Μπελιά στο Gazzetta: «Ο Παναθηναϊκός έχει πίεση που σε κάνει να είσαι συγκεντρωμένος ως το τέλος»

Φώτης Καρακούσης
Μπελιά

bet365

Η Μαριάννα Μπελιά μιλάει στο Gazzetta για την πίεση του πρωταθλητισμού που έχει ο Παναθηναϊκός τονίζοντας πως η πίεση αυτή κάνει τους πάντες στο «τριφύλλι» να είναι συγκεντρωμένοι ως το τέλος. ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Φώτης Καρακούσης.

Έχοντας κατακτήσει τα τρία τελευταία πρωταθλήματα, ο Παναθηναϊκός είναι λογικό να μπαίνει ως φαβορί για κατάκτηση και του φετινού. Οι «πράσινες» έχουν την πίεση του πρώτου, μια πίεση που όμως όπως είπε μιλώντας στο Gazzetta η Μαριάννα Μπελιά, κάνει τους πάντες στο «τριφύλλι» να είναι συγκεντρωμένοι ως το τέλος.

Η νεαρή λίμπερο αναφέρθηκε και στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο στον ημιτελικό του τουρνουά Νομίκεια 2024 που διεξάγεται για 11η φορά στο πανέμορφο νησί της Σαντορίνης.

Μαριάννα ένα ακόμα δυνατό φιλικό για τον Παναθηναϊκό. Φάνηκε να είναι πιο δύσκολο από όσα δείχνει το τελικό 3-0 αυτή η νίκη. Πώς είδες το παιχνίδι;

«Γενικά κάθε παιχνίδι αντιμετωπίζουμε με την ίδια δυσκολία. Κανένα παιχνίδι δεν θεωρούμε πιο εύκολο, πιο δύσκολο. Παρ’ όλα αυτά ήταν ένα πολύ δυνατό φιλικό. Φάνηκε πως ο Πανιώνιος έχει υψηλούς στόχους και αυτά αλλά θεωρώ ότι υπερτερούσαμε σε αρκετά πράγματα και έτσι δε δώσαμε το περιθώριο να φέρουμε κάποιο διαφορετικό αποτέλεσμα».

Είπες για τον Πανιώνιο, είναι μία ομάδα που ανέβηκε από την Pre League, δείχνει όμως να μην έχει στόχους απλά να παραμείνει. Πώς τον είδες εσύ ως αντίπαλος;

«Επειδή γνωρίζω γενικά την ομάδα, πολλές παίκτριες από αυτές, θεωρώ ότι είναι σε πάρα πολύ καλό επίπεδο και θεωρώ ότι θα κάνουν αρκετή ζημιά σε πολλές ομάδες».

Τον Παναθηναϊκό πώς τον βλέπεις; Τι διαφορετικό έχει φέτος σε σχέση με πέρυσι;

«Νομίζω ότι είναι μία ομάδα πιο νεανική από πέρυσι. Θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό ότι πολλές αυλήτριες είμαστε από την περυσινή χρονιά, οπότε έχουμε δεθεί αρκετά μεταξύ μας και τώρα προσπαθούμε κάθε μέρα να βρούμε τα πατήματά μας με τις καινούριες παίκτριες».

Πόση πίεση υπάρχει, γιατί είστε μία ομάδα που έχει πάρει 3 συνεχόμενα πρωταθλήματα;

«Εννοείται πως υπάρχει πολλή πίεση, λόγω του ότι οι στόχοι είναι ξεκάθαροι από την αρχή. Παρ’ όλα αυτά ο Παναθηναϊκός είναι μία ομάδα που σου ασκεί την πίεση που χρειάζεται από την αρχή για να είσαι μέχρι το τέλος το ίδιο συγκεντρωμένος».

Εσύ τι περιμένεις φέτος και από την ομάδα και από εσένα, πόσο διαφορετική είναι η φετινή χρονιά σε σχέση με πέρυσι που μπήκες στα βαθιά, εκεί που δεν το περίμενες ίσως και εσύ και όχι απλά ανταπεξήλθες, κατάφερες να συμβάλλεις και εσύ στην κατάκτηση του πρωταθλήματος

«Από τον εαυτό μου φυσικά να βοηθήσω σε όλα τα αποτελέσματα και όλους τους στόχους. Η αλήθεια είναι πως είναι μία τελείως διαφορετική χρονιά με πέρυσι. Η αλήθεια είναι πως από την αρχή δεν έπαιξα σε αρκετά παιχνίδια αλλά στο τέλος έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, νομίζω έβγαλα την Πέννυ Ρόγκα ασπροπρόσωπη. Η φετινή χρονιά είναι εξίσου δύσκολη γιατί υπάρχουν ακριβώς οι ίδιοι στόχοι και θεωρώ πως θα έχουμε πολύ θετικά αποτελέσματα».

Εσύ με τι θα είσαι ευχαριστημένη;

«Θα είμαι ευχαριστημένη με μία πάρα πολύ καλή πορεία στην Ευρώπη που θεωρώ ότι έχουμε αρκετές δυνατότητες και φυσικά με το πρωτάθλημα και το κύπελλο».

Χατζηευστρατιάδου: «Υπάρχουν νέα κορίτσια με πολλή όρεξη στον Παναθηναϊκό»

Η Ειρήνη Χατζηευστρατιάδου μίλησε στο Gazzetta που βρίσκεται στη Σαντορίνη και καλύπτει το τουρνουά Νομίκεια 2024. Η κεντρική του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε τόσο στον ημιτελικό με τον Πανιώνιο, όσο και στο πόσο διαφορετικές είναι φέτος οι «πράσινες», με τους στόχους βέβαια να παραμένουν ίδιοι.

