Τένις: Επιστροφή στους τίτλους για την Σαμπαλένκα στο Σινσινάτι

Newsroom
sabalenka
Η Αρίνα Σαμπαλένκα κατέκτησε τον τίτλο στο Masters του Σινσινάτι, επικρατώντας στον τελικό της Τζέσικα Πεγκούλα με 6-3, 7-5 επιστρέφοντας στους τίτλους.

Η κυριαρχική νίκη επί της Ίγκα Σβιόντεκ στον ημιτελικό του τουρνουά στο Σινσινάτι δεν γινόταν να μη συνοδευτεί με ακόμη μία στον τελικό του αμερικανικού Masters για την Αρίνα Σαμπαλένκα. Η Λευκορωσίδα τενίστρια πήρε τη νίκη επί της Τζέσικα Πεγκούλα με 6-3, 7-5 για να κατακτήσει τον τίτλο στο 1000άρι και να σταματήσει το σερί ηττών σε τελικούς (Μαδρίτη, Ρώμη).

Για να κατακτήσει τον τίτλο στο Σινσινάτι, η Σαμπαλένκα χρειάστηκε 75 λεπτά κόντρα στην Αμερικανίδα αντίπαλό της. Η νίκη αυτή της εξασφάλισε την άνοδό της στο Νο.2 του κόσμου, με την νεαρή τενίστρια να φτάνει τους 15 τίτλους καριέρας.

Η Σαμπαλένκα ολοκλήρωσε τον τελικό με 10 άσους (ένα διπλό λάθος), πέρασε το 67% των πρώτων service, κερδίζοντας το 91%(!) των πόντων (31/34) και το 65% στο δεύτερο (11/17), ενώ εκμεταλλεύτηκε τις 3 από τις 5 ευκαιρίες της για break.

Όσον αφορά το ματς, η Νο.2 του κόσμου πήρε με σχετική άνεση το πρώτο σετ με το break στο τέταρτο game να της αρκεί για να κάνει το 6-3 και να πάρει προβάδισμα στον τελικό. Παρόμοια κύλησε και το δεύτερο σετ, με την Πεγκούλα ωστόσο να κάνει κομβικό break τη στιγμή που η Σαμπαλένκα σέρβιρε για να πάρει το ματς, ισοφαρίζοντας σε 5-5. Βέβαια, η αντίδραση της Λευκορωσίδας ήταν αμεσότατη, καθώς με ένα break και ένα hold διαμόρφωσε το 7-5 και έκλεισε το σετ, πανηγυρίζοντας την κατάκτηση του τίτλου.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

WTA Τελευταία Νέα