Ολυμπιακοί Αγώνες: Σοκαριστικές δηλώσεις από αθλήτρια τριαθλού για το νερό του Σηκουάνα

Newsroom
triathlon

bet365

Η Βελγίδα αθλήτρια, Γιόλιν Βερμέιλεν αφηγήθηκε την εμπειρία της από την κολύμβηση στον Σηκουάνα, δηλώνοντας πως είδε και ένιωσε πράγματα που δε θέλει να θυμάται.

Αν και υπήρχαν ανησυχίες για την ποιότητα νερού του Σηκουάνα και αναβολή δύο προπονήσεων τριάθλου το αγώνισμα διεξαχθεί κανονικά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, αφού οι μελέτες το επέτρεψαν σύμφωνα με τους διοργανωτές.

Για τη διεξαγωγή του αγωνίσματος υπήρξε σχετική ανακοίνωσε: «Τα δείγματα που ελήφθησαν χθες μεταξύ 5 και 6 π.μ. έδειξαν επίπεδα E.Coli, του πιο προβληματικού από τα δύο βακτήρια των κοπράνων που μετρήθηκαν για να επιτρέψουν ή όχι τη διεξαγωγή διαγωνισμών λευκού νερού, «μεταξύ 192 και 308» μονάδες σχηματισμού αποικιών ανά χιλιοστόλιτρο (CFU/ml), είπε η Αν Ντεσάν, εκπρόσωπος της Cojo, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του Τύπου. Αυτά τα αποτελέσματα «θεωρούνται πολύ καλά από το World Triathlon».

Η Βελγίδα αθλήτρια, Γιόλιν Βερμέιλεν, δεν μπορούσε να κρύψει την απογοήτευσή της για την ποιότητα του νερού στον Σηκουάνα, περιγράφοντας ακόμα και τα μέτρα υγιεινής που ακολούθησε μετά το αγώνισμα της, προκειμένου να αποφύγει μόλυνση από το βακτήριο E.coli που είχε εντοπιστεί στο νερό.

«Ήπια πολύ νερό, οπότε θα ξέρουμε αύριο αν είμαι άρρωστη ή όχι. Δεν έχει γεύση Κόκα Κόλα ή Σπράιτ, φυσικά. Καθώς κολυμπούσα κάτω από τη γέφυρα, ένιωσα και είδα πράγματα που δεν πρέπει να σκεφτόμαστε πολύ. Ο Σηκουάνας ήταν βρώμικος εδώ και εκατό χρόνια, οπότε δεν μπορούν να πουν ότι η ασφάλεια των αθλητών είναι προτεραιότητα. Αυτά είναι βλακείες!», ανέφερε έντονα απογοητευμένη η αθλήτρια.

«Αν ο αγώνας δεν είχε γίνει, θα ήταν ντροπή για τον οργανισμό, για το Παρίσι, για τη Γαλλία. Ήταν τώρα ή ποτέ, και δεν μπορούσαν να ακυρώσουν εντελώς τον αγώνα.Τώρα πρέπει απλώς να ελπίζουν ότι δεν θα υπάρξουν πάρα πολλοί άρρωστοι αθλητές. Πήρα προβιοτικά, ήπια το Yakult μου , δεν μπορούσα να κάνω περισσότερα. Προσπαθούσα να μην πίνω νερό, αλλά απέτυχε. Όπως ακριβώς ήθελα να μην πέσω, αλλά απέτυχε κι αυτό», ανέφερε κλείνοντας.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα