Παραολυμπιακοί Αγώνες: «Χάλκινη» η Πασχαλίδου

Newsroom
πασχαλίδου

bet365

Η Δώρα Πασχαλίδου κατέκτησε το 12ο μετάλλιο της Ελλάδας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024».

Η 27χρονη αθλήτρια πανηγύρισε την κατάκτηση της τρίτης θέσης στα -70 κιλά της κατηγορίας J1 στο τζούντο, με αποτέλεσμα η ελληνική συγκομιδή μεταλλίων στη διοργάνωση να αριθμεί πλέον δύο χρυσά, τρία ασημένια και επτά χάλκινα.

Η Ελληνίδα τζουντόκα αντιμετώπισε σήμερα (6/9) την Τουρούνα Λχαϊτζάβ από τη Μογγολία και νίκησε 10-0 με δύο Waza-ari, τα οποία ισοδυναμούν με ένα Ippon, ύστερα από μόλις 54 δευτερόλεπτα αγώνα.

Για την ιστορία, το δεύτερο χρυσό μετάλλιο στη συγκεκριμένη κατηγορία κατέκτησε η Νικολίνα Περνχάιμ Γκούντριτς από τη Σουηδία που επικράτησε με 11-0 (σ.σ. με Waza-ari και στη συνέχεια Ippon) της Τουρκάλας Μερβέ Ουσλού Χατζαμπιπούρ ύστερα από 66 δευτερόλεπτα αγώνα.

Στο μεταξύ, το χρυσό μετάλλιο πανηγύρισε η Κινέζα Λι Λιου που νίκησε 1-0 στο "Golden Score" τη Βραζιλιάνα Μπρέντα Σόουζα ντε Φρέιτας, η οποία είχε αποκλείσει την Πασχαλίδου στον ημιτελικό.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα