Volley League Γυναικών: Το πιο όμορφο και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα αρχίζει!!!

Φώτης Καρακούσης
Volley League Γυναικών: Το πιο όμορφο και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα αρχίζει!!!

bet365

Η Volley League Γυναικών που εκτός από το πιο όμορφο, αναμένεται να είναι και το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα αρχίζει και το Gazzetta σας παρουσιάζει τις 12 φιναλίστ.

Ώρα για δράση. Με τις 12 ομάδες να έχουν κάνει σημαντικές κινήσεις και να είναι έτοιμες να μας προσφέρουν πλούσιο θέαμα, το οποίο επιτέλους θα μπορούμε να δούμε και από την τηλεόραση και την ΕΡΤ, η Volley League Γυναικών ανοίγει αυλαία. Με τον Παναθηναϊκό των τριών συνεχόμενων πρωταθλημάτων να είναι το φαβορί, τον Ολυμπιακό να θέλει να επιστρέψει στην κορυφή και τους ΑΕΚ και ΠΑΟΚ να κοιτάζουν όσο γίνεται πιο ψηλά, το ενδιαφέρον φέτος αναμένεται να είναι μεγάλο.

Μεγάλο και γιατί εκτός από την πρώτη τετράδα υπάρχουν ομάδες όπως οι ΑΟ Θήρας, Πανιώνιος που και αυτές κοιτάζουν όσο γίνεται πιο ψηλά, ενώ μεγάλη αναμένεται και η μάχη για την σωτηρία. Το σίγουρο είναι πως ετοιμαζόμαστε να δούμε ένα πρωτάθλημα με όμορφο θέαμα και αγωνία ως το τέλος.

Επιτέλους επιστροφή στην ΕΡΤ

Επιτέλους επιστροφή στην ΕΡΤ

Σύστημα διεξαγωγής

Σύστημα διεξαγωγής

Παναθηναϊκός: Θέλει το 4ο συνεχόμενο

Παναθηναϊκός: Θέλει το 4ο συνεχόμενο

Ολυμπιακός: Θέλει να επιστρέψει στην κορυφή

Ολυμπιακός: Θέλει να επιστρέψει στην κορυφή

ΑΕΚ: Θέλει να μπει σφήνα στους «αιώνιους»

ΑΕΚ: Θέλει να μπει σφήνα στους «αιώνιους»

ΠΑΟΚ: Με χαμηλούς τόνους αλλά υψηλές φιλοδοξίες

ΠΑΟΚ: Με χαμηλούς τόνους αλλά υψηλές φιλοδοξίες

Άρης: Big-5 στο ποδόσφαιρο θα παλέψει για πεντάδα και στο βόλεϊ

Άρης: Big-5 στο ποδόσφαιρο θα παλέψει για πεντάδα και στο βόλεϊ

ΑΟ Θήρας: Θέλουν έναν τίτλο στη Σαντορίνη

ΑΟ Θήρας: Θέλουν έναν τίτλο στη Σαντορίνη

Πανιώνιος: Ανέβηκε φουριόζος κοιτάζοντας μέχρι και τετράδα!

Πανιώνιος: Ανέβηκε φουριόζος κοιτάζοντας μέχρι και τετράδα!

Θέτιδα Βούλας: Θέλει να βρεθεί στην οκτάδα

Θέτιδα Βούλας: Θέλει να βρεθεί στην οκτάδα

ΑΟ Λαμίας 2013: Για το Νόμπελ ειρήνης και για την σωτηρία

ΑΟ Λαμίας 2013: Για το Νόμπελ ειρήνης και για την σωτηρία

Μαρκόπουλου: Ευκαιρίες σε νέες παίκτριες με στόχο την σωτηρία

Μαρκόπουλου: Ευκαιρίες σε νέες παίκτριες με στόχο την σωτηρία

Μίλωνας: Να σωθεί στην παρθενική του συμμετοχή

Μίλωνας: Να σωθεί στην παρθενική του συμμετοχή

Αμαζόνες: Φτιάχτηκε στο πάρα πέντε με στόχο την παραμονή

Αμαζόνες: Φτιάχτηκε στο πάρα πέντε με στόχο την παραμονή

Πριν πάμε να δούμε τις ομάδες, αλλά και τον τρόπο διεξαγωγής, αξίζει μια αναφορά στο ότι φέτος επιτέλους θα υπάρχει τηλεοπτική κάλυψη. Η ΕΡΤ συμφώνησε να δείχνει ένα παιχνίδι την εβδομάδα, ενώ θα υπάρχει και εκπομπή στο ραδιόφωνο για το βόλεϊ και των γυναικών και των ανδρών. Επίσης τα εντός έδρας παιχνίδια του Ολυμπιακού θα τα δείχνει το υβριδικό MEGA.

Μετά από χρόνια θα μπορέσει ο κόσμος να ξαναδεί παιχνίδια βόλεϊ γυναικών και σίγουρα μιλάμε όχι απλά για βήμα, αλλά για ένα μεγάλο άλμα που μπορεί να ανεβάσει επίπεδο το άθλημα.

Όσον αφορά το σύστημα διεξαγωγής οι 8 πρώτες ομάδες θα παίξουν στα play offs, με τον γνωστό τρόπο. Ο πρώτος με τον όγδοο, ο δεύτερος με τον έβδομο κλπ κλπ, με την πρόκριση να παίρνει η ομάδα που θα πετύχει δύο νίκες. Στον τελικό τον τίτλο παίρνει η ομάδα που θα φτάσει πρώτη στις τρεις νίκες.

Στα play outs αρχικά ο τελευταίο υποβιβάζεται και θα παλέψουν να αποφύγουν την δεύτερη θέση θα παίξουν οι ομάδες που θα τερματίσουν στην 9η, 10η και 11η θέση. Αρχικά η 9η και η 10η θα αναμετρηθούν μαζί και όποια φτάσεις στις δύο νίκες σώζεται. Η ηττημένη θα παίξει με την 11η και πάλι στις δύο νίκες όπου όποια φτάσει πρώτη στις δύο μένει και η άλλη υποβιβάζεται.

Συνταγή που κερδίζει δεν αλλάζει και στον Παναθηναϊκό έχοντας κρατήσει τον κορμό από τις Ελληνίδες, Παπαφωτίου, Χατζηευστρατιάδου, Μεταξά, Μπελιά, αλλά και των ξένων, Γκρόθες, Σάμανταν θέλουν να πάρουν το 4ο συνεχόμενο πρωτάθλημα. Οι «πράσινες» έχουν δείξει πως μπορούν να τα καταφέρουν και φέτος θέλουν να το κάνουν με νέα φιλοσοφία, καθώς στις θέσεις των Καρκάσες και Άτκινσον αποκτήθηκαν οι νέες Γιόβιτς και Μπιάρντα. Σημαντικό το βάθος που έχουν με τις Κωνσταντίνου, Βλαχάκη, αλλά και Αντωνακάκη και Τάνη. Σε αυτό το βάθος ποντάρουν πολλά σε μια χρονιά που δεν θέλουν μόνο το 4ο συνεχόμενο, αλλά και μια όσο γίνεται καλύτερη πορεία στην Ευρώπη.

Αστέρι: Δεσπόζει η παρουσία Παπαφωτίου

Χωρίς την παραμικρή αμφιβολία το αστέρι για τον Παναθηναϊκό είναι η Αθηνά Παπαφωτίου. Η αρχηγός θεωρείται και δικαίως μια από τις καλύτερες πασαδόρους των τελευταίων ετών στην χώρα μας και είναι το μυαλό των «πρασίνων», κάτι που αναμένεται να κάνει και φέτος. Κάθε χρόνο το παιχνίδι της γίνεται όλο και πιο ώριμο, ενώ βοηθάει πάρα πολύ και από τη θέση του σερβίς.

Προπονητής: Κατέκτησε το πρωτάθλημα και έμεινε ο Νέσιτς

Ο Ντράγκαν Νέσιτς ανέλαβε τα ηνία του «τριφυλλιού» παίρνοντας την θέση του Γιάννη Καλμαζίδη και οδήγησε την ομάδα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, κρατώντας και τη θέση του. Ο Σέρβος δουλεύει και αυτό φαίνεται στην άνοδο των «πρασίνων» και θέλει να σπάσει το σερί των αλλαγών προπονητή και να κατακτήσει δεύτερο συνεχόμενο για τον ίδιο.

