Το αφιέρωμα του Gazzetta στο πρωτάθλημα βόλεϊ για τη σεζόν 2023-24

Φώτης Καρακούσης
Το αφιέρωμα του Gazzetta στο πρωτάθλημα βόλεϊ για τη σεζόν 2023-24

bet365

Η Volley League αρχίζει με τους Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό να είναι τα μεγάλα φαβορί και τον ΠΑΟΚ να θέλει να σπάσει και φέτος αυτό το δίδυμο. Η ΑΕΚ δεν τα κατάφερε να κατέβει λόγω οικονομικών προβλημάτων και το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με 9 ομάδες.

Η αλήθεια είναι πως έχουμε πολλά χρόνια να δούμε πρωτάθλημα βόλεϊ και ειδικά την Vollery League Ανδρών χωρίς προβλήματα και το φετινό δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Το μεγάλο πρόβλημα φέτος θα είναι ο αριθμός των ομάδων, καθώς θα συμμετάσχουν 9 ομάδες αντί για 10, καθώς η ΑΕΚ δεν κατάφερε να κατέβει λόγω των μεγάλων οικονομικών προβλημάτων. Όσον αφορά την κούρσα για τον τίτλο, σε αυτή ουσιαστικά συμμετέχουν τρεις ομάδες, με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό να είναι ελάχιστα μπροστά και τον ΠΑΟΚ να ακολουθεί και να θέλει όπως και πέρσι να βρεθεί τελικό παλεύοντας για τον τίτλο και αφήνοντας εκτός έναν από τους δύο «αιώνιους».

Σημαντική η απουσία της ΑΕΚ

Σημαντική η απουσία της ΑΕΚ

Συμφωνία για τηλεοπτική κάλυψη έστω την τελευταία στιγμή

Συμφωνία για τηλεοπτική κάλυψη έστω την τελευταία στιγμή

Δύο τα Video Check που θα πιάνουν ακόμα και την άμυνα στο τάραφλεξ

Δύο τα Video Check που θα πιάνουν ακόμα και την άμυνα στο τάραφλεξ

Ολυμπιακός: Να παραμείνει στην κορυφή

Ολυμπιακός: Να παραμείνει στην κορυφή

ΠΑΟΚ: Θέλει να μπει σφήνα στους «αιώνιους» και να παλέψει για τίτλο

ΠΑΟΚ: Θέλει να μπει σφήνα στους «αιώνιους» και να παλέψει για τίτλο

Παναθηναϊκός: Με μοναδικό στόχο την επιστροφή στην κορυφή

Παναθηναϊκός: Με μοναδικό στόχο την επιστροφή στην κορυφή

Μίλωνας: Να παραμείνει στην τετράδα παίζοντας το ίδιο καλό βόλεϊ

Μίλωνας: Να παραμείνει στην τετράδα παίζοντας το ίδιο καλό βόλεϊ

Φοίνικας Σύρου: Κερδισμένος που καταφέρνει να παίξει

Φοίνικας Σύρου: Κερδισμένος που καταφέρνει να παίξει

Κηφισιά: Θα παλέψει για εξάδα

Κηφισιά: Θα παλέψει για εξάδα

Πήγασος Πολίχνης: Να κάνει όσες ζημιές μπορεί και να μείνει με άνεση

Πήγασος Πολίχνης: Να κάνει όσες ζημιές μπορεί και να μείνει με άνεση

Άθλος Ορεστιάδας: Ενίσχυση που βλέπει όσο πιο ψηλά γίνεται

Άθλος Ορεστιάδας: Ενίσχυση που βλέπει όσο πιο ψηλά γίνεται

Καλαμάτα 80: Να χαρεί όσο μπορεί την πρώτη της συμμετοχή

Καλαμάτα 80: Να χαρεί όσο μπορεί την πρώτη της συμμετοχή

Σε ένα πρωτάθλημα που έχει πολλά θετικά όπως είναι η ενίσχυση των ομάδων που είναι έτοιμες να μας προσφέρουν πλούσιο θέαμα, θα ξεκινήσουμε με το αρνητικό. Αυτό δεν είναι άλλο από την απουσία της ΑΕΚ. Η Ένωση μπορεί αγωνιστικά να κατέκτησε το πρωτάθλημα της Pre League και να επέστρεψε στην Volley League, ωστόσο δεν κατάφερε διοικητικά να πάρει την άδεια συμμετοχής. Τα παλιά χρέη είναι ο βασικός λόγω που οι «κιτρινόμαυροι» δεν θα συμμετάσχουν, με συνέπεια να έχουμε 9 αντί για 10 ομάδες στο πρωτάθλημα.

