Παπαμιχαήλ - Χοσόγκι 2-0: Στον δεύτερο γύρο με... ιδρώτα η Παπαμιχαήλ

Κώστας Ευθυμιάδης
Μετά από μάχη δύο ωρών και 20 λεπτών, η Δέσποινα Παπαμιχαήλ κέρδισε την Σακούρα Χοσόγκι με 2-0 σετ (7-6, 7-5) και συνεχίζει στο Τόκιο.

Σπουδαία στιγμή για την Δέσποινα Παπαμιχαήλ που κέρδισε με 2-0 σετ (7-6, 7-5) την Σακούρα Χοσόγκι και συνεχίζει στην φάση των «16» στο 500αρι τουρνουά στο Τόκιο.

Αν και άλλαξε τελευταία στιγμή η αντίπαλός της (αποσύρθηκε η Καβαγκούτσι), η πρωταθλήτρια από την Πρέβεζα δεν επηρρεάστηκε και σε ένα δύσκολο ματς, πήρε μια πολύ σημαντική πρόκριση.

Επόμενη αντίπαλος για την Παπαμιχαήλ, θα είναι μία εκ των Κασάτκινα και Κόστιουκ, σε μια πάρα πολύ δύσκολη αποστολή, με το παιχνίδι να διεξάγεται την Πέμπτη.

Η Παπαμιχαήλ το 1-0 μετά από μάχη 86 λεπτών

Η Χοσόγκι με την έναρξη του αγώνα έφτασε σε διπλό break point, αλλά η Παπαμιχαήλ ισορρόπησε. Η Γιαπωνέζα έχασε και τρίτη ευκαιρία, με την Δέσποινα τελικά να κλείνει το game μετά από 10 λεπτά!

Αμφότερες κράτησαν εύκολα τα επόμενο service game τους, με την Χοσόγκι να επιβιώνει από break point της Παπαμιχαήλ και να ισοφαρίζει σε 2-2. Η Δέσποινα είχε εύκολη ευκαιρία να τελειώσει το 5ο game, όμως έκανε βεβιασμένα λάθη και η Χοσόγκι της έσπασε το σερβίς για να πάρει προβάδισμα με 3-2.

Στο 4-3 η Χοσόγκι έχασε 4 προσπάθειες να τελειώσει το game, η Παπαμιχαήλ το εκμεταλλεύτηκε, έφτασε σε break point και το έκανε με λάθος στη διαγώνιο της Γιαπωνέζας, για να πάει να σερβίρει για το σετ. Βρέθηκε πίσω με 15-40, γύρισε σε set point, αλλά η Χοσόγκι έφτασε ξανά σε ευκαιρία για το 5-4, άλλες δύο φορές, για να το πετύχει και να μείνει στο σετ.

Στο σερβίς της Γιαπωνέζας, η Παπαμιχαήλ έχασε άλλα δύο set point για να γίνει τελικά το 5-5, με την τενίστρια από την Πρέβεζα να κρατά το σερβίς της και να κάνει το 6-5.

Το σετ τελικά κρίθηκε στο tie break όπου στους πρώτους τρεις πόντους καμία δεν κράτησε το σερβίς της, με την Δέσποινα να έχει προβάδισμα 2-1. Πήγε στην αλλαγή πλευράς προηγούμενη 4-2, έκανε μίνι break για το 5-2, για να το κλείσει στο 7-3 τελικά μετά από 86 λεπτά!

Με άγχος ήρθε η πρόκριση για την Παπαμιχαήλ

Στο δεύτερο σετ η Χοσόγκι κράτησε σχετικά εύκολα το σερβίς της στην αρχή, αλλά η συνέχεια η Δέσποινα ανέβασε στροφές. Με love game ισοφάρισε και το σερβίς της αντιπάλου της, από 30-0 κάτω, κατάφερε να επιστρέψει και να κάνει το break για να προηγηθεί με 2-1.

Η Χοσόγκι όμως με love game πήρε πίσω το break και ισοφάρισε ξανά, για να πάρει προβάδισμα με δεύτερο love game στη σειρά, αυτή τη φορά στο σερβίς της.

Στο 4-4, η Παπαμιχαήλ έφτασε σε τριπλό break point και το έκανε αμέσως με ένα ωραίο πέρασμα με σλάις στην ευθεία. Σέρβιρε για το ματς, όμως και πάλι η Χοσόγκι έσπασε το σερβίς της, με μια αμφιλεγόμενη φάση αφού ο επόπτης έδειξε άουτ και ο διαιτητής το πήρε πάνω του, δίνοντας τον πόντο και το game στην Γιαπωνέζα.

Η Χοσόγκι ωστόσο, με ένα διπλό λάθος έδωσε πίσω το break ξανά στην Παπαμιχαήλ, που για άλλη μία φορά πήγε να σερβίρει για να τελειώσει το παιχνίδι, στο υπέρ της 6-5. Αυ΄τη τη φορά το έκλεισε και πέρασε στην επόμενη φάση.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

WTA Τελευταία Νέα