Εκτίμηση: 1-2

Το ρόστερ του Παναθηναϊκού

Μετά από συνεχόμενους χαμένους τελικούς ο Ολυμπιακός θέλει να επιστρέψει στην κορυφή του πρωταθλήματος. Οι «ερυθρόλευκες» έχουν την πίεση την επιστροφής, ειδικά μετά το περσινό όπου το έχασαν ενώ ήταν μπροστά με 2-0 και ηττήθηκαν δύο φορές στην έδρα τους από τις «πράσινες». Η διοίκηση κράτησε έναν κορμό με τις Ελληνίδες, Λαμπρούση, Αρτακιανού, Εμμανουηλίδου και Κούμπουρα (έχει ελληνικό διαβατήριο πλέον) και τις ξένες, Νίζετιχ και Φαριόλ και με τις αποκτήσεις των Βάνιακ, Ντι Ιούλιο, Αμπντεραχίμ και Καλαντάτζε θέλει να κοιτάξει στα μάτια τον μεγάλο του αντίπαλο και να πάρει μετά από τρία χρόνια το πρωτάθλημα. Φυσικά κάτι τέτοιο μόνο εύκολο δεν είναι, αλλά ο Ολυμπιακός έχει δείξει για πολλά χρόνια πως ξέρει τον δρόμο της κορυφής.

Το αστέρι: Καλή η Βάνιακ, αλλά και πάλι η σκόρερ θα είναι η Κούμπουρα

Όσον αφορά το αστέρι, μπορεί το θεωρητικά πάντα, μεγάλο όνομα να είναι η Βάνιακ, αλλά λογικά και φέτος η πρώτη σκόρερ θα είναι η Μίλιτσα Κούμπουρα. Η Σέρβα που αγωνίζεται πλέον ως Ελληνίδα, είναι μια διαγώνια που στην ημέρα της δύσκολα μπορείς να την σταματήσεις. Τόσο από την επίθεση, όσο και από τα σερβίς όπου είναι κίνδυνος θάνατος.

Προπονητής: Ο Μιτσέλι παρέμεινε και θέλει να ευχαριστήσει την διοίκηση με τον τίτλο

Παρά την περσινή μεγάλη αποτυχία, ο Λορέντζο Μιτσέλι παρέμεινε στη θέση του. Ο Ιταλός προπονητής θέλει να οδηγήσει τον Ολυμπιακό στην κατάκτηση του τίτλου και να ευχαριστήσει έτσι την διοίκηση για την εμπιστοσύνη που του δείχνει.

Εκτίμηση: 1-2

Το ρόστερ του Ολυμπιακού

Συνεχίζουμε με την ΑΕΚ. Οι «κιτρινόμαυρες» θέλουν να μπουν σφήνα στους δύο αιωνίους και γιαυτό άλλωστε έκαναν τις κινήσεις που έκαναν. Έφεραν και πάλι στην Ελλάδα την Εύα Χαντάβα, πήραν από τον ΠΑΟΚ την Πολυνοπούλου και έφεραν δυνατές ξένες όπως οι Έντουαρντς, Σακράντζιγια, Γουδέρνγκτον και Σόουζα, ενώ στην πάσα δεν θα είναι η Λαμπρινή Κωνσταντίνου, αλλά η Γιαπωνέζα Άκι Μόμι. Η Ένωση με όπλο τον κόσμο της θα παλέψει να βρεθεί στον τελικό, κάτι που σίγουρα μόνο εύκολο δεν είναι.

Το αστέρι: Η Χαντάβα είναι το πιο λαμπερό

Από την στιγμή που επέστρεψε στην Ελλάδα όπου έχει αγωνιστεί ήδη σε Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, η Εύα Χαντάβα δεν θα μπορούσε να μην είναι το αστέρι της ΑΕΚ. Η έμπειρη ακραία που έχει καταφέρει να κάνει μια αξιοπρόσεκτη καριέρα στο εξωτερικό, θέλει να πετύχει κάτι καλό και με την ΑΕΚ και να την οδηγήσει σε έναν τίτλο. Στο παρελθόν έχει δείξει πως το έχει καταφέρει, μένει να δούμε αν θα το κάνει και φέτος.

Προπονητής: Από το Μαρκόπουλο στην ΑΕΚ

Ένας ακόμα Ιταλός θα κάθεται στον πάγκο ομάδας της Volley League. Ο λόγος για τον Τζιανγκρόσι Πασκουαλίνο που μετά το Μαρκόπουλο θα βρεθεί σε ομάδα που στόχο έχει κάποιον τίτλο. Εντελώς διαφορετική θα είναι και η πίεση και μένει να δούμε αν θα την αντέξει.

Εκτίμηση: 3-4

Το ρόστερ της ΑΕΚ

Ο ΠΑΟΚ σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια έχει κατεβάσει τους τόνους, χωρίς αυτό να σημαίνει πως στοχεύει ψηλά. Φυσικά και θέλει να διεκδικήσει ή και να πάρει κάποιον τίτλο, αλλά ξαναλέμε πως το κάνει κρατώντας χαμηλούς τόνους. Οι «ασπρόμαυρες» πήραν την Βελγίδα πασαδόρο Βαν Ντε Βλιβερ, την Σέρβα διαγώνια, Ντρπα, την Γιάσπερ από την Ολλανδία που αγωνίζεται στα άκρα και την Βουλγάρα κεντρική, Κριβόσικα. Δεν κράτησαν δηλαδή καμία ξένη, ενώ σημαντική είναι και η ενίσχυση με την διεθνή ακραία Έλενα Μπάκα. Αρχηγός παραμένει η λίμπερο Μαρτίνα Ξανθοπούλου και στόχος είναι να καταφέρει αρχικά να μπει τετράδα και μετά ότι καλύτερο έρθει ας έρθει.

Αστέρι: Ώρα για το άλμα της Μπάκα

Στο αστέρι θα βάλουμε την Έλενα Μπάκα. Η 23χρονη ακραία που πέρσι αγωνίστηκε στον Άρη είναι έτοιμη να κάνει το μεγάλο της άλμα και να δείξει πως μπορεί να είναι πρωταγωνίστρια σε μια ομάδα που έχει υψηλούς στόχους. Είναι μια παίκτρια που συνεχώς κάνει το βήμα παραπάνω και αυτό θέλει να κάνει και φέτος και μάλιστα ένα ακόμα μεγαλύτερο βήμα κοιτάζοντας και την Εθνική ομάδα και το Παγκόσμιο του καλοκαιριού.

Προπονητής: Σε ελληνικά χέρια ο ΠΑΟΚ

Την ηνία του ΠΑΟΚ θα έχει ο Γιάννης Τσαϊρέλης. Ο Έλληνας προπονητής έδειξε πέρσι στον Άρη πως μπορεί να δημιουργήσει ομάδα με μικρό μπάτζετ και φέτος που σίγουρα είναι μεγαλύτερο ανεβαίνουν και οι απαιτήσεις που έχει και ο ίδιος από τον εαυτό του. Άνθρωπος των χαμηλών τόνων και της σκληρής δουλειάς κάτι που θέλει να κάνει και με τον ΠΑΟΚ οδηγώντας τον όσο πιο ψηλά γίνεται.

Εκτίμηση: 3-5

Το ρόστερ του ΠΑΟΚ

Συνεχίζουμε με την ομάδα που κλείνει το big-5 του ποδοσφαίρου. Ο λόγος για τον Άρη που και φέτος έχει αρχικά στόχο να μπει στα play offs με όσο καλύτερη θέση γίνεται και μετά θα παλέψει για τον καλύτερο. Οι «κίτρινες» κράτησαν την Ξανθοπούλου στην πάσα, πήραν τέσσερις παίκτριες από τις Ακαδημίες Πεύκων που δεν θα κατέβουν στο πρωτάθλημα και οι ξένες τους είναι η Σέρβα ακραία Λούκιτς, η Κουβανή κεντρική Αγκιλέρα, η Αμερικανίδα ακραία Άμποτ και η Εσθονή διαγώνια Κούλερκαν. Μια ομάδα που σίγουρα έχει ταβάνι και μένει να δούμε το ποιο είναι αυτό.

