Τένις: Η Ζενγκ με επική ανατροπή συμπλήρωσε την τετράδα στο Masters της Κίνας

Newsroom
zheng_beijing
Την πρόκριση στα ημιτελικά του τουρνουά στο Πεκίνο σφράγισε η Κινγουέν Τζένγκ, παίρνοντας μεγάλη νίκη επί της Μίρα Αντρέεβα με 5-7, 6-0, 6-4 συμπληρώνοντας την τετράδα στο κινεζικό Masters.

Πραγματοποιώντας μεγάλη ανατροπή η Κινγουέν Τζενγκ πήρε τη νίκη κόντρα στην Μίρα Αντρεέβα και προκρίθηκε στα ημιτελικά του τουρνουά Masters στην Κίνα. Εκεί, η Κινέζα τενίστρια θα βρεθεί αντίπαλος με την Καρολίνα Μούχοβα, η οποία νωρίτερα απέκλεισε την Αρίνα Σαμπαλένκα.

Η χρυσή Ολυμπιονίκης στο Παρίσι ξεκίνησε την αναμέτρηση βρίσκοντας... σκούρα τα πράγματα. Η Αντρέεβα βρήκε πολύ γρήγορα ρυθμό και με δύο breaks έφτασε το σκορ στο 4-0. Βέβαια, η Κινέζα έβγαλε αντίδραση και απάντησε με το ίδιο νόμισμα, φέρνοντας στα ίσα το σετ (4-4).

Η ισοπαλία διατηρήθηκε στη συνέχεια με τις δύο παίκτριες ν' ανταλλάσσουν από ένα break και την Αντρέεβα να παίρνει προβάδισμα στο 11ο game (6-5). H Τζενγκ σέρβιρε στο 12ο game για να στείλει το σετ σε tie-break, ωστόσο δέχθηκε ακόμα ένα break από την 16χρονη τενίστρια για το 7-5.

Στο δεύτερο σετ, η Τζενγκ έψαξε την ισοφάριση για να στείλει σε τρίτο και τελευταίο σετ τον προημιτελικό. Η Κινέζα κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα με ηχηρό τρόπο, καθώς δεν επέτρεψε στην αντίπαλό της να πάρει ούτε ένα game, κάνοντας το 6-0.

Το πολύ καλό μομέντουμ, όμως, δεν βοήθησε την Κινέζα να πάρει κεφάλι στο σκορ του τρίτου σετ. Η Αντρέεβα πήρε προβάδισμα δύο φορές στο decider σετ, το οποίο ισάριθμες φορές το έχασε από την Τζενγκ. Με το σκορ στο 4-4 η Νο.7 του κόσμου έκανε σερί 2-0 και έκλεισε το δεύτερο διαδοχικό σετ για να πανηγυρίσει την πρόκριση στα ημιτελικά του τουρνουά της πατρίδας της.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

WTA Τελευταία Νέα