Ξηντάρα στο Gazzetta: «Όλοι στον ΑΟ Θήρας είναι σαν μια οικογένεια, μας προσέχουν σαν παιδιά τους»

Φώτης Καρακούσης
Ξηντάρα

bet365

Η Εβίτα Ξηντάρα μιλάει στο Gazzetta για το συναίσθημα του να παίζει σε γεμάτο γήπεδο γεμάτο οικογένειες και αναφέρει πως όλοι στον ΑΟ Θήρας είναι σαν οικογένεια για κάθε παίκτρια, καθώς τις προσέχουν σαν παιδιά τους. ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Φώτης Καρακούσης.

Έχοντας παίξει τα τελευταία 4 χρόνια σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, δύο ομάδες που γέμιζαν σε πολλά παιχνίδια τα γήπεδά τους, έχοντας καυτή ατμόσφαιρα και πολλούς οπαδούς, η Εβίτα Ξηντάρα ζει στην Σαντορίνη κάτι εντελώς διαφορετικό. Ζει ένα γήπεδο και πάλι γεμάτο, αλλά γεμάτο με οικογένειες και μικρά παιδιά που είναι δίπλα στον ΑΟ Θήρας. Η 31χρονη λίμπερο μίλησε στο Gazzetta μετά τον ημιτελικό με τον Μίλωνα για την εμπειρία της αυτή και χαρακτήρισε οικογένεια τους ανθρώπους της ομάδας της Σαντορίνης, καθώς προσέχουν όλες τις παίκτριες σαν παιδιά τους.

Εβίτα για ακόμη μία φορά, ένα πολύ ωραίο τουρνουά στη Σαντορίνη. Πρώτη μέρα, ειδικά στο παιχνίδι το δικό σας ήταν γεμάτο το γήπεδο. Πώς το ζεις όλο αυτό γιατί είσαι μία παίκτρια που έχεις παίξει σε μεγάλες ομάδες με οπαδούς. Πώς ζεις αυτό που είναι διαφορετικό, είναι γεμάτο γήπεδο με οικογένειες;

«Είναι τρομερό συναίσθημα γιατί όλος ο κόσμος εδώ στο νησί την αγαπάει αυτή την ομάδα. Είναι δίπλα σε εμάς, σε όλους, χαίρονται που έρχονται. Είναι φανταστικό συναίσθημα αυτό. Είναι πολύ διαφορετικό εννοείται, γιατί το νησί δεν έχει πολλούς κατοίκους σαν την Αθήνα, οπότε και δεν υπάρχουν πάρα πολλοί φίλαθλοι, όπως σε μεγάλες ομάδες της Αθήνας. Οπότε εδώ είναι όλοι σαν οικογένεια και είναι πάντα δίπλα μας. Παντού μας προσέχουν και μας έχουν σαν τα παιδιά τους. Είναι φανταστικό αυτό».

Πώς βλέπεις τη φετινή προσπάθεια;

«Είμαστε μία καινούρια ομάδα, θέλουμε το κάτι παραπάνω από πέρυσι, να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε».

Εσύ με τι θα ήσουν ικανοποιημένη, θα έλεγες ότι «τώρα είμαι χαρούμενη» ;

«Εννοείται ότι θέλω να πάρω ένα κύπελλο με τη Σαντορίνη. Μακάρι να τα καταφέρουμε και να το πάρουμε».

Τον Μίλωνα πώς τον είδες; Μία ομάδα που ανέβηκε φέτος, για πρώτη φορά ήταν πολύ ανταγωνιστικός, όπως και συνολικά πώς βλέπεις το πρωτάθλημα;

«Φέτος όλες οι ομάδες στην Α1 είναι πολύ ανταγωνιστικές. Ο Μίλωνας είναι μία πολύ καλή ομάδα. Για εμένα έπαιξε πολύ καλά και χθες, είναι καλή ομάδα. Φέτος είναι πάρα πολύ ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα, από την πρώτη ομάδα μέχρι και την τελευταία, θα είναι δύσκολο κάθε παιχνίδι».

