Τένις: Στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης η Σαμπαλένκα

Newsroom
sabalenka
Αλλαγή στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης είχαμε στην WTA με την Αρίνα Σαμπαλένκα να σκαρφαλώνει για δεύτερη φορά στην καριέρα της στο υψηλότερο σκαλί του Ranking.

H κατάκτηση του τίτλου στην Γουχάν και η αφαίρεση πόντων από την Ίγκα Σβιόντεκ ανέβασαν την Αρίνα Σαμπαλένκα στο Νο.1 του κόσμου, με την Λευκορωσίδα τενίστρια να... πιάνει την κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης για δεύτερη φορά στην καριέρα της.

Πιο συγκεκριμένα, η 26χρονη τενίστρια ανέβηκε στους 9706 βαθμούς, με την Πολωνή να πέφτει στους 9665. Οι δύο αθλήτριες είναι το απόλυτο δίδυμο στην κορυφή της παγκόσμιας, με την Κόκο Γκοφ που βρίσκεται στο Νο.3 να απέχει περίπου 3500 βαθμούς από την δεύτερη Σβιόντεκ. Τζέσικα Πεγκούλα και Έλενα Ριμπάκινα συμπληρώνουν την πεντάδα.

Στην δεκάδα επέστρεψε Ντάρια Κασάτκινα, η οποία κατέκτησε τον τίτλο στο τουρνουά του Νίγκμπο, ρίχνοντας την Ντανιέλ Κόλινς η οποία πρόσφατα αναίρεσε την απόφασή της για απόσυρση στο τέλος της σεζόν.

Στο Νο.22 παρέμεινε η Μαρία Σάκκαρη, η οποία έχει μείνει εκτός αγωνιστικών υποχρεώσεων λόγω του τραυματισμού της στον ώμο.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

WTA Τελευταία Νέα