Αρχικά υπήρξε σκέψη να δοθεί Wild Card, αλλά δεν δόθηκε, μια απόφαση που σήκωσε θύελλα αντιδράσεων από Κέρκη Σάμου και Φλοίσβο κυρίως. Τελικά θα έχουμε Volley League με 9 ομάδες κάτι που σημαίνει πως θα υποβιβαστεί μία. Τώρα πόσες θα ανέβουν ακόμα δεν το ξέρουμε. Δηλαδή αν έχουμε 12 την επόμενη χρόνια, κάτι που πρέπει λόγω στοιχήματος, θα ανέβουν 3, αν έχουμε πάλι 10 θα ανέβουν 2.

Πάμε στα ευχάριστα αρχίζοντας από την τηλεοπτική κάλυψη. Μπορεί έστω και την τελευταία στιγμή να βρέθηκε λύση και τα παιχνίδια να τα δείχνει η κρατική τηλεόραση, αλλά ξαναλέμε πως το σημαντικό δεν είναι το πότε υπήρξε η συμφωνία, αλλά η ίδια η συμφωνία. Πέρσι οι φίλοι του αθλήματος είδαν μεγάλες μάχες ανάμεσα σε Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ και είναι σημαντικό πως θα τις δουν και φέτος.

Πως σε αντίθεση με την Volley League Γυναικών, ένα επίσης πολύ δυνατό πρωτάθλημα, οι άνδρες θα μπουν στα σπίτια όλης της χώρας και είναι σίγουρο πως το θέαμα που θα μας προσφέρουν θα είναι εξαιρετικό.

Η αλήθεια είναι πως η πιο σημαντική κίνηση για το ελληνικό βόλεϊ και συγκεκριμένα την Volley League Ανδρών, ήταν η στιγμή που πριν πέντε χρόνια αποφασίστηκε να έρθει και στην χώρα μας το Video Check. Το βίντεο μείωσε στο ελάχιστο τα λάθη της διαιτησίας που έτσι και αλλιώς είναι από τις καλύτερες στην Ευρώπη και έκανε ακόμα πιο δίκαιο το πρωτάθλημα.

Φέτος η διοργανώτρια αρχή πήγε ακόμα ένα βήμα μπροστά, αποκτώντας αρχικά ακόμα ένα Video Check και έτσι θα μπορεί το συγκεκριμένο σύστημα να υπάρχει ταυτοχρόνως σε δύο αγώνες, κάτι εξαιρετικά σημαντικό, ενώ μετά τις γραμμές σε μέσα ή έξω, επίθεση και σερβίς και το φιλέ στο μπλοκ, θα υπάρχει δυνατότητα να μπορεί ο προπονητής να ζητήσει εξέταση ακόμα και σε άμυνα και συγκεκριμένα για το αν βρήκε η μπάλα ή όχι το τάραφλεξ. Το παλιό σύστημα από 12 κάμερες θα έχει 15, ενώ το καινούργιο θα έχει 19. Όπως καταλαβαίνει κανείς με τόσες κάμερες θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να αδικηθεί κάποια ομάδα και αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό.

Μετά την περσινή μαγική χρονιά όπου κατέκτησε και το πρωτάθλημα, αλλά κυρίως το Challenge Cup, προσθέτοντας ακόμα ένα Ευρωπαϊκό στην συλλογή του, ο Ολυμπιακός θέλει και φέτος να κάνει μια ανάλογη χρονιά στην Ελλάδα και να προκριθεί στους ομίλους του Champions League, κάνοντας όσο γίνεται καλύτερη πορεία στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και στο βόλεϊ.

Οι Πειραιώτες κράτησαν το μεγαλύτερο μέρος του κορμού τους, ωστόσο θα έχουν νέο προπονητή, καθώς ο Αλμπέρτο Τζουλιάνι την τελευταία στιγμή και ενώ είχε προχωρήσει όλον τον σχεδιασμό αποφάσισε να αποχωρήσει με τον σπουδαίο Αργεντινό, Ντανιέλ Καστελάνι να αναλαμβάνει στη θέση του. Όσον αφορά το ρόστερ έμειναν όλοι οι κομβικοί παίκτες της περσινής χρονιάς, Κουμεντάκης, Παγένκ, Στερν, Τράβιτσα, Ιντάλγκο και επέστρεψε στο Ρέντη ο Μίταρ Τζούριτς.

Ο Ολυμπιακός θα στηριχθεί στα αστέρια που στηρίχθηκε και πέρσι και όπως γράψαμε και στο ξεκίνημα έχει ως στόχο αρχικά να παραμείνει στην κορυφή της Ελλάδας και να πάει όσο καλύτερα γίνεται στην Ευρώπη.

Το πάρε δώσε

Έφυγαν: Παπαγγελόπουλος, Χασμπάλα, Κολτσιάκης, Λινάρδος

Ήρθαν: Τζούριτς, Βαϊόπουλος, Κομητούδης

Το φετινό ρόστερ

Ακραίοι: Ράφα Κουμεντάκης, Ανέστης Δαλακούρας, Σπύρος Χανδρινός, Σάλβα Ιντάλγκο (Κούβα.)

Διαγώνιοι: Τόνσεκ Στερν (Σλοβενία), Νίκος Ζουπάνι

Κεντρικοί: Άλεν Παγένκ (Σλοβενία), Μίταρ Τζούριτς, Βαγγέλης Βαϊόπουλος, Γκουσταβάο (Βραζιλία)

Λίμπερο: Δημήτρης Τζιάβρας, Δημήτρης Γκαράς

Πασαδόροι: Ντράγκαν Τράβιτσα (Ιταλία), Δημήτρης Κομητούδης

Προπονητής: Nτανιέλ Καστελάνι (Αργεντινή)

Εκτίμηση: 1-2

Ο ΠΑΟΚ έκανε μια αξιοπρόσεκτη χρονιά. Αρχικά κατέκτησε το Κύπελλο στο Final-4 της Καλαμάτας και στην συνέχεια έπαιξε στον τελικό του πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό αφήνοντας εκτός τον Παναθηναϊκό. Φέτος η ομάδα του Γιόσκο Μιλενκόσκι θέλει να καταφέρει ακόμα περισσότερα πράγματα. Εύκολο με τόσο δυνατούς τους Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό δεν είναι, αλλά οι Θεσσαλονικείς έχουν δείξει πως στα δύσκολα τα καταφέρνουν μια χαρά.

Οι ασπρόμαυροι» θα είναι ουσιαστικά μια νέα ομάδα, καθώς άλλαξαν σχεδόν όλοι οι παίκτες της βασικής επτάδας εκτός του λίμπερο Μενέλαου Κοκκινάκη και του διαγώνιου, Μπραμ Βαν ντεν Ντρις. Όπως είναι λογικό θα χρειαστεί χρόνο για να δέσει η ομάδα, ειδικά από την στιγμή που οι ακραίοι Ρουσό και Φαν Γκάρντενερ μπήκαν πριν λίγες ημέρες στην προετοιμασία, καθώς είχαν υποχρεώσεις με Εθνική Βελγίου και Ολλανδίας.

Με σκληρή δουλειά ο έμπειρος τεχνικός θα προσπαθήσει να καλύψει αυτό το χαμένο έδαφος και να οδηγήσει τον ΠΑΟΚ στην κατάκτηση ενός τίτλου και γιατί όχι να τον φέρει και πάλι στην κορυφή μετά το 2017 όταν και είχα κατακτήσει για τελευταία φορά το πρωτάθλημα.

Το πάρε δώσε

Έφυγαν: Ράπτης, Γιόρνα, Ουόλς, Σκρντάου, Βουλκίδης, Σωτηρίου, Ηλίας, Μιχελάκης

Ήρθαν: Ρουσό, Φαν Γκάρντενερ, Λινάρδος, Παπαλεξίου, Κωνσταντινίδης, Μπαλνκενάου, Σιδηρόπουλος.

Το φετινό ρόστερ

Ακραίοι: Τόμας Ρουσό (Βέλγιο), Μάρτεν Φαν Γκάρντενερ (Ολλανδία), Μούχλιας Βασίλης

Διαγώνιοι: Μπας Βαν Ντε Ντρις (Βέλγιο)

Κεντρικοί: Δήμος Λινάρδος, Γιώργος Παπαλεξίου, Τάσος Γάτσης, Τακουρίδης Γιάννης

Λίμπερο: Μενέλαος Κοκκινάκης, Δημήτρης Κωνσταντινίδης

Πασαδόροι: Τζέι Μπλανκενάου (Καναδάς), Δημήτρης Σιδηρόπουλος

Προπονητής: Γιόσκο Μιλενκόσκι (Βόρεια Μακεδονία)

Εκτίμηση: 2-3

Συνεχίζουμε με τον Παναθηναϊκό, την ομάδα που πέρσι κατέκτησε το League Cup και το Super Cup, αλλά δεν τα κατάφερε καθόλου καλά στο πρωτάθλημα, ενώ και στην Ευρώπη αποκλείστηκε στα ημιτελικά από τον Ολυμπιακό χάνοντας την ευκαιρία να κατακτήσει το Challenge Cup που θα ήταν και το πρώτο Ευρωπαϊκό στην ιστορία του τμήματος.