Το αστέρι: Μεγάλη παίκτρια αλλά μέχρι τον Δεκέμβρη

Η Αμερικανίδα Σιμόν Άμποτ είναι χωρίς αμφιβολία το μεγάλο όνομα του Άρη. Το θέμα όμως με την εξαιρετική 28χρονη ακραία είναι πως θα μείνει μέχρι τον Δεκέμβρη και μετά θα αναχωρήσει για την πατρίδα της την Αμερική. Ως τότε είναι σίγουρο πως θα βοηθήσει σημαντικά, αλλά από την άλλη το κενό που θα αφήσει θα είναι μεγάλο.

Προπονητής: Ο Μπουτσουρής στο τιμόνι των «κίτρινων»

Ο Νίκος Μπουτσουρής θα είναι ο προπονητής του Άρη σε μια χρονιά που οι «κίτρινες» με βάση το ρόστερ δύσκολα μπορούν να ελπίζουν σε κάτι παραπάνω από την 8άδα και αυτή μόνο εξασφαλισμένη δεν δείχνει. Ο Έλληνας προπονητής έχει την εμπειρία να τα καταφέρει, αλλά το μεγάλο ερωτηματικό είναι το αν βρεθεί ακραία σαν την Άμποτ όταν η Αμερικανίδα επιστρέψει στην πατρίδα της.

Εκτίμηση: 7-9

Το ρόστερ του Άρη

Ο ΑΟ Θήρας είναι η ομάδα που έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να εδραιωθεί, ωστόσο στη Σαντορίνη θέλουν τα επόμενα χρόνια να καταφέρουν να πάρουν έναν τίτλο. Αυτό σίγουρα μόνο εύκολο δεν είναι, αλλά και η οικονομική δύναμη υπάρχει, αλλά και η όρεξη για να γίνει. Φέτος στο όμορφο νησί έμεινε η Χριστοδούλου και αποκτήθηκαν οι Ξηντάρα και Παπαγεωργίου όσον αφορά τις Ελληνίδες. Δυνατή είναι η τετράδα ξένων με την Αμερικανίδα κεντρική Όγκομς, την Βουλγάρα ακραία Μπέτσεβα, την Κροάτισσα διαγώνια Μιχάλιεβιτς και την Αμερικανίδα ακραία Μοζέρ.

Το αστέρι: Η καριέρα της Χριστοδούλου μιλάει από μόνη της

Για το ποιος θα είναι το αστέρι δεν υπάρχει καν συζήτηση. Η παρουσία της Στέλλας Χριστοδούλου ξεχωρίζει, καθώς μιλάμε για μια αθλήτρια που στα 33της έχει καταφέρει να κατακτήσει τα πάντα. Πρωταθλήματα, Κύπελλα και Ευρωπαϊκό με τον Ολυμπιακό. Και στον ΑΟ Θήρας είναι η παίκτρια που θα αναλάβει τον ρόλο του ηγέτη, έναν ρόλο που ξέρει όσο λίγες.

Προπονητής: Ακόμα ένας Ιταλός

Η ιταλική παροικία συνεχίζεται και στην Σαντορίνη, με τον Ματέο Φρέσκι να είναι ο προπονητής του ΑΟ Θήρας. Ο μόλις 34 ετών προπονητής έμεινε μετά την περσινή χρονιά και θέλει να οδηγήσει τις νησιώτισσες σε έναν τίτλο. Φυσικά αυτό μόνο εύκολο δεν είναι, ειδικά στο πρωτάθλημα που αρχικά ο στόχος είναι η εξάδα.

