Σάκκαρη - Αζαρένκα 0-2: Ούτε τώρα νίκη κόντρα στην Λευκορωσίδα

Δημήτρης Μύτικας
Πρόωρο αποκλεισμό από το τουρνουά στο Βερολίνο γνώρισε η Μαρία Σάκκαρη, γνωρίζοντας ακόμη μία φορά την ήττα από την Βικτόρια Αζαρένκα με 6-4, 6-2.

Η Μαρία Σάκκαρη ηττήθηκε από την Βικτόρια Αζαρένκα με 6-4, 6-2, στον πρώτο γύρο του τουρνουά στο Βερολίνο και γνώρισε για δεύτερη σερί φορά τον αποκλεισμό στο εναρκτήριο ματς ενός τουρνουά.

Αυτή ήταν η τέταρτη σερί ήττα της Σάκκαρη από την Αζαρένκα σε ισάριθμα ματς, με την Ελληνίδα να μην μπορεί γι' ακόμη ένα ματς να βρει... αντίδοτο στα πολύ καλά σερβίς της Λευκορωσίδας.

Αργός ρυθμός και το break που έκανε τη διαφορά

Η αναμέτρηση ξεκίνησε και από πολύ νωρίς ήταν αντιληπτό πως θα κυλούσε αργά. Με την Μαρία Σάκκαρη να ξεκινάει από θέση σερβίς, η Αζαρένκα βρήκε τις πρώτες της ευκαιρίες για break, όμως η Ελληνίδα τενίστρια κατάφερε να τις σβήσει και να πάρει το πρώτο game. Αντίστοιχο ήταν και το πρώτο service game της Αζαρένκα, η οποία χρειάστηκε επίσης να σβήσει δύο break points της Μαρίας Σάκκαρη για να κάνει το 1-1.

Στη συνέχεια οι δύο αθλήτριες κράτησαν τα σερβίς τους με τον ρυθμό να είναι αρκετά αργός. Στο 7ο game η Αζαρένκα βρήκε εκ νέου ευκαιρία για να... σπάσει το σερβίς της Σάκκαρη, την οποία εκμεταλλεύτηκε καθώς η Ελληνίδα της έκανε «δώρο» το break με δύο σερί διπλά λάθη. Στη συνέχεια η Λευκορωσίδα έκανε το hold (5-3) και με την Σάκκαρη να μειώνει σε 5-4 δεν δυσκολεύτηκε να κλείσει το set με 6-4 και να πάρει προβάδισμα στον αγώνα.

«Μονόλογος» της Αζαρένκα και αποκλεισμός για την Σάκκαρη

Η Αζαρένκα είχε το μομέντουμ, μετά την κατάκτηση του πρώτου σετ, το οποίο και εκμεταλλεύτηκε κάνοντας break με το καλησπέρα στο δεύτερο σετ. Μάλιστα, η πρώην Νο.1 στον κόσμο, πραγματοποίησε και δεύτερο break στο τρίτο game και με hold έκανε το 4-0. Η Μαρία Σάκκαρη σταμάτησε το σερί της Λευκορωσίδας τενίστριας μετά από πέντε χαμένα games.

Στο 7ο game, μάλιστα, η Ελληνίδα έσβησε match point της Αζαρένκα για να κάνει το 5-2 στο ματς. Βέβαια, στο δεύτερο match point που είχε η Αζαρένκα για να κλείσει το παιχνίδι δεν έκανε λάθος και έκλεισε το σετ. Η Λευκορωσίδα, Νο.19 στον κόσμο, προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο και θ' αντιμετωπίσει την Ζεϊνέπ Σονμέζ.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

WTA Τελευταία Νέα