Γενιτσαρίδη

Γεννιτσαρίδη: «Θα έχει πολύ ενδιαφέρον το φετινό πρωτάθλημα, εμείς στον Μίλωνα κοιτάμε πρώτα να σωθούμε»

Ο Μίλωνας μπορεί να ανέβηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του στην μεγάλη κατηγορία, ωστόσο τόσο από τις μεταγραφικές του κινήσεις, όσο και από την εικόνα που έχει στα φιλικά, δείχνει έτοιμος να κάνει ζημιές. Η Μαρία Γενιτσαρίδη μίλησε στο Gazzetta μετά την ήττα από τον ΑΟ Θήρας στον ηιτελικό του τουρνουά Νομίκεια 2024, αναφέροντας πως πρωταρχκός στόχος των «πράσινων» της Νέας Σμύρνης είναι η σωτηρία.

Ένα πολύ δυνατό φιλικό για τον Μίλωνα, μία ομάδα που ανέβηκε φέτος. Τα πήγε πολύ καλά, πώς είδες εσύ το παιχνίδι;

«Το παιχνίδι κατά τη διάρκειά του είχαμε ένα σοβαρό πρόβλημα στην πρώτη μπάλα, στην υποδοχή, με αποτέλεσμα να μη μπορούμε να αναπτύξουμε το παιχνίδι που θέλουμε, να βάλουμε τους κεντρικούς περισσότερο στη διάθεσή μας αλλά παρ’ όλα αυτά υπήρχαν και κάποια θετικά σημάδια. Τώρα προχωράμε, το παίρνουμε αυτό σαν μάθημα και θα δουλέψουμε στις αδυναμίες μας».

Πώς είναι για εσένα μετά από 2 συνεχόμενα χρόνια σε 2 μεγάλες ομάδες, βρίσκεσαι σε μία νεοφώτιστη και πώς βλέπεις αυτή την προσπάθεια του Μίλωνα;

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη που είμαι στον Μίλωνα γιατί έχω και μεγαλύτερη ευθύνη αλλά και είναι ένα πάρα πολύ καλό σύνολο. Εγώ πιστεύω το σύνολο, χρειαζόμαστε σίγουρα δουλειά και χημεία. Ο Μίλωνας είναι πρώτη φορά στην Α1 του γυναικείου αν δεν κάνω λάθος. Έχουμε ταπεινούς στόχους και προχωράμε».

Εγώ έχω αναφερθεί και έχω πει ότι το πρωτάθλημα φέτος είναι πολύ πιο δυνατό από τα άλλα χρόνια γιατί έχουν ανέβει δύο πολύ δυνατές ομάδες όπως φαίνεται. Εσείς και ο Πανιώνιος. Πώς βλέπεις συνολικά αυτό το πρωτάθλημα; Θεωρείς όντως ότι θα είναι πάρα πολύ δυνατό;

«Εγώ το βρίσκω πολύ ενδιαφέρον. Ο πρώτος κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος θα μπορεί να χάσει από τον τελευταίο. Εκεί υπάρχει ενδιαφέρον. Δεν μπορώ να προβλέψω το μέλλον αλλά εκεί λες ότι έχεις ένα ενδιαφέρον πρωτάθλημα που δεν είναι τίποτα σίγουρο. Ξέρουμε τις μεγάλες ομάδες, ποίες είναι, αλλά και εμείς θα παλέψουμε για ό,τι καλύτερο μπορούμε, σίγουρα».

Εσύ με τι θα είσαι ευχαριστημένη, ποίοι είναι οι στόχοι για εσένα και για τον Μίλωνα;

«Πρώτα από όλα να πετύχουμε τον πρωταρχικό στόχο που είναι η παραμονή στην κατηγορία και μετά δε μπορώ να σας πω. Όσο πιο ψηλά φτάσουμε γιατί εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Να σας πω ότι θα πάρουμε το πρωτάθλημα δεν γίνεται. Ταπεινά».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

VOLLEY LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα