Σάκκαρη: Η νίκη της Γκοφ την διατήρησε στο Νο.8 του ranking

sakkari_ranking
Η νίκη της Κόκο Γκοφ κόντρα στην Ονς Ζαμπέρ, η οποία είχε άμεση επιρροή στη θέση της Μαρίας Σάκκαρη στο WTA Ranking και την διατηρεί στην οκτάδα της παγκόσμιας κατάταξης.

Η Κόκο Γκοφ πήρε τη νίκη επί της Ονς Ζαμπέρ, στα προημιτελικά του Roland Garros και προκρίθηκε στην τετράδα του τουρνουά, όπου θ' αντιμετωπίσει την περυσινή κάτοχο του γαλλικού Grand Slam Ίγκα Σβιόντεκ.

Η νίκη της Αμερικανίδας τενίστριας, αναμφίβολα, επηρέασε τη θέση της Μαρίας Σάκκαρη στην παγκόσμια κατάταξη με την Ελληνίδα να παραμένει στο Νο.8, δηλαδή μία θέση κάτω απ' αυτή που ξεκίνησε την εβδομάδα (Νο.7). Για την ακρίβεια, τη δεδομένη στιγμή στο live ranking της WTA, η 28χρονη βρίσκεται στην όγδοη θέση πάνω από την Ονς Ζαμπέρ, η οποία το μεσημέρι της Τρίτης (4/6) ηττήθηκε από την Κόκο Γκοφ.

Σε περίπτωση που η τενίστρια από την Τυνησία έπαιρνε τη νίκη και συνάμα την πρόκριση για τα ημιτελικά του Roland Garros, αυτόματα θα ανέβαινε και μία θέση στο ranking, ρίχνοντας στη θέση Νο.9 την Σάκκαρη. Με την ήττα αυτή, η Ζαμπέρ παρέμεινε στο Νο.9, όμως μείωσε τη διαφορά της από την Ελληνίδα η οποία γνώρισε πρόωρα τον αποκλεισμό στον πρώτο γύρο του γαλλικού Grand Slam.

Έτσι, η Μαρία Σάκκαρη εκτός απροόπτου θα βρίσκεται στην επόμενη Δευτέρα (10/6) στο Νο.8. Η μόνο περίπτωση να πέσει στο Νο.9 είναι η Τζασμίν Παολίνι, η οποία βρίσκεται στα προημιτελικά του Roland Garros, να κατακτήσει τη διοργάνωση. Η Ιταλίδα τενίστρια στα προημιτελικά του γαλλικού Grand Slam αντιμετωπίζει την Νο.4 του κόσμου Έλενα Ριμπάκινα.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

WTA Τελευταία Νέα