Ένα δυνατό φιλικό, το παιχνίδι όπως το είδαμε εμείς ήταν πιο δύσκολο από ό,τι δείχνει αυτό το 3-0. Τι λες εσύ για αυτό;

«Ήταν ένα δοκιμαστικό παιχνίδι, πιστεύω ότι μέσα στη χρονιά οι ομάδες θα έχουν τελείως διαφορετική εικόνα. Είναι αρχή ακόμα για να κρίνουμε την κάθε ομάδα ξεχωριστά. Αυτό που βλέπω εγώ είναι ότι όλες οι ομάδες της κατηγορίας μας έχουν να προσφέρουν πολλά. Πιστεύω ότι θα είναι μία γεμάτη χρονιά με διάφορα αποτελέσματα αλλά θεωρώ ότι ήταν μία καλή αρχή για εμάς σαν Παναθηναϊκός αυτό το παιχνίδι».

Περίμενες ο Πανιώνιος να είναι τόσο ανταγωνιστικός, ως μία ομάδα που ανέβηκα από την Pre League; Βέβαια ανέβηκε με περίπατο, ήταν αήττητη, δείχνει να θέλει κάτι παραπάνω από το να παραμείνει. Το βλέπεις εσύ αυτό ως αντίπαλος;

«Πιστεύω θα δέσουν σαν ομάδα γιατί έχουν έμπειρες αθλήτριες, οι οποίες θέλουν να κερδίζουν μέσα στο γήπεδο, όπως επίσης έχουν έναν έμπειρο προπονητή, οπότε πιστεύω θα τα πάνε καλά τη φετινή χρονιά».

Ποια βλέπεις ότι θα είναι η διαφορά του Παναθηναϊκού σε σύγκριση με πέρυσι;

«Πιστεύω ότι το σημαντικό για κάθε ομάδα είναι να δένονται οι αθλήτριες η μία με την άλλη και να υπάρχει το ανάλογο αποτέλεσμα. Έχουμε νεότερες αθλήτριες σε σύγκριση με πέρυσι και πιστεύω ότι αυτό θα βοηθήσει περισσότερο στις αντοχές της ομάδας».

Βλέπεις μία αλλαγή φιλοσοφίας; Δηλαδή αυτό που γίνεται και στους άντρες, ότι τα μεγάλα ονόματα δεν υπάρχουν, υπάρχουν όμως αυτό που είπες και εσύ νέα κορίτσια με περισσότερη όρεξη για να πετύχουν κάτι;

«Υπάρχουν νέα κορίτσια με πολλή όρεξη. Και οι μεγαλύτερες αθλήτριες έχουν όρεξη, απλά πιστεύω ότι ένας αθλητής ή αθλήτρια δεν κάνουν τη διαφορά στην ομάδα. Πρέπει να δέσει η ομάδα συνολικά για να υπάρξει ένα ανάλογο αποτέλεσμα γιατί έχουμε δει πολλές φορές ότι οι καλοί αυλητές, τα μεγάλα ονόματα μπορεί να τραυματιστούν και αυτό δε σημαίνει τίποτα σε ένα σημαντικό παιχνίδι».

Το φετινό πρωτάθλημα πώς το βλέπεις; Είναι αυτό που λένε το πιο ανταγωνιστικό; Είναι βέβαια πολύ νωρίς να μιλάμε αλλά βλέπεις και εσύ, οι ομάδες κάτω από την τέταρτη θέση ότι έχουν δυναμώσει; Έτσι γίνεται πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα.

«Όλες οι ομάδες είναι δυνατότερες πιστεύω και ομάδες οι οποίες θα είναι κάτω από την τέταρτη και πέμπτη θέση γιατί υπάρχουν άλλες οι οποίες θέλουν να παραμείνουν στην κατηγορία, να παλέψουν για αυτό οπότε πιστεύω ότι θα υπάρξει μεγάλος ανταγωνισμός και στις χαμηλότερες ομάδες».

Εσύ τι περιμένεις από φέτος;

«Φέτος περιμένω να έχουμε υγεία πάνω από όλα, χωρίς τραυματισμούς. Ότι ο καλύτερος θα κερδίσει στο τέλος είναι δεδομένο και θέλω να πιστεύω ότι σαν Παναθηναϊκός θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να αποδείξουμε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά ότι είμαστε πρωταθλήτριες».

Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι αυτό, γιατί είναι αυτό που λέμε «εύκολο να ανέβεις στην κορυφή, πάρα πολύ δύσκολο να μείνεις», αλλά έχεις μείνει τρεις φορές.

«Νομίζω ότι όσο περνάνε τα χρόνια και όσο συνεχίζει η ομάδα να είναι πρωταθλήτρια, η πίεση είναι ακόμα πιο αυξημένη γιατί πρέπει να αποδείξουμε ξανά και ξανά ότι όντως είμαστε η καλύτερη ομάδα, αλλά υπάρχει και η ανάλογη πίεση. Εντάξει το καλό είναι ότι μπαίνουμε μέσα στο γήπεδο, πρέπει να ξεχνάμε τι υπάρχει έξω και να αποδεικνύουμε τι κάνουμε μέσα στο γήπεδο τις καθημερινές που δουλεύουμε σκληρά στην προπόνηση».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

VOLLEY LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα