Χατζηευστρατιάδου στο Gazzetta: «Η πίεση αυξάνεται, θέλουμε τον κόσμο μας σε κάθε παιχνίδι»

Χατζηευστρατιάδου στο Gazzetta: «Η πίεση αυξάνεται, θέλουμε τον κόσμο μας σε κάθε παιχνίδι»

Σπύρος Μαρκεζίνης
Η Ειρήνη Χατζηευστρατιάδου στον Παναθηναϊκό

bet365

Η Ειρήνη Χατζευστρατιάδου ετοιμάζεται για την τέταρτη συνεχόμενη σεζόν όπου θα παίζει με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Η ίδια μίλησε στο Gazzetta μεταξύ άλλων για τους ευρωπαϊκούς στόχους της ομάδας αλλά και για το πόσο σημαντική είναι η στήριξη του κόσμου.

Ο Παναθηναϊκός πριν από μερικές ημέρες κατέκτησε τη δεύτερη θέση στο τουρνουά «Δημήτρης Τζανετής» και πλέον μετράει αντίστροφα για την έναρξη των επίσημων διοργανώσεων. Το «τριφύλλι» θα δώσει τον πρώτο επίσημο αγώνα της σεζόν κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Σόφιας (9/10), αρχίζοντας με αυτόν τον τρόπο τις υποχρεώσεις του στην Ευρώπη.

Η Ειρήνη Χατζηευστρατιάδου από την πλευρά της θα πραγματοποιήσει την τέταρτη συνεχόμενη σεζόν με τη φανέλα των «πρασίνων». Η Ελληνίδα αθλήτρια μίλησε στο Gazzetta και μεταξύ άλλων υπογράμμισε το πόσο σημαντική θα είναι η στήριξη των φιλάθλων και αυτή τη χρονιά ενώ αναφέρθηκε και στους ευρωπαϊκούς στόχους του συλλόγου.

Ακόμα μία σεζόν ως παίκτρια του Παναθηναϊκού. Πώς είναι αυτό το συναίσθημα;

«Νιώθω πολύ ωραία που είμαι για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στην οικογένεια του Παναθηναϊκού. Έχουμε περάσει πολύ ωραίες στιγμές. Οι απαιτήσεις παραμένουν οι ίδιες, θέλουμε να κάνουμε μία εξίσου καλή πορεία και στην Ευρώπη φέτος γιατί τα προηγούμενα χρόνια δεν τα καταφέραμε και τόσο καλά. Θέλουμε να έχουμε τον κόσμο στο πλευρό μας, ελπίζουμε να τον έχουμε και η πίεση είναι η ίδια. Δεν παύει να υπάρχει, θέλουμε να τα κατακτήσουμε όλα και φέτος.

Ο στόχος παραμένει ο ίδιος. Η πίεση αυξάνεται, δυστυχώς. Πρέπει να δείξουμε για ποιον λόγο ήμασταν πρωταθλήτριες τα 3 προηγούμενα χρόνια. Αυτό όμως είναι ένα έξτρα κίνητρο για την κάθε αθλήτρια ξεχωριστά αλλά και για ολόκληρη την ομάδα να αποδείξουμε την αξία μας. Το θεωρώ ως ένα μεγάλο κίνητρο ώστε να εξελιχθούμε και εμείς σαν αθλήτριες, ώστε να πάμε τον Παναθηναϊκό όσο πιο ψηλά μπορούμε και φέτος».

Στο πρωτάθλημα στόχος είναι η κατάκτηση. Στην Ευρώπη πώς τα βλέπεις τα πράγματα φέτος;

«Στην Ευρώπη προς το παρών η κλήρωση είναι βατή. Έχουμε μπροστά μας αρκετό χρόνο προετοιμασίας ακόμα. Ξεκινάμε νωρίς με την Ευρώπη αλλά πιστεύω ότι εβδομάδα με την εβδομάδα βελτιωνόμαστε, οπότε πιστεύω ότι θα φανεί αυτό και στα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Εύχομαι να καταφέρουμε να φτάσουμε στην τετράδα, να φέρουμε χαρά πίσω στην Ελλάδα και στον κόσμο του Παναθηναϊκού και να το χαρούμε και εμείς εξίσου το ίδιο».

Η Ειρήνη Χατζηευστρατιάδου στον Παναθηναϊκό

Σε σύγκριση με την ίδια χρονική περίοδο που ήμαστε τώρα φέτος, η ομάδα είναι σε καλύτερο σημείο από ότι με πέρυσι;

«Πιστεύω ότι κάθε χρόνο όλες οι ομάδες, όχι μόνο ο Παναθηναϊκός, είναι σε ένα σημείο που προσπαθούν να βρουν τα πατήματά τους, να δεθούν οι αθλήτριες η κάθε μία με την ομάδα και να βρουν τα πατήματά τους. Δηλαδή έχουμε δουλειά μπροστά μας να κάνουμε και πιστεύω ότι θα φανεί στο τέλος της χρονιάς, στα Play Off».

Σε αγχώνει ο κόσμος του Παναθηναϊκού;

«Ο κόσμος με εξιτάρει είναι η αλήθεια. Εγώ τρελαίνομαι να παίζω μπροστά στον κόσμο! Από μικρό παιδί παρακολουθούσα παιχνίδια του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό και στους άνδρες και στις γυναίκες και ήταν κάτι που ήθελα να το κάνω από μικρή. Να παίξω σε μία τόσο μεγάλη ομάδα. Ο κόσμος είναι μεγάλο κίνητρο και μεγάλο στήριγμα για τον κόσμο που παίζει εκείνη τη στιγμή. Είναι πραγματικά ό,τι καλύτερο».

Ποία πιστεύεις ότι θα είναι η λεπτομέρεια εκείνη όπου θα διατηρήσει τον Παναθηναϊκό στην κορυφή και στο να έχει το… από πάνω χέρι σε σύγκριση με τους υπόλοιπους αντιπάλους;

«Σίγουρα θα βοηθήσει ο κόσμος, ο οποίος για εμένα είναι ο έβδομος παίκτης σε κάθε παιχνίδι και τον θέλουμε στο πλευρό μας πάντα. Σε κάθε παιχνίδι που παίζουμε, στα εντός τουλάχιστον. Πιστεύω ότι όλα τα παιχνίδια, τα ντέρμπι, θα κριθούν στις λεπτομέρειες. Η ομάδα η οποία θα είναι πιο οργανωμένη παικτικά, αυτή θα κερδίσει.

Να ευχηθώ υγεία, να έχουμε καλή χρονιά χωρίς τραυματισμούς και όλα τα υπόλοιπα θα έρθουν».

@Photo credits: eurokinissi, ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

VOLLEY LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα