Επιστροφή στις νίκες για Σβιόντεκ, Ζαμπέρ

Κώστας Ευθυμιάδης
H Ονς Ζαμπέρ κοιτάζει ψηλά
Σε δύο σετ ξεμπέρδεψαν με τον πρώτο γύρο στο Πεκίνο οι Ιγκα Σβιόντεκ και Ονς Ζαμπέρ.

Χωρίς να κινδυνέψει, αλλά όχι και με την επιβλητικότητα που μας είχε συνηθίσει εδώ και ένα χρόνο, η Ιγκα Σβιόντεκ ξεπέρασε το πρώτο εμπόδιο στο 1000αρι του Πεκίνου.

Κόντρα στην Σορίμπες Τόρμο επικράτησε με 6-4, 6-3 σε μία ώρα και 34 λεπτά και στον δεύτερο γύρο θα παίξει με την Γαλλίδα Βέρα Γκρατσέβα. Για την Πολωνή αυτή ήταν η νίκη Νο125 την τελευταία διετία και ισοφάρισε το ρεκόρ που είχε η Ραντβάνσκα, από τις σεζόν 2012-13.

Στον δεύτερο γύρο είναι και η Ονς Ζαμπέρ που επικράτησε της Κρούγκερ με 6-3, 6-4. Η Ζαμπέρ… καίγεται για μεγάλη πορεία αφού είναι στην 8η θέση του race για το WTA Finals, με την Μαρία Σάκκαρη να την καταδιώκει. Επόμενη αντίπαλός της στις «32» θα είναι η Μάρτα Κόστιουκ.

Στον δεύτερο γύρο πέρασε και η Καρολίν Γκαρσία που νίκησε την Ουκρανή Μπεντλ με 6-4, 6-2 και θα παίξει τώρα με την Ιουλία Πουτνίτσεβα.

Από το… στόμα του λύκου γλίτωσε η Ντάρια Κασάτκινα. Η Ρωσίδα τενίστρια κόντρα στην Αιγύπτια Σερίφ, έχασε με 6-1 το πρώτο σετ και ήταν πίσω με 3-2 στο δεύτερο. Ωστόσο, γύρισε το σετ κερδίζοντας το με break στο 6-4. Εκει έσωσε τρία match point της αντιπάλου της στο 3-5, για να οδηγήσει το σετ στο tie break. Εκεί είχε δύο match point (6-4) αλλά τα απώλεσε, για να τα καταφέρει τελικά στην 4η ευκαιρία της (10-8). Στον επόμενο γύρο θα παίξει με την Κινέζα Βανγκ, ζευγάρι με το οποίο θα βρεθεί η Σάκκαρη στον τρίτο γύρο, εφ όσον η ίδια ξεπεράσει το εμπόδιο της Φρουχβίρτοβα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

WTA Τελευταία Νέα