χέρια. Βέβαια η Σάκκαρη δεν έφτασε ως τον τελικό για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με ξόρκια, αλλά με το τένις της. Αυτό που την έχει φέρει στην πρώτη δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης την τελευταία διετία.
Το τένις της ήταν αυτό που… ξόρκισε φαντάσματα και διαφορετικές αντιπάλους στο πέρασμα ως τον τελικό. Μετά την ήττα στο Σαν Ντιέγκο λέγαμε πως όλη αυτή η κατάσταση δεν πρέπει να γυρίσει μπούμερανγκ. Η Σάκκαρη επέλεξε να ξαναβγεί στο κορτ μετά τη Νέα Υόρκη και έτσι να ξεπεράσει τις αγωνιστικές και πνευματικές δυσκολίες της. Και όχι απλώς κατάφερε να διώξει από πάνω της τα σύννεφα, αλλά έφτασε να διεκδικεί έναν τίτλο Masters ούσα το απόλυτο φαβορί.
Τόσο λόγω ονόματος αντιπάλου, μιας και η Κάρολαϊν Ντόλχαϊντ μοιάζει… ουρανοκατέβατη, αλλά κυρίως ένεκα των όσων έπραξε στο κορτ όλο αυτό το διάστημα. Η Σάκκαρη για τους δικούς της λόγους νιώθει άνετα στη Γουαδαλαχάρα. Οι συνθήκες του κορτ και της ταχύτητάς του ταιριάζουν στο παιχνίδι της και η αγάπη που παίρνει από το κοινό του Μεξικό την έχει φέρει να αγωνίζεται με όλα τα θετικά vibes.
Φτάνοντας ως τον τελικό δίχως να χάσει σετ, η Ελληνίδα απέκλεισε διαφορετικού στιλ παίκτριες. Όλες όμως τις κέρδισε κυριαρχικά στο κορτ. Την Τζιόρτζι την άφησε να κάνει εκείνη τα λάθη, διατηρώντας σταθερότητα στα χτυπήματα εδάφους. Με την Αράνγκο έβαλε 75% πρώτο σερβίς και αντιμετώπισε επιθετικά το slice, παίρνοντας όλες τις ευκαιρίες με την μπάλα στο φόρχαντ.
Και αν κάποιος πίστευε ότι αυτό δεν επαναλαμβάνεται, στην αναμέτρηση που χρειαζόταν οπωσδήποτε το καλό της πρώτο σερβίς, απέναντι στην Γκαρσία. Έβαλε 67% στο κορτ, την ώρα που στο τουρνουά δεν έχει πέσει κάτω από το 71.9% σε κερδισμένους πόντους εκεί. Όταν δεν επιτρέπεις στη Γαλλίδα να επιτεθεί στα δεύτερα, της αφαιρείς χρόνο από την παρουσία της στο κορτ. Ο καταπληκτικός έλεγχος στην άμυνα με το μπάκχαντ, οι γωνίες που έβγαλε η Σάκκαρη, τα 4/4 σωσμένα break point και κυρίως το απολαυστικό δεύτερο σετ, μαρτυρούν πως μέσα σε μία μόλις εβδομάδα άρχισε να νιώθει εντελώς διαφορετικά για το παιχνίδι της.
Άλλωστε πέραν του αγωνιστικού, για το οποίο έχουμε συζητήσει αρκετά, τη Σάκκαρη την καταλαβαίνεις από τη γλώσσα του σώματος. Πολλές φορές ο εκνευρισμός της μεταφέρεται στον δέκτη -και κυρίως στον αντίπαλο- όταν κάτι δε λειτουργεί. Η ηρεμία με την οποία αγωνίζεται στη Γουαδαλαχάρα βγάζει προς τα έξω μια εικόνα παίκτριας που ξέρει τι θα κάνει, πώς θα κερδίσει, με χαμόγελο απέναντι στην πίεση.
