Σβιόντεκ και Σαμσόμοβα έκλεισαν ραντεβού στον τελικό του Πεκίνου

Κώστας Ευθυμιάδης
Η Ιγκα Σβιόντεκ χαιρεταει τον κόσμο
Η Ιγκα Σβιόντεκ τελείωσε… εμφατικά το σερί της Γκοφ στο Tour, ενώ η Ριμπάκινα έπεσε θύμα έκπληξης από την Σαμσόνοβα.

Με τον πλέον εμφατικό τρόπο η Ιγκα Σβιόντεκ… προσγείωσε την Κόκο Γκοφ και πέρασε στον τελικό του Πεκίνου.

Το νικηφόρο σερί των 16 αγώνων της Γκοφ δεν πτόησε το Νο2 στον κόσμο, το οποίο ήταν... καταιγιστικό, κερδίζοντας με 6-2, 6-3, έπειτα από 79 λεπτά αγώνα.

Η Σβιόντεκ δεν επέτρεψε ούτε ένα break point σε όλο το ματς στην Γκοφ, για να επεκτείνει το ρεκόρ της απέναντι στην νεαρή Αμερικανίδα, σε 8-1.
Θα είναι ο 20ος τελικός στην καριέρα της ο αυριανός, με το ρεκόρ της να είναι 15-4.

Η Σαμσόνοβα ξανά σε τελικό σε 1000αρι

Για δεύτερη φορά φέτος, μετά τον τελικό του Μόντρεαλ, η Λουντμίλα Σαμσόνοβα θα παίξει σε τελικό σε 1000αρι τουρνουά. Τότε είχε χάσει από την Πεγκούλα, ενώ τώρα, στο Πεκίνο, θα αντιμετωπίσει την Σβιόντεκ.

Η Σαμσόνοβα απέκλεισε την Ελενα Ριμπάκινα επικρατώντας με 7-6, 6-3, με σημείο -κλειδί, το set point της Ριμπάκινα στο πρώτο σετ, το οποίο έσβησε. Ηταν στο tie break όπου η Ριμπάκινα είχε προβάδισμα 6-5, αλλά η Σαμσόνοβα το πήρε με 9-7.

Στο 2ο σετ δεν απειλήθηκε σε κανένα service game της και έκανε το πρώτο της break στο 8ο game, για να προηγηθεί με 5-3 και να κλείσει με ένα love service game το ματς, έπειτα από 1 ώρα και 40 λεπτά. Ο αυριανός θα είναι ο 7ος τελικός στην καριέρα της (4-2).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

WTA Τελευταία Νέα