Κωνσταντίνου στο GWomen: «Δεν υπάρχει κορεσμός στον Παναθηναϊκό, κάθε χρόνο πας για τίτλους»

Κωνσταντίνου στο GWomen: «Δεν υπάρχει κορεσμός στον Παναθηναϊκό, κάθε χρόνο πας για τίτλους»

Φώτης Καρακούσης
Η Μανωλίνα Κωνσταντίνου

bet365

Η Μανωλίνα Κωνσταντίνου μιλάει στο GWomen για την επιστροφή της στον Παναθηναϊκό, το βάρος που δίνεται φέτος στον πάγκο και το ελληνικό στοιχείο και επισημαίνει πως στις «πράσινες» δεν υπάρχει κορεσμός από τα 3 συνεχόμενα πρωταθλήματα και πως κάθε χρονιά η ομάδα έχει ως στόχο τους τίτλους.

Μια από τις πιο γνωστές και συνηθισμένες εκφράσεις στον αθλητισμό, είναι το «ότι είναι σχετικά εύκολο να ανέβεις στην κορυφή, αλλά δύσκολο να παραμείνεις σε αυτή». Και είναι δύσκολο και γιατί αναγκαστικά οι αντίπαλοι επενδύουν περισσότερα για να σε ξεπεράσουν, αλλά γιατί είναι λογικό να υπάρχει και ένας κορεσμός.

Το δεύτερο όπως μας τόνισε και η Μανωλίνα Κωνσταντίνου σίγουρα δεν υπάρχει στον Παναθηναϊκό, με τις «πράσινες» παρότι έχουν κατακτήσει τρία συνεχόμενα πρωταθλήματα, να έχουν την ίδια δίψα για τίτλους. Η Κύπρια ακραία που αγωνίζεται και ως διαγώνια, επέστρεψε μετά από δύο χρόνια στο «τριφύλλι» και μιλώντας στο GWomen μετά την κατάκτηση από τις «πράσινες» του τουρνουά Νομίκεια 2024 που διεξήχθησαν με απόλυτη επιτυχία στη Σαντορίνη, μας ανέφερε τα εξής:

Μανωλίνα ένα δυνατό τουρνουά τελείωσε, ο Παναθηναϊκός πήρε την πρώτη θέση. Αρχικά πώς είδες τα παιχνίδια στη Σαντορίνη;

«Θεωρώ ότι έχουν παιχτεί πολύ δυνατά παιχνίδια και θεωρώ ότι όλες οι ομάδες φέτος είναι πολύ δυνατές και θα δείξουν ένα πολύ καλό πρόσωπο καθ’ όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος και όσο περνάνε τα παιχνίδια ακόμη πιο δυνατά παιχνίδια θα βλέπουμε. Όσων αφορά το επίπεδο, θεωρώ ότι κάθε χρόνο γίνεται και καλύτερο και αυτό είναι πολύ σημαντικό όσον αφορά τον ανταγωνισμό μεταξύ των ομάδων και το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος. Όσων αφορά τη δική μου την ομάδα, θεωρώ ότι δεν δείξαμε όλα μας τα χρώματα σήμερα ειδικά. Δεν ήμασταν πολύ καλές στην επίθεση αλλά καταφέραμε και ελέγξαμε το παιχνίδι, ήμασταν καλές στο μπλοκ άμυνα και στο σέρβις και καταφέραμε και κερδίσαμε και μπορέσαμε σε μία κακή μέρα να φέρουμε ένα καλό αποτέλεσμα που ήταν πολύ σημαντικό για την ομάδα μας».

Δείξατε όμως και κάτι παραπάνω, αυτό που λένε για τον φετινό Παναθηναϊκό ότι έχει πολύ μεγάλο βάθος στον πάγκο. Υπάρχουν και άλλες παίκτριες που μπαίνουν και κάνουν τη διαφορά. Αυτή θα είναι η μεγάλη δύναμη του Παναθηναϊκού φέτος;

«Θεωρώ ότι μία μεγάλη ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό πρέπει να έχει και βάθος στον πάγκο γιατί είναι πολύ σημαντικό σε μία κακή μέρα μίας αθλήτριας, να μπορεί να υπάρχει μία λύση που θα είναι αποδοτική και να κάνει τη διαφορά μέσα στο γήπεδο. Θεωρώ ότι είναι σημαντικό το γεγονός ότι έχουμε σε όλες τις θέσεις πολύ αξιόλογες αθλήτριες και θεωρώ ότι θα παίξει αρκετά θετικό ρόλο στην ομάδα μας φέτος».

Η Μανωλίνα

Τη φιλοσοφία τη βλέπεις διαφορετική φέτος; Έφυγαν δύο ξένες, ο κορμός παρέμεινε από Ελληνίδες. Βλέπεις μία διαφορετική φιλοσοφία ή είναι πάνω κάτω η ίδια;

«Θεωρώ ότι επενδύσαμε σε ένα πάρα πολύ καλό ελληνικό κορμό, που αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό, να υπάρχει δηλαδή ένα ελληνικό στοιχείο στην ομάδα και θεωρώ ότι οι ξένες που φέραμε, μπορεί να είναι μικρές αλλά είναι πολύ ταλαντούχες και θεωρώ ότι καθ’ όλη τη διάρκεια και παιχνίδι με το παιχνίδι θα δείχνουν το πραγματικό αγωνιστικό τους χαρακτήρα».