Η 28χρονη απογοητεύτηκε, φοβήθηκε, «έσπασε» στο κορτ αλλά επέστρεψε πιο δυνατή σε διάστημα ενός μήνα. Μεντάλιτι και εικόνα παίκτριας Top-10!
Κομμάτι στο οποίο έρχεται για άλλη μια φορά να επιχειρηματολογήσει, φτάνοντας στον τελικό της Γουαδαλαχάρα. Εκεί όπου βρέθηκε και πέρσι, υπερασπιζόμενη πλέον τους βαθμούς της, όπως έκανε στο Indian Wells, την Ντόχα. Ναι, για αυτό παραμένει ανάμεσα στις κορυφαίες του κόσμου, επειδή αποτελεί μία από τις πιο σταθερές τενίστριες στο τουρ. Με τα πάνω της και τα κάτω της, όπως όλες.
Η μεγαλύτερη ευκαιρία της Σάκκαρη λόγω της απόδοσής της
Απλά αυτό, πια, δεν της αρκεί! Η Σάκκαρη έχει παίξει μακράν της δεύτερης το καλύτερο τένις στη διοργάνωση και έχει μπροστά της μια ονειρεμένη ευκαιρία να βάλει φρένο στην «ανομβρία», αφήνοντας πίσω το Ραμπάτ.
Στο Top-10 μπορείς να παραμείνεις και δίχως να κατακτάς με συνέπεια τίτλους. Επίτευγμα που πάντως θα έπρεπε να αναγνωρίζεται και όχι να λοιδορείται. Ένας τέτοιος όμως, μετά από καιρό, μπορεί να… ξεκλειδώσει πνευματικούς ορίζοντες. Το safe place της Γουαδαλαχάρα δε θα υπάρχει πάντοτε. Ένας τίτλος Masters αποτελεί ορόσημο για κάθε τενίστρια, πολλώ δε μάλλον για τη Μαρία που μετρά 1-7 σε τελικούς. Τις προηγούμενες φορές που βρέθηκε σε αντίστοιχη θέση, έπρεπε να αντιμετωπίσει τη Σφιόντεκ (Indian Wells 2022) και την Πεγκούλα (Γουαδαλαχάρα 2022).
Τώρα όμως η Ντόλχαϊντ που θα σταθεί απέναντι, μετατρέπει τη νίκη σε αυτοσκοπό. Μια διπλίστρια που πέταξε έξω Αλεξαντρόβα, Τρεβιζάν, Κένιν και έχει ήδη υπερβεί το ταβάνι της. Με μία τέτοια, τη Χάντερ, άνοιξε ο δρόμος για τη Γουαδαλαχάρα, με μία τέτοια πρέπει να κλείσει. Οι οκτώ τελικοί που έχει παίξει στην καριέρα της η Σάκκαρη δεν είναι τεράστιο νούμερο, ούτε και λίγοι. Μόνο σε έναν μέχρι στιγμής στην καριέρα της, είχε την ταμπέλα του απόλυτου φαβορί. Απέναντι στη Σέριφ στο περσινό τουρνουά της Πάρμα, από την οποία ηττήθηκε.
Ποτέ όμως δεν έχει πραγματοποιήσει εβδομάδα με τόσο κυριαρχικό τένις σε κάθε τομέα. Σίγουρα η παρουσία της στη Γουαδαλαχάρα, αν συνυπολογίσουμε και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έπαιξε το τένις της, αποτελεί μία από τις σπουδαιότερες στην καριέρα της, μετατρέποντας και τη βραδιά του τελικού στη μεγαλύτερη της μέχρι τώρα τενιστικής της ζωής, αφού μπορεί να συνδυαστεί με τίτλο σε αντίθεση με τους δύο ημιτελικούς Major σε Παρίσι και Νέα Υόρκη.
Από την απειλή με τα χτυπήματα εδάφους, μέχρι το σερβίς και το να κλείνει ημιτελικό με μόλις 7 αβίαστα λάθη. Το τένις της θα πρέπει να αποδειχθεί και το ισχυρότερο διαπραγματευτικό χαρτί της!
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.