Εκτίμηση: 5-7

Το ρόστερ του ΑΟ Θήρας

Την περσινή χρονιά κατάφερε να ανέβει δια περιπάτου στην Volley League Γυναικών, κατακτώντας αήττητος το πρωτάθλημα της Pre League. Ο λόγος για τον Πανιώνιο που με τις κινήσεις του έδειξε πως στόχος δεν είναι απλά η παραμονή, αλλά και η διεκδίκηση ακόμα και της εισόδου στην τετράδα. Αρχικά κράτησε τον κορμό που την ανέβασε κατηγορία και συγκεκριμένα τις Όλουτς, Άνα Τιέμι, Αλεξάκου, Καρέλια, Κακουράτου, Μιλεντίγιεβιτς και Καθάριου και πήρε εξαιρετικές ξένες όπως η Κορεάτισσα πασαδόρος Λι Ντάε Γιόνγκ, η Σέρβα διαγώνια Τσάριτς και η Κροάτισσα ακραία Ίκιτς. Σημαντική ήταν και η ενίσχυση με τις Ελληνίδες Νομικού και Ηλιοπούλου για κέντρο και πάσα, ενώ όπλο του Πανιωνίου θα είναι και ο κόσμος που αναμένεται να γεμίζει το Ανδρέας Βαρίκας.

Το αστέρι: Αν η Λι Ντάε μείνει ως το τέλος θα είναι τεράστια κίνηση

Όσον αφορά το αστέρι, ο φετινός Πανιώνιος έχει πραγματικά παίκτριες που έχουν κάνει πρωταθλητισμό, αλλά ξεχωρίζει η Κορεάτισσα πασαδόρος, Λι Ντάε Γιόνγκ. Η Γιόνγκ έχει υπογράψει μέχρι τον Δεκέμβρη αλλά αν οι «κυανέρυθροι» καταφέρουν να την κρατήσουν θα έχουν κάνει μια σπουδαία κίνηση, καθώς μιλάμε για παίκτρια που κάνει την διαφορά και που έχει αγωνιστεί σε ομάδες που έχουν κάνει πρωταθλητισμό.

Προπονητής: Να κάνει και ο Χαριτωνίδης το δικό του άλμα

Στον πάγκο του Πανιωνίου θα βρεθεί ο Γιάννης Χαριτωνίδης. Για την ακρίβεια θα παραμείνει, έχοντας και αυτός ως στόχο να κάνει το μεγάλο άλμα μαζί με την ομάδα της Νέας Σμύρνης. Ένας προπονητής από τη νέα γενιά που έχει όρεξη για δουλειά και στα χέρια του παίκτριες που μπορούν να τον κάνουν να πετύχει και τους δικούς του στόχους.

Εκτίμηση: 4-6

Το ρόστερ του Πανιωνίου

Μια ακόμα ομάδα που έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να εδραιωθεί στην Volley League Γυναικών είναι η Θέτιδα. Η ομάδα της Βούλας θέλει και φέτος να μπορέσει να βρεθεί στα play offs και για να παλέψει για το κάτι παραπάνω, αλλά και για να αποφύγει την διαδικασία των play outs. Όσον αφορά το ρόστερ θα έχει πέντε ξένες τις Τάσιτς, Ματίας, Φλέμινγκ, Σπικς και Μάασε γνωρίζοντας πως θα πρέπει να αφήνει εκτός μία από κάθε παιχνίδι. Η Μερτέκη παρέμεινε και φέτος στην ομάδα, ενώ αποκτήθηκε και η Κιουτσιούκη από τον ΑΟ Θήρας.

Το αστέρι: Η Μερτέκη παραμένει το πρώτο βιολί

Στα 33 της και έχοντας κάνει μια σημαντική καριέρα σε Ελλάδα και Ευρώπη, η Ελένη Μερτέκη θα είναι και φέτος το αστέρι της Θέτιδας. Η Ελληνίδα ακραία στην μέρα της δύσκολα μπορεί να την σταματήσουν και σίγουρα παραμένει το μεγάλο αστέρι για το συγκρότημα της Βούλας.

Προπονητής: Μανώλης Σκουλικάρης

Ο έμπειρος προπονητής θα είναι στο τιμόνι της Θέτιδας Βούλας. Ο Μανώλης Σκουλικάρης έχει δείξει με την δουλειά του πως μπορεί να πετύχει τους στόχους της ομάδας που προπονεί, αλλά σίγουρα σε ένα τόσο δυνατό πρωτάθλημα αυτό μόνο εύκολο δεν θα είναι.

