Κασάτκινα - Παπαμιχαήλ 2-0: Επεσε μαχόμενη η Δέσποινα κόντρα στο Νο13

Κώστας Ευθυμιάδης
Ακρως ανταγωνιστική στο πρώτο σετ η Δέσποινα Παπαμιχαήλ, είδε όμως την Ντάρια Κασάτκινα να κερδίζει με 2-0 σετ (6-4, 6-4) για να πάρει την πρόκριση στα προημιτελικά του Τόκιο.

Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ είχε δύσκολη αποστολή απέναντι στην Ντάρια Κασάτκινα στο Τόκιο.

Επαιξε εξαιρετικά, δεν σταμάτησε να κυνηγά τον κάθε πόντο, αλλά τελικά ηττήθηκε με 2-0 σετ (6-4, 6-4 σε δύο ώρες αγώνα) και ολοκλήρωσε την εξαιρετική της παρουσία στο τουρνουά, στην φάση των «16».

Η Παπαμιχάηλ ήταν άκρως ανταγωνιστική στο πρώτο σετ και μάλιστα στο εις βάρος της 5-4 και το σερβίς της Κασάτκινα, βρέθηκε τρεις φορές με break point, αλλά το... φιλέ την πούλησε σε break point και έχασε το σετ, απέναντι σε μία Ρωσίδα που σέρβιρε με το εξωπραγματικό 88.6% στο πρώτο σερβίς.

Στο δεύτερο η Κασάτκινα προηγήθηκε με 3-0 κι εκεί που όλα έδειχναν πως θα πάει σε εύκολη επικράτηση, η Παπαμιχαήλ βρήκε το σθένος, έσπασε το σερβίς της αντιπάλου της και λίγο έλειψε να μειώσει σε 3-2! Μείωσε όμως σε 4-3 με ένα break, έφτασε σε τέσσερα break point για το 4-4, το οποίο και έκανε!

Στις λεπτομέρειες η Κασάτκινα το πρώτο σετ

H Κασάτκινα το break εύκολα στο πρώτο game (με πόντους κυρίως από λάθη της Παπαμιχαήλ), όμως η απάντηση της Δέσποινας ήταν άμεση και το πήρε πίσω, τελειώνοντας με winner στη διαγώνιο το δεύτερο game.

Στο 2-2 η Ρωσίδα έσπασε το σερβίς της Παπαμιχαήλ και πήρε προβάδισμα, με την Ελληνίδα τενίστρια ωστόσο να μην τα παρατά και να φτάνει δύο φορές σε break point ενώ ήταν πίσω με 40-0! Η Κασάτκινα επιβίωσε όμως και κράτησε το σερβίς της για να κάνει το 4-2, με την Παπαμιχαήλ να μειώνει σε 4-3 στο σερβίς της, με την βοήθεια του φιλέ.

Το break στο 3-2 τελικά στοίχησε στην Δέσποινα, αφού στο 5-3, μείωσε σε 5-4 στο σερβίς της, αλλά η Κασάτκινα, με αρκετή υπομονή πήρε κρίσιμα ράλι και στο 6-4 έκλεισε το πρώτο σετ υπέρ της, αφού πρώτα έσωσε τρία break point και είδε την Παπαμιχαήλ να σβήνει ένα δικό της set point. Στο πρώτο break point το μπαλάκι έπαιξε άσχημο παιχνίδι την Δέσποινα, αφού η Κασάτκινα σημάδεψε φιλέ και αυτό έπεσε... βασανιστικά αργά στην πλευρά της Ελληνίδας κι αντί να γίνει το 5-5, έγινε μετά το 6-4...

Πήγε για μεγάλη ανατροπή η Παπαμιχαήλ, αλλά η Κασάτκινα έκλεισε το ματς

Με break άρχισε η Κασάτκινα και το δεύτερο σετ, αλλά βρέθηκε αντιμέτωπη με δύο ευκαιρίες της Παπαμιχαήλ στο δικό της σερβίς. Εκεί σταμάτησε τα λάθη και με έναν winner έκανε το 2-0, ενώ έφτασε μία ανάσα από το 3-0, με τρία break point. Στο τέταρτο, που ήρθε από διπλό λάθος της Δέσποινας, έκανε το 3-0.

Παρά την απογοήτευση, η Παπαμιχαήλ δεν ήθελε να τα παρατήσει. Εφτασε σε τριπλό break point, με την Κασάτκινα να κάνει διπλό λάθος και να δίνει την ευκαιρία στην Ελληνίδα, να μειώσει σε 3-1.

Πήγε για το 3-2 στο σερβίς της, όμως η Κασάτκινα ανέβασε στροφές και έκανε ξανά το break για να προηγηθεί με 4-1. Με συνεχόμενα λάθη της όμως και ένα διπλό στο σερβίς, έδωσε το break στην Ελληνίδα που μείωσε σε 4-2 και με love game στη συνέχεια σε 4-3!

Η Παπαμιχαήλ κατάφερε με ένα ακόμη διπλό λάθος της Κασάτκινα να ισοφαρίσει σε 4-4, αλλά η ανατροπή δεν ολοκληρώθηκε. Με λίγη τύχη η Ρωσίδα έκανε το break και έστω και δύσκολα στο σερβίς της, πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά όπου θα αντιμετωπίσει την Τζέσικα Πεγκούλα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

WTA Τελευταία Νέα