Τένις: Η Καλίνσκαγια σόκαρε την Σβιόντεκ, τελικό με Παολίνι στο Ντουμπάι

Κώστας Ευθυμιάδης
Η Αννα Καλίνσκαγια πανηγυρίζει
Ζευγάρι έκπληξη στον τελικό του Ντουμπάι καθώς η Αννα Καλίνσκαγια πέταξε εκτός την Σβιόντεκ και θα παίξει στον τελικό με την Τζασμίν Παολίνι!

Θύμα έκπληξης η Ιγκα Σβιόντεκ στα ημιτελικά του Ντουμπάι, καθώς η Αννα Καλίνσκαγια την πέταξε εκτός τελικού!

Η Καλίνσκαγια ξεκίνησε από τα προκριματικά του τουρνουά και κατάφερε να περάσει στον τελικό του 1000αριου τουρνουά, κερδίζοντας το Νο1 του κόσμου με 6-4, 6-4. Η Σβιόντεκ μάλιστα χρειάστηκε να σβήσει δύο match point στο εις βάρος της 5-2, αλλά το μόνο που κατάφερε εν τέλει, ήταν να μαζέψει το τελικό σκορ.

Στον τελικό η Καλίνσκαγια θα αντιμετωπίσει την άλλη μεγάλη έκπληξη του τουρνουά, την Τζασμίν Παολίνι. Η Ιταλίδα απέκλεισε την Σάκκαρη, πέρασε άνευ αγώνα στα ημιτελικά λόγω απόσυρσης της Ριμπάκινα κι εκεί επικράτησε της Σοράνα Κιρστέα (που επίσης πρόσφατα κέρδισε την Σάκκαρη σε άλλο τουρνουά) με 6-2, 7-6.

Ετσι, στον τελικό θα αναμετρηθούν το Νο26 (Παολίνι) και το Νο40 (Καλίνσκαγια) του κόσμου, με τις δύο φιναλίστ από Δευτέρα ανεβαίνουν στο Νο17 και το Νο24 αντίστοιχα. Αν πάρει τον τίτλο η Παολίνι, θα φτάσει το Νο14, ενώ αν κερδίσει η Καλίνσκαγια, θα βρεθεί στο Νο16 και θα βρίσκεται για δύο βαθμούς πάνω από την Παολίνι (Νο17).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

WTA Τελευταία Νέα