Αθηνά Παπαφωτίου: «Τα σωματεία έχουν ξεχάσει τα πρότυπα κατά του ρατσισμού και της βίας στις γυναίκες»

Αθηνά Παπαφωτίου: «Τα σωματεία έχουν ξεχάσει τα πρότυπα κατά του ρατσισμού και της βίας στις γυναίκες»

Newsroom
papafotiou pao

bet365

Η αρχηγός της ομάδας βόλεϊ του Παναθηναϊκού, Αθηνά Παπαφωτίου, μίλησε για τη βία των γυναικών στο τουρνουά «Νομίκεια» της Σαντορίνης υπογραμμίζοντας τη σύνδεση αυτού του κοινωνικού θέματος με τον αθλητισμό.

Αποστολή στη Σαντορίνη, Φώτης Καρακούσης

Η Αθηνά Παπαφωτίου χρησιμοποίησε το βήμα της στη συνέντευξη Τύπου του Παναθηναϊκού για τα «Νομίκεια» προκειμένου να θίξει ένα ευαίσθητο κοινωνικό θέμα για το οποίο θα πρέπει να γίνεται λόγος συχνότερα.

Η αρχηγός της ομάδας βόλεϊ των Πρασίνων αναφέρθηκε στη βία που υφίστανται οι γυναίκες υπογραμμίζοντας ότι αυτό το φαινόμενο παθογένειας έχει προέκταση και στον αθλητισμό. Αναλυτικά όσα είπε η ίδια:

«Τα αθλητικά σωματεία μετά την κρίση έχουν μία τάση να επενδύουν και να σκέφτονται πώς θα φτιάξουν μία ισχυρότερη ομάδα, αλλά έχουν ξεχάσει το κομμάτι της κοινωνίας.Ο αθλητισμός είναι μέσο της κοινωνικοποίησης και είναι ένα όχημα για το πώς θέλουμε να είναι η κοινωνία αύριο, μεθαύριο. Τα σωματεία έχουν ξεχάσει κάπως τον ρόλο αυτό ή δεν τους έχει επιτραπεί να ασχοληθούν λόγω των συνθηκών, αλλά είναι στο χέρι μας να το συμπεριλάβουμε στις πρακτικές μας και στο τι θέλουμε να κάνουμε. Ακόμα και η τηλεόραση μπορεί να βοηθήσει και να δείξει ότι μία γυναίκα μπορεί να είναι ταυτόχρονα και γυναίκα και πρωταθλήτρια.

Όταν στην τηλεόραση δεν υπάρχει τίποτα τέτοιο τι περιμένουμε να δουν τα παιδιά; Πώς θα αποκτήσουν κάποιο τέτοιο πρότυπο αν αυτά δεν προβάλλονται. Όλα τα σωματεία έχουν μεγαλύτερη απήχηση και εύκολα προσβάσιμο κοινό, οπότε μπορούμε να τούς περάσουμε τα πρότυπα που θέλουμε για τον πρωταθλητισμό, για την καταπολέμηση των διακρίσεων, του ρατσισμού και της βίας στις γυναίκες».

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα