Δημοσιογράφος για Ριμπάκινα: «Αντιμετωπίζει ψυχοσωματικά προβλήματα εξαιτίας του πρώην προπονητή της»

Δημήτρης Μύτικας
rybakina vukov
Μια άλλη διάσταση στις συνεχόμενες αποσύρσεις της Ελένα Ριμπάκινα από τα τουρνουά της τελευταίας περιόδου έφερε στο φως η Ρωσίδα δημοσιογράφος, Σόνια Ταρτακοβα...

Τον τελευταίο καιρό η Ελένα Ριμπάκινα απουσιάζει από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις ελέω τραυματισμού, όπως έχει δηλώσει η ίδια. Ωστόσο, η Σόνια Ταρτάκοβα έφερε πρόσφατα στο φως τον πραγματικό λόγο για τον οποίο η Καζάκα τενίστρια δεν αγωνίζεται σε κάποιο τουρνουά, ο οποίος οφείλεται στον πρώην προπονητή της νεαρής τενίστριας, Στέφανο Βούκοφ.

Όπως ανέφερε η Ρωσίδα δημοσιογράφος, η Ελένα Ριμπάκινα στο τεράστιο διάστημα συνεργασίας της με τον Στέφανο Βούκοφ έπεσε πολλές φορές θύμα κακοποιητικής συμπεριφοράς. Ο πρώην προπονητής της, με τον οποίο σταμάτησε τη συνεργασία της, μιλούσε άσχημα και ασκούσε έντονο ψυχολογικό πόλεμο στην αθλήτρια. Το γεγονός αυτό δημιουργούσε τεράστια πίεση στην Ριμπάκινα, η οποία δεν μπορούσε να διαχειριστεί όλη αυτή την κατάσταση με αποτέλεσμα να έχει πολλές διακυμάνσεις στην απόδοσή της.

Σε συνέχεια των όσων αναφέρει η Σόνια Ταρτάκοβα, η έγκυρη δημοσιογράφος έκανε ξεκάθαρο πως η απόφαση να σταματήσει η συνεργασία της Ριμπάκινα με τον Βούκοφ ήρθε μετά από πρωτοβουλία των γονιών της που έβλεπαν πολλές προσβολές και τη συνεχή κακοποιητική συμπεριφορά που δεχόταν η κόρη τους.

Σημειώνεται πως οι δηλώσεις της Σόνια Ταρτάκοβα έρχονται ως επιβεβαίωση των πολλών δημοσιευμάτων που κάνουν λόγο για αποκλεισμό του Κροάτη προπονητή από το WTA Tour.

Όπως είναι λογικό, όλα αυτά έχουν... αδρανοποιήσει την κάτοχο του Wimbledon το 2022, η οποία σύμφωνα με την Σόνια Ταρτάκοβα προσπαθεί να ξεπεράσει τα ψυχοσωματικά προβλήματα που της έχουν δημιουργηθεί, προσπαθώντας να υψώσει ξανά ανάστημα και να επιστρέψει στα courts.

Η Ελένα Ριμπάκινα είναι εκτός αγωνιστικών υποχρεώσεων από το US Open, όταν λίγες ημέρες μετά την έναρξη του τελευταίου Grand Slam στη σεζόν απέσυρε τη συμμετοχή της. Πρόσφατα, η Καζάκα αθλήτρια αποσύρθηκε από όλα τα τουρνουά της Ασίας.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

WTA Τελευταία Νέα