Εκτίμηση: 8-10

Το ρόστερ της Θέτιδας

Η Λαμία έχοντας στο ρόστερ της μια Ιρανή την Ρεϊχάν Καρίμι και μια Ισραηλινή την Έλα Σάαντα, μπορεί να διεκδικήσει και το Νόμπελ ειρήνης. Σίγουρα θέλει να σωθεί και να αποφύγει τα play outs κάτι εξαιρετικά δύσκολο καθώς οι αλλαγές έγιναν την τελευταία στιγμή και η ομάδα θα χρειαστεί χρόνο να δέσει. Συνολικά η ομάδα της Φθιώτιδας θα στηριχθεί στις ξένες, καθώς έχει ακόμα τις Αλάσια, Λίσκιεβιτς και Πεχλιβάνη (Κϋπρια), ενώ σημαντική είναι και η απόκτηση της Οικονομίδου που πέρσι αγωνιζόταν στον ΠΑΟΚ. Όπως αναφέραμε το θέμα είναι να μπορέσει να δέσει ως ομάδα κάτι που μόνο εύκολο δεν είναι.

Το αστέρι: Σε ιταλικά χέρια η πάσα

Το αστέρι της ομάδας αναμένεται να είναι η Ιταλίδα πασαδόρος, Βερόνικα Αλάσια. Η 24χρονη παίκτρια θα είναι το μυαλό της ομάδας σε μια χρονιά που μόνο εύκολη δεν αναμένεται.

Προπονητής: Κωνσταντίνος Αγγουράς

Το τιμόνι της Λαμίας θα έχει ο Κωνσταντίνος Αγγουράς. Ο Έλληνας προπονητής θα προσπαθήσει να οδηγήσει την ομάδα του στα play offs, αλλά για να τα καταφέρει θα πρέπει να την δέσει όσο γίνεται πιο γρήγορα. Το έργο του το ξέρει και ο ίδιος πως θα είναι δύσκολο αλλά θα προσπαθήσει να τα καταφέρει.

Εκτίμηση: 9-12

Το ρόστερ της Λαμίας

Και φέτος το Μαρκόπουλο θα συνεχίσει στην ίδια πολιτική. Δηλαδή να δίνει ευκαιρίες σε νέα κορίτσια, έχοντας ως στόχο την όσο γίνεται πιο άνετη παραμονή. Η μεγαλύτερη σε ηλικία Ελληνίδα θα είναι η 25χρονη Αναστασία Ματσαρόκη, ενώ οι υπόλοιπες είναι γεννημένες από το 2001 έως το 2009. Μεγάλο βάρος θα σηκώσουν οι ξένες Γκερέκα, Εμπατομπό, Χάρπερ και Σάουι που αν καταφέρουν τότε η ομάδα θα πετύχει τους στόχους της.

Το αστέρι: Η Εμπατομπό θα κρατάει στην επίθεση

Η Γαλλίδα διαγώνια, Αουρέλια Εμπατομπό αναμένεται να σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος στην επίθεση. Θα είναι η παίκτρια που αν τραβήξει επιθετικά θα ανεβάσει και συνολικά το Μαρκόπουλο σε μια χρονιά που μόνο εύκολη δεν αναμένεται.

Προπονητής: Επιστροφή Ρούση

Ο Γιώργος Ρούσης επέστρεψε στον πάγκο του Μαρκόπουλου μετά από χρόνια και θέλει όχι μόνο να πετύχει τον στόχο της σωτηρίας, αλλά να καταφέρει και φέτος η ομάδα να βγάλει νέες παίκτριες. Οι επιτυχίες του στο παρελθόν έχουν δείξει πως μπορεί να τα καταφέρει και πολλά θα εξαρτηθούν και από το πως θα πάνε οι ξένες της ομάδας.