Οι «πράσινοι» το καλοκαίρι έβαλαν βαθιά το χέρι στην τσέπη και δημιούργησαν ένα από τα πιο βαθιά ρόστερ που είχαν εδώ και πολλά χρόνια. Ένα ρόστερ που θέλουν να τους οδηγήσει και πάλι στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος. Όσον αφορά την Ευρώπη η αλήθεια είναι πως στάθηκαν άτυχοι από την κληρωτίδα, καθώς στους «16» θα παίξουν απέναντι στην εξαιρετικά δυνατή ιταλική Μόντσα, με τις πιθανότητες πρόκρισης να είναι λίγες.

Η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου που παρέμεινε και φέτος στον πάγκο θα στηριχθεί στα άκρα όπου οι Κόβαρ και Πρωτοψάλτης δημιουργούν ένα εξαιρετικό δίδυμο, αλλά και συνολικά στο πλούσιο ρόστερ. Είναι άλλωστε πρώτη φορά που θα υπάρχει και αναπληρωματικός πασαδόρος που θα μπορεί να μπει και να κάνει την διαφορά (Κασαμπαλής), κάτι που έλειπε από το «τριφύλλι» για πολλά χρόνια.

Το πάρε δώσε

Έφυγαν: Σάντερ, Σερεμέτης, Γκρουμούσας, Γιάκομπσεν, Μπάσης.

Ήρθαν: Πρωτοψάλτης, Ιερεθουέλ, Βουλκίδης, Παπαγγελόπουλος, Κοντοστάθης

Το φετινό ρόστερ

Ακραίοι: Γίρι Κόβαρ (Ιταλία), Θανάσης Πρωτοψάλτης, Ανδρέας Φράγκος, Βασίλης Κωστόπουλος

Διαγώνιοι: Φερνάντο Ερνάντες (Κούβα), Μάρκου Άγγελος

Κεντρικοί: Λούκα Ρανγκέλ (Βραζιλία), Γιώργος Πετρέας, Θόδωρος Βουλκίδης, Νικόλας Παπαγγελόπουλος

Λίμπερο: Γρηγόρης Κοντοστάθης, Δημήτρης Ζήσης

Πασαδόροι: Σταύρος Κασαμπαλής, Ιερεθουέλο Αγκίρε (Κούβα)

Προπονητής: Δημήτρης Ανδρεόπουλος

Εκτίμηση: 1-2

Η περσινή ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος ήταν ο Μίλωνας. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης κατάφερε να τερματίσει στην 4η θέση, να φτάσει στο Final-4 της Καλαμάτας, να παίξει ωραίο βόλεϊ και να μπορέσει σε πολλά παιχνίδια να γεμίσει στο γήπεδο. Αυτό θέλουν και φέτος οι «πράσινοι» και γιατί όχι να κάνουν την έκπληξη για το βήμα παραπάνω.

Με τον Σάκη Ψάρρα και πάλι στον πάγκο και με πάντρεμα έμπειρων παικτών όπως ο Γιορντάνοφ και ο Νανόπουλος. Ο Μίλωνας θα στηριχθεί στους Μολίνα και Χερ, έναν από τους καλύρους ακραίους και πασαδόρους στο περσινό πρωτάθλημα, ενώ και ο Βούλγαρος διαγώνιος όσο μεγαλώνει, τόσο καλύτερος γίνεται.

Συνολικά η ομάδα της Νέας Σμύρνης θέλει να βρεθεί στην τετράδα, και η αλήθεια είναι πως δύσκολα δεν θα τα καταφέρει. Στα ατού και το γήπεδο που έχει χαμηλό ταβάνι και βολεύει τους γηπεδούχους.

Το πάρε δώσε

Έφυγαν: Μπράιαν, Δημητούλης, Μάρκου, Ανδρεάδης, Τσαρκατόγλου, Σεμιτέκολος, Στράτος, Εφραιμίδης.

Ήρθαν: Χαραλαμπίδης, Σουσουρίδης, Μπάσης, Σουσούνης, Κοντοστάθης, Πουλιάν.

