Τένις: Επιβλητική επικράτηση της Γκοφ στον τελικό του Πεκίνου

Newsroom
gauff_beijing
Η Κόκο Γκοφ ολοκλήρωσε την πολύ καλή πορεία της στο τουρνουά Masters του Πεκίνου, κάνοντας μία εκπληκτική εμφάνιση στον τελικό κόντρα στην Καρολίνα Μούχοβα της οποίας επικράτησε με 6-1, 6-3.

Στον δεύτερο 1000άρι τίτλο της καριέρας της έφτασε η Κόκο Γκοφ, η οποία ήταν κυριαρχική κόντρα στην Καρολίνα Μούχοβα και χωρίς να χάσει σετ (6-1, 6-3) πήρε τη μεγάλη νίκη. Αυτός ήταν ο 8ος νικηφόρος τελικός της Αμερικανίδας τενίστριας στους εννέα που έχει συμμετάσχει στην καριέρα της.

Η νεαρή τενίστρια έκανε ένα μεστό ματς στο τελευταίο παιχνίδι του τουρνουά στο Πεκίνο και αυτό αποδεικνύουν και οι αριθμοί της. Σέρβιρε με 70%, κερδίζοντας τους 28 από τους 33 πόντους που παίχτηκαν πίσω από το πρώτο σερβίς της. Εκμεταλλεύτηκε τα πέντε από τα εννέα break point της, κάνοντας παράλληλα έξι άσσους και πέντε διπλά λάθη.

Στο εναρκτήριο σετ, η Αμερικανίδα κάτοχος του περυσινού US Open βρέθηκε πολύ νωρίς με τρία games διαφορά (3-0). Η Μούχοβα μείωσε προσωρινά της διαφορά (3-1), ωστόσο αυτό ήταν και το μόνο game που κατέκτησε η Τσέχα τενίστρια στο πρώτο σετ, μιας και η Γκοφ «καθάρισε» με σερί 3-0 games για να πάρει προβάδισμα στον τελικό (6-1).

Η Καρολίνα Μούχοβα εμφανίστηκε πιο ανταγωνιστική στο δεύτερο σετ, ξεκινώντας με break και hold (2-0). Βέβαια, η Γκοφ πάτησε και πάλι το... γκάζι και βρέθηκε με δύο games προβάδισμα (4-2). Η Αμερικανίδα διατήρησε τη διαφορά και στο 9ο game έκλεισε το σετ (6-3), πανηγυρίζοντας την κατάκτηση του τίτλου.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

WTA Τελευταία Νέα