Σάκκαρη - Γουάν 2-0: Ιδανική πρεμιέρα για την Σάκκαρη στο Miami Open

Δημήτρης Μύτικας
gettyimages-maria_sakkari_miami_open
Κάτι λιγότερο από μιάμιση ώρα χρειάστηκε η Μαρία Σάκκαρη κόντρα στην Χουέ Γουάν, νικώντας την Κινέζα με 6-2, 6-2 στον δεύτερο γύρο του Miami Open, σφραγίζοντας παράλληλα το εισιτήριο για τον τρίτο γύρο του τουρνουά.

Με φόρα από το Indian Wells ξεκίνησε η Μαρία Σάκκαρη το Miami Open, επικρατώντας με σχετική άνεση της Χουέ Γουάν με 6-2, 6-2, σφραγίζοντας το εισιτήριο για τον τρίτο γύρο της διοργάνωσης.

Σε μονόλογο μετέτρεψε η Μαρία Σάκκαρη το πρώτο σετ κόντρα στην Γουάν. Η Ελληνίδα κρατώντας τα σερβίς, κάνοντας δύο συνεχόμενα break πήρε... αέρα τεσσάρων games. Η Κινέζα αντίπαλος της, στο πέμπτο game πραγματοποίησε break μειώνοντας σε 4-1 και στη συνέχεια κράτησε για πρώτη φορά το σερβίς της για το 4-2. Η Σάκκαρη, στη συνέχεια, σταμάτησε το σερί της Κινέζας στα games (5-2) και στο αμέσως επόμενο έκλεισε το σετ με σκορ 6-2.

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε με πιο ανταγωνιστικό χαρακτήρα. Η Σάκκαρη πήρε το πρώτο game με την Κινέζα να βρίσκει άμεση απάντηση στο αμέσως επόμενο. Μάλιστα, η Γουάν βρέθηκε μία ανάσα από το break (15-40) αλλά η Σάκκαρη με τρεις σερί πόντους πήρε το πλεονέκτημα, διατηρώντας το σερβίς της.

Ό,τι δεν κατάφερε να κάνει η Γουάν στο τρίτο game, το έκανε η Ελληνίδα στο 4ο game εκμεταλλευόμενη το μοναδικό break point που της εμφανίστηκε. Η Σάκκαρη ανέβασε κι άλλο τη διαφορά της στα games (4-1), κρατώντας το σερβίς. Οι βάσεις για μία άνετη επικράτηση είχαν μπει για την Ελληνίδα, η οποία με ωραία χτυπήματα δυσκόλεψε την αντίπαλό της. Η μόνη αντίδραση της Γουάν ήταν να μειώσει σε 4-2 με την Σάκκαρη να κάνει ακόμα ένα σερί 2-0, κλείνοντας το σετ με 6-2 για το να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Miami Open. Εκεί η Ελληνίδα τενίστρια θα αντιμετωπίσει μία εκ των Σαβίγ ή Γιαστρέμσκα.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image, By:Robert Prange

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

WTA Τελευταία Νέα