Εκτίμηση: 9-12

Το ρόστερ του Μαρκόπουλου

Πέρσι ο Μίλωνας κατάφερε να γράψει ιστορία καθώς ανέβηκε για πρώτη φορά στην Volley League και όπως είναι λογικό ο μεγάλος στόχος είναι να παραμείνει. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης ενισχύθηκε με Ελληνίδες παίκτριες που έχουν εμπειρία από την μεγάλη κατηγορία παίζοντας σε μεγάλες ομάδες όπως η Μαρία Γενιτσαρίδη και η Ιλιόνη Κελεσίδη, ενώ πήρε και ξένες επίσης με εμπειρία όπως οι Χίπε, Κίλιτς και Γκόγκιτς και κράτησε και την Σάντος. Στα φιλικά έδειξε πως μπορεί να σταθεί στην μεγάλη κατηγορία, αλλά η αλήθεια είναι πως άλλο φιλικά και άλλο επίσημα, οπότε μένει να δούμε και εμείς πως θα είναι ο Μίλωνας στην πρώτη του συμμετοχή στα μεγάλα σαλόνια.

Το αστέρι: Ποια άλλη εκτός από την Χίπε

Χωρίς την παραμικρή αμφιβολία η παίκτρια που ξεχωρίζει στον Μίλωνα είναι η Σάσκιε Χίπε. Η Γερμανίδα διαγώνια έχει κάνει μεγάλη καριέρα στην χώρα μας με τη φανέλα του Ολυμπιακού, αλλά και στο εξωτερικό και θα λέγαμε πως είναι πολυτέλεια για ομάδα που παλεύει για την παραμονή της. Βέβαια το άσχημο είναι πως τον Δεκέμβρη θα φύγει για τις ΗΠΑ οπότε εκεί δεν ξέρουμε αν καλυφθεί το κενό.

Προπονητής: Παρέμεινε ο Δεναξάς

Έχοντας καταφέρει να ανεβάσει για πρώτη φορά την ομάδα στην μεγάλη κατηγορία, το λιγότερο που θα έπρεπε να κάνει η διοίκηση στον Γιώργο Δεναξά είναι να τον κρατήσει. Και αυτό ακριβώς έκανε. Ο νεαρός προπονητής σε δηλώσεις του αναφέρει πως θέλει το κάτι παραπάνω με τον Μίλωνα και θα λέγαμε πως αυτό το παραπάνω μπορεί να είναι η οκτάδα, κάτι που φαντάζει βέβαια εξαιρετικά δύσκολο.

Εκτίμηση: 8-11

Το ρόστερ του Μίλωνα

Και κλείνουμε με τις Αμαζόνες, την ομάδα που ανέβηκε τελευταία χρονικά στην Volley League. Τελευταία γιατί ανέβηκε μετά την απόφαση των Πεύκων να μην κατέβουν στο πρωτάθλημα. Παρότι δεν είχαν πολύ χρόνο οι νεοφώτιστες κατάφεραν να φτιάξουν ένα αξιόλογο σύνολο με τις Ελληνίδες, Σιρίνινα, Κωνσταντέλου, Σπανού, Τριγωνίδου και Ζαφειρίου και με τις ξένες Γκεοργκίεβα, Μαρτίνες, Χουσεΐνοβα, θα παλέψουν για να παραμείνουν στην κατηγορία.

Το αστέρι: Δύναμη στο κέντρο

Θα βάλουμε δύο παίκτριες που δυναμώνουν σε μεγάλο βαθμό το κέντρο. Ο λόγος για τις Αναστασία Σιρίνινα και Έμιλυ Κωνσταντέλου. Και οι δύο θα προσπαθήσουν να περάσουν στις συμπαίκτριές τους και την εμπειρία τους από την μεγάλη κατηγορία και να βοηθήσουν να παραμείνει σε αυτή.

Προπονητής: Παρέμεινε ο Πανδής

Όπως έγινε και με τον Πανιώνιο και τον Μίλωνα, στο τιμόνι των Αμαζόνων έμεινε ο Βασίλης Πανδής, ο άνθρωπος που βοήθησε την ομάδα να ανέβει κατηγορία. Φυσικά γνωρίζει και ο ίδιος πως το έργο του μόνο εύκολο δεν είναι από την στιγμή που η ομάδα είχε λίγο χρόνο για να φτιαχτεί, αλλά θα παλέψει για να μπορέσει να την κρατήσει στην Volley League.

Εκτίμηση: 9-11

Το ρόστερ των Αμαζόνων

@Photo credits: INTIME, eurokinissi