Τσελίδης στο Gazzetta: «Το πρωί το ονειρευόμουν, τώρα το αγγίζω»

O Θόδωρος Τσελίδης

bet365

Ο 28χρονος Θόδωρος Τσελίδης σκέφτεται το βάθρο και τρέμει από ευτυχία. Αποστολή στο Παρίσι, Νίκος Παπαδογιάννης.

Έλαμπε ολόκληρος ο Θόδωρος Τσελίδης, λίγα λεπτά μετά την πρόκρισή του στον τελικό του ρεπεσάζ, όπου θα διεκδικήσει, απόψε, το ένα από τα δύο χάλκινα μετάλλια των -90 κ. στο τζούντο. «Αν είμαι χαρούμενος; Μα θέλει και ρώτημα; Είμαι κοντά στην απόλυτη ευτυχία».

Ο νεαρός τζουντόκα, που κατάγεται από την Βόρεια Οσετία και ήταν …κοντοχωριανός με το «θύμα» του στον πρώτο αγώνα του ρεπεσάζ, Αράμ Γκριγκοριάν («είμαστε και οι δύο από τη Ρωσία, γνωριζόμαστε καλά, κάναμε μαζί προπονήσεις») κοντεύει να τρελαθεί από τη χαρά του. «Σήμερα το πρωί που ξύπνησα ονειρευόμουν το μετάλλιο, αλλά τώρα το αγγίζω», είπε με τα καλά αγγλικά του. «Ευχαριστώ», πρόσθεσε σε σπασμένα ελληνικά.

Από τις σοβιετικές δημοκρατίες του Πόντου, άλλωστε, ήρθε στην Ελλάδα και ο προηγούμενος Ολυμπιονίκης του τζούντο, Ηλίας Ηλιάδης, υιοθετημένος από τον νυν προπονητή του Τσελίδη, Νίκο Ηλιάδη. Και ο αντίπαλος του Τσελίδη, στον τελικό του ρεπεσάζ; Ισπανός μεν, γέννημα θρέμμα της Τιφλίδας δε: Τριστάνι Μοσχαλισβίλι. Έλληνας από τη Οσετία αντιμέτωπος με Ισπανό από τη Γεωργία…

«Τώρα χρειάζομαι επειγόντως ένα μασάζ», είπε ο Τσελίδης, χωρίς να χάνει δευτερόλεπτο το χαμόγελό του. «Και να ξεκουράσω λίγο το μυαλό μου για τον τελευταίο αγώνα. Όλα ξεκινάνε από δω, ξέρετε. Από το κεφάλι. Το σώμα δεν έχει πρόβλημα, αντέχει». Ο Θόδωρος Τσελίδης θα γιορτάσει τα 28α γενέθλιά του την ερχόμενη Δευτέρα: «Ελπίζω, με το πρώτο ελληνικό μετάλλιο για δώρο».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα