Τένις: Σταμάτησε το σερί της Σαμπαλένκα η Μούχοβα

Newsroom
muchova
Η Καρολίνα Μούχοβα πήρε μία τεράστια νίκη κόντρα στην Αρίνα Σαμπαλένκα με 2-1 σετ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του τουρνουά Masters στην Κίνα.

«Στοπ» στο σερί 15 νικών της Αρίνα Σαμπαλένκα έβαλε η Καρολίνα Μούχοβα, η οποία με 7-6(5), 2-6, 6-4 σε 2 ώρες και 46 λεπτά πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά του κινεζικού Masters, όπου θα περιμένει να μάθει την αντίπαλό της από την αναμέτρηση Αντρεέβα - Ζενγκ.

Η Τσέχα αθλήτρια κατάφερε να διατηρήσει σε καλά επίπεδα το σερβίς και σε συνδυασμό με την σταθερή Σαμπαλένκα το εναρκτήριο σετ οδηγήθηκε στο tie-break. Εκεί η φιναλίστ του περυσινού Roland Garros έκανε με το... καλησπέρα το mini break, ωστόσο είδε την Νο.2 του κόσμου να το παίρνει πίσω. Η Τσέχα έκανε εκ νέου mini break και τη στιγμή που σέρβιρε για να κλείσει το σετ δέχθηκε νέο... σπάσιμο στο σερβίς με την Λευκορωσίδα να μειώνει σε 5-6. Βέβαια, η 26χρονη τενίστρια δεν κατάφερε να κρατήσει το σερβίς της με την Μούχοβα να κάνει το 7-5 και να κλείνει το πρώτο σετ.

Στο δεύτερο σετ η Σαμπαλένκα έβγαλε αντίδραση και με δύο breaks έκανε το 6-2 με συνοπτικές διαδικασίες, στέλνοντας το ματς σε τρίτο και τελευταίο σετ. Η κάτοχος του φετινού US Open είχε τον ρυθμό με το μέρος της και πολύ γρήγορα βρέθηκε μπροστά με δύο games στο σετ (2-0 και 4-2). Βέβαια, η Μούχοβα εκμεταλλεύτηκε το ένα από τα τέσσερα break points που της παρουσιάστηκαν στο 8ο game, φέρνοντας το σετ στα ίσα. Με το σκορ στο 4-4, η Τσέχα πραγματοποίησε 2-0 σερί και έκλεισε το σετ, πανηγυρίζοντας την πρόκριση στα ημιτελικά του τουρνουά.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

WTA Τελευταία Νέα