Ο αδερφός του Στέφαν Σβαμπ αντίπαλος της Εθνικής Γυναικών ως προπονητής της Αυστρίας

Newsroom
Σβαμπ

bet365

Η Εθνική Ελλάδας θα φιλοξενηθεί από την Αυστρία στις 25 Αυγούστου για τα προκριματικά του Eurovolley, με τον προπονητή των Αυστριακών να είναι ο αδερφός του Στέφαν Σβαμπ, Ρόλαντ, ο οποίος μάλιστα ήταν και στους πανηγυρισμούς του ΠΑΟΚ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Την προσεχή Κυριακή η Εθνική Γυναικών δίνει το πρώτο της παιχνίδι για τα προκριματικά του Eurovolley. Η ομάδα του Απόστολου Οικονόμου φιλοξενείται από την Αυστρία που ήδη έχει αγωνιστεί μια φορά επικρατώντας με 3-0 της Βόρειας Μακεδονίας και στης οποίας τον πάγκο κάθεται ένας προπονητής που το επίθετό του μόνο άγνωστο δεν είναι στους Έλληνες και ειδικά σε όσους ασχολούνται με το ποδόσφαιρο.

Ο λόγος για τον Ρόλαντ Σβαμπ, ο οποίος είναι αδερφός του αρχηγού του ΠΑΟΚ, Στέφαν, Ο προπονητής της Αυστρίας που είναι και 7 χρόνια μεγαλύτερος από τον μεσοεπιθετικό του «δικέφαλου του βορρά», ξεκίνησε και αυτός τον αθλητισμό από το ποδόσφαιρο, αλλά μετά από έναν τραυματισμό άλλαξε άθλημα και μόνο σε κακό δεν του βγήκε. Κατάφερε να αγωνιστεί ως βολείμπολίστας στην Εθνική ομάδα της Αυστρίας και πλέον βρίσκεται στο γυναικείο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας.

Βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη για τους πανηγυρισμούς του πρωταθλήματος από τον ΠΑΟΚ

Ο Ρόλαντ όπως ανέφερε και στο volleyball.gr, την επίσημη ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας βόλεϊ, παρακολουθεί τον μικρό του αδερφό να διαπρέπει με τον ΠΑΟΚ. Μάλιστα επισήμανε πως ήταν στην Θεσσαλονίκη στο ματς των «ασπρόμαυρων» με τον Άρη, όπου η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου κατάφερε να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Συγκεκριμένα ανέφερε για την σχετική εμπειρία: «Έχουμε μια πολύ στενή σχέση με τον αδερφό μου και η τελευταία φορά που ήμουν στην Θεσσαλονίκη ήταν το περασμένο Μάιο. Είχα έρθει για να παρακολουθήσω από κοντά τον καθοριστικό αγώνα με τον Άρη όπου κρίθηκε το πρωτάθλημα κι αυτό που έζησα μετά το τέλος του αγώνα ήταν κάτι απίστευτο».

Όσον αφορά τα παιχνίδια με την Εθνική γυναικών, ο Ρόλαντ Σβαμπ επισήμανε: «Σίγουρα καθοριστική για την πρώτη θέση και την απευθείας πρόκριση. Η Ελλάδα είναι το φαβορί, παρόλο που κι εμείς κι εσείς έχουμε αλλάξει αρκετά από τα προκριματικά του 2021 όταν είχαμε χάσει και τα δυο ματς με 3-0. Ωστόσο η Ελλάδα έχει αθλήτριες όπως η Στράντζαλη, η Ανθούλη και γενικά περισσότερη εμπειρία από τη δική μας ομάδα. Για εμάς ήταν πολύ σημαντικό το ότι κερδίσαμε με 3-0 στα Σκόπια στη μάχη που θα γίνει για να βρεθούμε στις πέντε καλύτερες δεύτερες ομάδες απ’ όλους τους ομίλους. Ο αγώνας αυτός θα είναι ένα ακόμη τεστ απέναντι σε έναν πολύ καλό αντίπαλο, σαν κι αυτούς που αντιμετωπίσαμε φέτος στο Golden European League. Εκεί στην αρχή δεν ήταν εύκολα τα πράγματα για εμάς, αλλά σιγά, σιγά βελτιωθήκαμε, ήμασταν πιο ανταγωνιστικοί κι αυτό ελπίζω να δείξουμε και κόντρα στην Ελλάδα».

@Photo credits: volleyball.gr

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΒΟΛΕΙ Τελευταία Νέα