Η Ριμπάκινα πέταξε την Σαμπαλένκα εκτός ημιτελικών

Κώστας Ευθυμιάδης
Η Ελενα Ριμπάκινα σε φορχαντ
Η Ελενα Ριμπάκινα κυριάρχησε στο σερβίς και άφησε την Σαμπαλένκα εκτός 4αδας, επικρατώντας με 7-5, 6-2.

Σε ένα ματς μεταξύ των δύο κορυφαίων σέρβερ του Tour, ήταν δεδομένο πως εκεί θα κριθεί και το παιχνίδι. Και η Ριμπάκινα ήταν καλύτερη σε αυτό το κομμάτι του αγώνα.

Κέρδισε 7-5, 6-2, έχοντας 11 άσους έναντι 4, μόλις ένα διπλό λάθος έναντι... 8 της Σαμπαλένκα (τα δύο μάλιστα αποδείχθηκαν καταδικαστικά), ενώ πέρασε το 62% του πρώτου σερβίς και από αυτό πήρε κέρδος το 77% των πόντων.

Στο πρώτο σετ η Ριμπάκινα ήταν αυτή που περιόρισε τα λάθη της. Δέχτηκε break στη μοναδική ευκαιρία σε όλο το σετ από την Σαμπαλένκα, αλλά δύο φορές έσπασε αυτή το σερβις της αντιπάλου της. Η δεύτερη ήταν στο 5-5 όπου πήγε και σέρβιρε για το 1-0, όπως κι έγινε.

Στο δεύτερο έγιναν απανωτά break points με την Ριμπάκινα να παίρνει προβάδισμα 3-2 και το σερβίς.

Ενα αχρείαστο λάθος της Σαμπαλένκα στο 40-40 την βοήθησε στο να πάρει προβάδισμα ασφαλείας (4-2), με την Λευκορωσίδα να χάνει την αυτοσυγκέντρωσή της και να δίνει νέο break στην Ριμπάκινα με δύο συνεχόμενα διπλά λάθη!

Η Ριμπάκινα πήγε να σερβίρει για να κλείσει το ματς και το έκανε με love game.

Αύριο στις 11:30 ώρα Ελλάδος θα παίξει με την Σαμσόνοβα στον ημιτελικό, ενώ νωρίτερα στις 09:30 θα γίνει η ματσάρα της Σβιόντεκ με την Γκοφ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

WTA Τελευταία Νέα