Η Σαμπαλένκα πέτυχε το three-peat στη Γουχάν

Newsroom
 Η Σαμπελένκα πέτυχε το three-peat στη Γουχάν
Η Αρίνα Σαμπαλένκα νίκησε την Κινγουέν Ζενγκ με 2-1 σετ κατακτώντας για τρίτη διαδοχική φορά τον τίτλο στο τουρνουά της Γουχάν στην Κίνα.

Η Αρίνα Σαμπαλένκα για τρίτη φορά στην καριέρα της κατέκτησε τον τίτλο στο 1000άρι τουρνουά στη Γουχάν της Κίνας, επικρατώντας στον τελικό της Κινέζας, Κινγουέν Ζενγκ με 6-3, 7-5, 6-3.

Η Λευκορωσίδα έγινε η πρώτη παίκτρια που κατακτά τρεις σερί διαδοχικούς τίτλους στη Γουχάν, όπου έχει 17 νίκες.

Είναι ο 5ος συνολικά τίτλος της στην Κίνα, οι περισσότεροι από κάθε άλλη παίκτρια, ο 17ος στην καριέρα της και ο 4ος μέσα στο 2024, μετά το Australian Open, το US Open και το 1000άρι στο Σινσινάτι.

Απέναντι στην Κινγουέν Ζενγκ, ολυμπιονίκης στο Παρίσι, η Σαμπαλένκα πήρε με άνεση το 1ο σετ με 6-3, όμως η Κινέζα είχε αντίδραση στο 2ο σετ.

 

«Εσπασε» δύο φορές το σερβίς της Σαμπαλένκα για να προηγηθεί με 5-3 και παρά την επιστροφή της Σαμπαλένκα (5-5) το κατέκτησε με 7-5. Η Σαμπαλένκα κυριάρχησε το 3ο σετ, προηγήθηκε με 3-0 και 5-2, φθάνοντας στο 6-3 και στον τίτλο έπειτα από αγώνα δύο ωρών και 40μ λεπτών.

Η Ζενγκ με την πορεία της στη Γουχάν έχει πλέον τον πρώτο λόγο έναντι της Εμμα Ναβάρο για να πάρει το 8ο και τελευταίο εισιτήριο για το WTA Finals στο Ριάντ κι έχει την ευκαιρία να γίνει η πρώτη παίκτρια από την Κίνα που θα το καταφέρει μετά τη Να Λι το 2013.

Οι Σαμπαλένκα, Σβιόντεκ, Γκοφ, Παολίνι, Ριμπάκινα, Πεγκούλα και η Κρεϊτσίκοβα, έχοντας κατακτήσει το Wimbledon, είναι οι ετπά σίγουρες για τα WTA Finals.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

WTA Τελευταία Νέα