Ηλιάδης στο Gazzetta: «Δεν περιγράφεται το Ολυμπιακό μετάλλιο, να υπάρχει οικονομική στήριξη για τα παιδιά»

Πηνελόπη Γκιώνη
ΠΑΟΚ

bet365

Ο προπονητής του Θοδωρή Τσελίδης, Νίκος Ηλιάδης, μίλησε στο Gazzetta για την επιτυχία του αθλητή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Αποστολή στο Παρίσι: Πηνελόπη Γκιώνη

Χαρούμενος και χαμογελαστός ήταν ο Νίκος Ηλιάδης, ο ομοσπονδιακός προπονητής του τζούντο και ο «μαέστρος» πίσω από την επιτυχία του Θοδωρή Τσελίδη και το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, το πρώτο για τα ελληνικά χρώματα.

Ο ίδιος, μίλησε στο Gazzetta σχετικά με αυτή τη μεγάλη επιτυχία και είπε: «Δεν υπάρχουν λέξεις να το περιγράψω αυτό, κανείς δεν μπορεί. Από την πρώτη φορά που πήραμε μετάλλιο το 2004 στην Αθήνα με τον Ηλία. Για άλλα μετάλλια, σε Παγκόσμια πρωταθλήματα ας πούμε, μπορώ να πω πολλά. Γι΄αυτό (σ.σ. το Ολυμπιακό μετάλλιο) δεν μπορώ να πω τίποτα. Αυτό δεν μπορώ να το εξηγήσω.

Τα μυστικά της τακτικής δεν λέγονται, θα τα ακούσουν οι άλλοι… Ξέρουμε πάντα τους αντιπάλους με τον Θοδωρή, τους διαβάζουμε και ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε.

Ναι, είναι το τρίτο Ολυμπιακό μετάλλιο που έχει πάρει αθλητής μου. Πιστεύω πως έχω προσφέρει, ό,τι μπόρεσα έκανα. Τώρα ακολουθεί και νεολαία, όσα ξέρω και ό,τι μπορώ τους το μαθαίνω.

«Πόσες θυσίες έχουμε κάνει, ένας Θεός το ξέρει»

Πιστεύω πως θα έπρεπε να έχουμε υποστήριξη ανάλογη, οικονομική. Εδώ ας πούμε έχουμε μασέρ, μας βοηθάει. Αλλά τρία χρόνια που ετοιμαζόμαστε για να έρθουμε στους Ολυμπιακούς, μασέρ δεν είχαμε. Ούτε γιατρό έχουμε, ούτε φυσιοθεραπευτή, ούτε τίποτα. Είναι ακριβά, η ομοσπονδία δεν έχει οικονομική άνεση για να πάρει υπαλλήλους και δεν τους κατηγορώ γιατί η ομοσπονδία κάνει με το παραπάνω πράγματα. Εξαρτάται από εκείνους που μοιράζουν τα λεφτά για τον αθλητισμό. Σε άλλες χώρες, η ομοσπονδία του τζούντο μπορεί να παίρνει όσα χρήματα παίρνει όλος ο ελληνικός αθλητισμός μαζί. Είναι κρίμα.

Πόσες θυσίες έχουμε κάνει, ένας Θεός ξέρει. Πολλές φορές πηγαίνουμε σε διοργανώσεις με γνωριμίες, για να μην πληρώνουμε.

Πιστεύω θα έχουμε συνέχεια, έχουμε τη βάση. Να υπάρχει υποστήριξη».

Όσο για την αθλήτριά του Ελισάβετ Τελτσίδου, η οποία αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο, είπε: «Η Ελισάβετ έκανε βλακεία, συγγνώμη για την έκφραση. Της έχω πει αυτή την τεχνική να μην την κάνει γιατί η ίδια είναι δυναμική δεν είναι γρήγορη. Την έκανε και έπεσε. Μπορούσε να πάει στον τελικό, εκεί δεν ξέρω τι θα έκανε αλλά θα μπορούσε να μην έχει κανένα πρόβλημα μέχρι και τον τελικό. Είχε προετοιμαστεί πάρα πολύ καλά, τόσο καλά που ποτέ ξανά δεν ήταν έτσι».

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα