Αρκάς: Με τον Γκρόζερ μπροστάρη θέλει να αφήσει εκτός τον Ολυμπιακό

Αρκάς: Με τον Γκρόζερ μπροστάρη θέλει να αφήσει εκτός τον Ολυμπιακό

Φώτης Καρακούσης
Αρκάς

bet365

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Τετάρτη την Αρκάς στον πρώτο προημιτελικό του CEV Cup και το Gazzetta σας παρουσιάζει τους Τούρκους που έχουν ως μεγάλο αστέρι τον σπουδαίο Γκεόργκ Γκρόζερ.

Μετά την περσινή κατάκτηση του Challenge Cup, ο Ολυμπιακός αποφάσισε φέτος να κατέβει μετά από 9 χρόνια στο Champions League. Οι Πειραιώτες ήταν σαρωτικοί στα προκριματικά παίρνοντας αήττητοι την πρόκριση για τους ομίλους. Εκεί απέναντι στην μυθική ΖΑΚΣΑ, στην εξαιρετική φέτος Ζιράτ και την περσινή φιναλίστ του CEV Cup, Ροζελάρε η ομάδα του Ντανιέλ Καστελάνι κατάφερε να πάρει την 3η θέση και να συνεχίσει στο CEV Cup, ενώ για λεπτομέρειες έχασε ακόμα και την 2η θέση, πετυχαίνοντας μάλιστα μια από τις μεγαλύτερες νίκες της ιστορίας του και αναφερόμαστε στο 3-0 επί της κατόχου του Champions League τα τρία τελευταία χρόνια, ΖΑΚΣΑ.

Το ευρωπαϊκό ταξίδι για τους «ερυθρόλευκους» συνεχίζεται με την Αρκάς να είναι το εμπόδιό τους για πρόκριση στα ημιτελικά του CEV Cup. Για την ακρίβεια ο νικητής του συγκεκριμένου ζευγαριού και χωρίς σε καμία περίπτωση να θέλουμε να υποτιμήσουμε είτε τον Μίλωνα, είτε την Λούνεμπουργκ, είναι το μεγάλο φαβορί για πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης, οπότε καταλαβαίνουμε όλοι πόσο σημαντικά είναι τα δύο παιχνίδια με τους Τούρκους.

Αρκάς

Στην σκιά των Χάλκμπανκ, Φενέρ, Ζιράτ, αλλά πάντα δυνατή

Πάμε να δούμε ποια είναι η Αρκάς. Η ομάδα του σπουδαίου Καναδού προπονητή, Γκλεν Χογκ, προσπαθεί εδώ και πολλά χρόνια να βγει από την σκιά των Χάλκμπανκ, Φενέρ και Ζιράτ, που μαζί και με Γαλατά, είναι οι παραδοσιακές δυνατές ομάδες της Τουρκίας και άλλες φορές το καταφέρνει και άλλες όχι. Όσον αφορά τις εγχώριες διοργανώσεις οι Τούρκοι έχουν καταφέρει να κάνουν δικά τους 4 πρωταθλήματα, με τελευταίο αυτό το 2015, 3 Κύπελλα με τελευταίο αυτό του 2022. Μια συγκομιδή που σίγουρα δεν τρομάζει, αλλά αν σκεφτούμε τις ομάδες που υπάρχουν στην Τουρκία και τα χρήματα που δαπανούν ειδικά τα τελευταία χρόνια, μόνο άσχημη δεν την λες. Όσον αφορά την Ευρώπη έχει καταφέρει να κάνει δικό της το Challenge Cup του 2009 όπου στην τετράδα είχε προκριθεί και η δικιά μας ΕΑ Πατρών.

Αρκάς

Πρόκριση μόνο με νίκες

Πριν ασχοληθούμε με το ρόστερ της Αρκάς, πάμε να δούμε τι έχουν κάνει οι Τούρκοι στην φετινή τους πορεία στο CEV Cup. Οι γείτονες που ξεκίνησαν από την πρώτη φάση, αυτή των «64», είχαν μόνο νίκες μέχρι να φτάσουν στα play-offs ή προημιτελικά (ουσιαστικά παίζουν δύο φορές στους 8», καθώς μπήκαν και οι 3ες των ομίλων του Champions League).

Στους «64» η Αρκάς αντιμετώπισε την Μούρσα από την Κροατία επικρατώντας με 3-1 εκτός έδρας και 3-0 στην Τουρκία. Στους «32» αντίπαλος της ομάδας του Χογκ ήταν η Νεφτοχιμίκ από την Βουλγαρία με τους Τούρκους να επικρατούν και εντός και εκτός έδρας με 3-0 παίρνοντας πανηγυρικά την πρόκριση στην επόμενη φάση. Στους 16», αντίπαλος ήταν η Καρλοβάσκο από την Τσεχία, μια ομάδα που τους δυσκόλεψε περισσότερο, καθώς στο πρώτο ματς στην Τουρκία πήρε σετ, χάνοντας με 3-1, ενώ στην Τσεχία νίκησε και πάλι η Αρκάς αλλά με 3-2. Τέλος στην φάση των «8» ή play-offs, αντίπαλος της παρέας του Γκρόζερ ήταν η Σόρια απο Τουρκία. Στο πρώτο ματς στην Ισπανία η Αρκάς επικράτησε με 3-1 και στο δεύτερο νίκησε με 3-0 και βρέθηκε στον δρόμο του Ολυμπιακού.

Στο πρωτάθλημα της χώρας της, η Αρκάς φέτος δεν κάνει και την καλύτερη πορεία, καθώς μετά από 17 παιχνίδια βρίσκεται στην 7η θέση με 9 νίκες και 8 ήττες.

Γήπεδο των Τούρκων είναι το «Atatürk-Vestel Venüs S.S» που βρίσκεται στη Σμύρνη και το χρησιμοποιούν όλες οι μεγάλες ομάδες της πόλης. Είναι χωρητικότητας 6.000 θεατών, που σχεδόν ποτέ δεν γεμίζει, με την Αρκάς να μην έχει και την πιο δυνατή έδρα.

Γκρόζερ

Δεσπόζει η παρουσία του Γκρόζερ

Και πάμε τώρα στο ρόστερ όπου δεσπόζει η παρουσία του Γκεόργκ Γκρόζερ. Ο Γερμανός διαγώνιος στα 39 του όχι απλά δεν είναι παλαίμαχος, αλλά λίγους μήνες πριν με εντυπωσιακές εμφανίσεις οδήγησε την χώρα του στους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν στο Παρίσι. Ο Γκρόζερ είναι μια μηχανή παραγωγής πόντων είτε από την επίθεση, είτε από το εντυπωσιακό του σερβίς, είτε ακόμα και από το μπλοκ. Είναι χωρίς δεύτερη σκέψη το μεγάλο όνομα της Αρκάς και ένα από τα μεγαλύτερα που έχουν φορέσει συνολικά την συγκεκριμένη φανέλα. Δίπλα του είναι ο Καναδός διεθνής ακραίος, Νίκολας Χογκ, ενώ εξαιρετικός είναι και ο Τούρκος πασαδόρος, Ουλάς Κιγιάκ που την περίοδο 2021-22 είχε αναδειχθεί MVP του Τουρκικού πρωταθλήματος.

Στα άκρα λύσεις δίνει, αρχικά ο Μπουρουτται Σούμπασι που στα 33 του δεν είναι αυτός που ήταν πριν λίγα χρόνια, αλλά σίγουρα ο διεθνής Τούρκος είναι πολύτιμος. Χρήσιμος για την Αρκάς όσον αφορά τα άκρα είναι και ο Ραζαμάν Μαντιράτσι που μάλιστα κόντρα στην Σόρια ήταν εξαιρετικός. Στο κέντρο ξεχωρίζει ο Βούλγαρος, Νικολάι Κάρτεφ που την περίοδο 2021-22 ήταν καλύτερος κεντρικός στο πρωτάθλημα της Βουλγαρίας και δίπλα του αγωνίζεται ο Τούρκος Μετίν.

Το ρόστερ της Αρκάς

Πασαδόροι: Κιγιάκ, Τομπασλί

Διαγώνιοι: Γκρόζερ (Γερμανία), Χαμαράτ

Ακραίοι: Χογκ (Καναδάς), Μαντιράτσι, Λαγκούμτζια, Σούμπασι, Γιουκσέλ, Γκάνχαμ (Καναδάς).

Κεντρικοί: Μετίν, Κουρτουλούς, Οζντούρκ, Κάρτεφ (Βουλγαρία), Τσεβίκ.

Λίμπερο: Τσακίρ, Καρατάς.

Ο Σμιτ

Σπουδαίοι «ερυθρόλευκοι» έχουν περάσει από την Αρκάς

Αξίζει να αναφερθεί πως σπουδαίοι ξένοι που έχουν φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού, έχουν φορέσει και αυτή της Αρκάς. Αρχικά και στις δύο ομάδες έχει αγωνιστεί ο Λίμπερμαν Αγκάμεζ, ενώ και στις δύο ομάδες έχουν παίξει ακόμα οι Σούτζο, Φρομ, Ούρναουτ και Σμιτ, παίκτες που ειδικά με τον Ολυμπιακό κατέκτησαν τίτλους και αγαπήθηκαν από τον κόσμο της ομάδας.

@Photo credits: eurokinissi, CEV.eu
 

CEV CUP Τελευταία Νέα