Πώς βλέπεις φέτος το πρωτάθλημα; Είναι αυτό που λέμε ότι κάθε χρόνο γίνεται και καλύτερο;

«Ναι, εγώ αυτό βλέπω γιατί έλειπα και δύο χρόνια. Βλέπω ότι χρόνο με τον χρόνο το επίπεδο γίνεται ακόμη πιο δυνατό, οι ομάδες ενισχύονται με πολύ καλές ξένες και έχουμε δει από πέρυσι πάρα πολύ καλά παιχνίδια και πολύ ανταγωνιστικά σε όλο το ranking. Δηλαδή από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο και θεωρώ ότι δεν μπορείς να εφισυχαστείς σε κανένα ματς, σε καμία αγωνιστική και θεωρώ ότι αυτή είναι η αίγλη φέτος του πρωταθλήματος».

Εγώ έχω πει ότι θεωρώ ότι είναι δυνατό το πρωτάθλημα φέτος διότι υπάρχουν ομάδες που ανέβηκαν και μόνο εύκολες λείες δεν θα είναι. Δηλαδή βλέπεις τον Πανιώνιο, βλέπεις τον Μίλωνα. Παίζει σημαντικό ρόλο αυτό το πράγμα; Ότι είναι ομάδες που ανέβηκαν από την Pre League αλλά δείχνει μία δυναμική;

«Εννοείται και μπράβο στο γεγονός ότι οι ομάδες που ανέβηκαν έχουν ενισχυθεί, έχουν χορηγούς οι οποίοι τους πιστεύουν και θεωρώ ότι από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο θα δούμε πάρα πολύ καλά παιχνίδια φέτος».

Η Μανωλίνα

Εσύ ποιοι είναι οι στόχοι σου για φέτος; Και προσωπικοί και για την ομάδα. Πού πιστεύεις ότι μπορεί να φτάσει; Και τι σε έκανε να επιστρέψεις πάλι στην Ελλάδα και στον Παναθηναϊκό;

«Προσωπικός μου στόχος είναι ουσιαστικά να βοηθήσω την ομάδα μου. Θεωρώ ότι υπάρχει ένας αμοιβαίος σεβασμός και εκτίμηση μεταξύ εμένα και του συλλόγου. Ο Παναθηναϊκός έρχεται για να πρωταγωνιστήσει κάθε χρονιά, για εμένα αυτό είναι μεγάλο κίνητρο, το γεγονός ότι πάμε για πρωτάθλημα, πάμε για κύπελλο. Είναι ένα σωματείο το οποίο σου παρέχει τα πάντα. Όσων αφορά τον προσωπικό μου στόχο, εγώ έχω έρθει για να βοηθήσω όπου χρειαστεί η ομάδα σε όποιο παιχνίδι και με οποιονδήποτε τρόπο. Ό,τι μου ζητηθεί εγώ θα το υλοποιήσω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο που θα μπορώ και θεωρώ ότι στόχος της ομάδας είναι πάντα ο ίδιος».

Πόσο εύκολο είναι όμως; Είναι μία ομάδα που έχει πάρει 3 συνεχόμενα πρωταθλήματα. Τι σας κάνει εσάς να διατηρήσετε την πυγμή, την τρέλα, την όρεξη για να συνεχίσετε για το τέταρτο και πόσο δύσκολο είναι να γίνει συνολικά όλο αυτό;

«Θεωρώ ότι είναι πολύ πιο δύσκολο να παραμείνεις στην κορυφή όταν είσαι στην κορυφή 3 συνεχόμενα χρόνια, γιατί υπάρχει το βάρος της φανέλας. Κάθε χρονιά είναι διαφορετική, δεν υπάρχει κορεσμός. Δεν υφίσταται κορεσμός όταν βρίσκεσαι στην ομάδα του Παναθηναϊκού. Ξέρεις με το που υπογράψεις το συμβόλαιο στην ομάδα ότι πας για μεγάλα πράγματα και η πίεση είναι αναμενόμενη αλλά είναι και δεδομένη οπότε κάθε αθλήτρια το βλέπει σαν εξτρά κίνητρο για να πάμε όσο πιο ψηλά μπορούμε».

Θες να δώσεις ένα μήνυμα στον κόσμο του Παναθηναϊκού;

«Να έρχεται στο γήπεδο γιατί μας βοηθάει πάρα πολύ, εγώ αυτό θα πω, Είναι πάρα πολύ σημαντικός ο κόσμος στο γήπεδο. Και ο κόσμος από το σπίτι. Είναι πάρα πολύ σημαντικό το γεγονός ότι θα μπει και το γυναικείο βόλεϊ στην ΕΡΤ, θα μπει στα σπίτια των ανθρώπων γιατί πρέπει να προβάλλουμε αυτό το όμορφο άθλημα και στα μικρότερα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν, δεν θέλουν να ασχοληθούν, δεν έχει σημασία. Ο αθλητισμός είναι υγεία και πρέπει να μπει στα σπίτια όλων των ανθρώπων».

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

VOLLEY LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα