Τένις: Σβιόντεκ και Σαμπαλένκα έκλεισαν ραντεβού στην τετράδα του Σινσινάτι

Newsroom
sabalenka_swiatek
«Κλείδωσε» ο πρώτος ημιτελικό στο τουρνουά Masters του Σινσινάτι, με τις Ίγκα Σβιόντεκ και Αρίνα Σαμπαλένκα να παίρνουν τα εισιτήρια για την τετράδα μετά τις επικρατήσεις τους επί των Μίρα Αντρέεβα και Λουντμίλα Σαμσόνοβα.

Ένας ημιτελικός σε θέση... τελικού έκλεισε για το τουρνουά του Σινσινάτι, καθώς οι Ίγκα Σβιόντεκ και Αρίνα Σαμπαλένκα προκρίθηκαν στην τετράδα και έκλεισαν «ραντεβού» για μία μεγάλη μάχη.

Η Πολωνή Νο.1 του κόσμου δυσκολεύτηκε κόντρα στην Μίρα Αντρέεβα, μιας και χρειάστηκε ν' ανατρέψει το εις βάρος της σκορ στα σετ για να πάρει τη νίκη με 4-6, 6-3, 7-5. Η 17χρονη Ρωσίδα ήταν πολύ ανταγωνιστική, βάζοντας πολύ δύσκολα στη Σβιόντεκ η οποία είδε την αντίπαλό της να σβήνει τα οκτώ από τα δέκα break points.

Βέβαια, από το δεύτερο σετ και μετά η Σβιόντεκ βρήκε τα χτυπήματα που ήθελε και έστειλε χωρίς προβλήματα το ματς σε decider. Το decider set ήταν δραματικό, με τις δύο παίκτριες να προστατεύουν το service τους, αλλά τη Σβιόντεκ να βρίσκει κρίσιμο break στο 11ο game κάνοντας το 6-5, σφραγίζοντας στη συνέχεια τη νίκη σβήνοντας break-point της Αντρέεβα.

Λίγο αργότερα η αντίπαλος της Σβιόντεκ στα ημιτελικά, Αρίνα Σαμπαλένκα, είχε εύκολο έργο απέναντι στην Λουντμίλα Σαμσόνοβα. Η Λευκορωσίδα πήρε τη νίκη με 6-3, 6-2, εκμεταλλευόμενη την αστάθεια της αντιπάλου της από τη θέση του σερβις. Η Νο.3 του κόσμου... έσπασε τρεις φορές το σερβίς της Ρωσίδας παίκτριας, πέτυχε πέντε άσους, προστατεύοντας άρτια το σερβίς της και τις τρεις φορές που έφτασε σε break point η Σαμσόνοβα.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

WTA Τελευταία Νέα