Το φετινό ρόστερ

Πασαδόροι: Λουκ Χερ (Καναδάς), Σουσουρίδης Δημήτρης

Ακραίοι: Πέδρο Μολίνα (Πουέρτο Ρίκο), Αλέξανδρος Νανόπουλος, Κοντοστάθης Ανδρέας, Τίμα Πουλιάν (Ουκρανία)

Διαγώνιοι: Μπόμπι Γιορντάνοφ (Βουλγαρία), Κουβαράς Γιώργος

Κεντρικοί: Αχιλλέας Μπάσης, Χαραλαμπίδης Δημήτρης, Δημήτρης Θεοδόσης, Γιώργος Μαντελιδης

Λίμπερο: Άρης Χανδρινός, Παναγιώτης Σουσούνης

Προπονητής: Θανάσης Ψάρρας

Εκτίμηση: 4-5

Τα τελευταία χρόνια μια από τις σταθερές στο ελληνικό βόλεϊ ήταν ο Φοίνικας Σύρου, το καμάρι του πανέμορφου αυτού νησιού, μιας ομάδα που πάλευε για τίτλους και ήταν πάντα ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα. Το καλοκαίρι οι «πειρατές» αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα σε σημείο να είναι εξαιρετικά αμφίβολη η συμμετοχή του στη Volley League, ωστόσο βρέθηκε η χρυσή τομή και θα παίξει κανονικά.

Αυτό από μόνο του είναι μεγάλη επιτυχία με τον Φοίνικα να είναι κερδισμένος μόνο και μόνο που κατεβαίνει και συνεχίζει να υπάρχει. Το πόσο ψηλά θα πάει θα φανεί, αν και για πρώτη φορά μετά από πολλά πολλά χρόνια ο στόχος δεν μπορεί να είναι η τετράδα, αλλά η όσο πιο γρήγορη παραμονή και μετά ότι καλύτερο έρθει, ας έρθει.

Το πάρε δώσε

Έφυγαν: Μιχάλοβιτς, Τζούριτς, Παπαλεξίου, Χαραλαμπίδης, Κωνσταντινίδης, Ιερεθουέλο, Μάντζιος, Κλίνκεμπεργκ, Ρουμελιωτάκης, Φρομ, Παπαδόπουλος, Παλαιολόγος, Φουρτάδο.

Ήρθαν: Ντάκα, Κουτσομύτης, Ρηγούτσος, Ποχάνης, Μπράιαν, Τσαρκατόγλου, Ασπιώτης, Πέδρο, Πετσιάς, Μπαρμπούνης.

Το φετινό ρόστερ

Πασαδόροι: Απόστολος Πετσιάς, Μάρκος Γαλιώτος

Ακραίοι: Πέδρο Γκόμες (Πορτογαλία), Σωτήρης Μπαρμπούνης, Ευάγγελος Τσινός, Αναστάσιος Κουτσομύτης

Διαγώνιοι: Αναστάσιος Ασπιώτης, Δημήτρης Ποχάνης

Κεντρικοί: Μπένιαμιν Ντάκα (Σερβία), Όσκαρ Μπράιαν (Κούβα), Μίλτος Τσαρκατόγλου, Βασίλης Μανωλάκης

Λίμπερο: Φραγκίσκος Ρηγούτσος, Αναστάσιος Σωνάκης.

Προπονητής: Τσέντομιρ Ίλιτς

Εκτίμηση: 7-9

Μαζί με τον Μίλωνα και η Κηφισιά είναι μια ομάδα που προσπαθεί τα τελευταία χρόνια να κάνει αισθητή την παρουσία της και σε μεγάλο βαθμό το έχει καταφέρει. Το συγκρότημα του Κώστα Χριστοφιδέλη δυσκολεύει σε μεγάλο βαθμό τους μεγάλους ειδικά μέσα στο «Ζηρίνειο» και θέλει να το κάνει και την ερχόμενη χρονιά.

Οι «κυανόλευκοι» θέλουν αρχικά να βρεθούν στην εξάδα και μετά να παλέψουν για ότι καλύτερο, αν και ουσιαστικά το ρόστερ ολοκληρώθηκε την τελευταία στιγμή, από την στιγμή που ο Κάιο έμεινε εκτός μιας και δεν έπεισε το προπονητή της ομάδας με τον Μεξικανό Λουίς Ερνάντες Μπάκα να παίρνει τη θέση του. Αν της βγουν οι ξένοι τότε έχει ελπίδες για κάτι καλό, αλλιώς θα αρκεστεί στην σωτηρία που η αλήθεια είναι πως δεν θα έχει πρόβλημα στο να τα καταφέρει.

Το πάρε δώσε

Έφυγαν: Οκοσάνοβιτς, Σθημητράς, Ρουσόπουλος, Παπαδόπουλος, Φιλιπακόπουλος, Τσικάτος, Δραβόπουλος, Μάικον, Τσέιβερς, Κοντοστάθης, Οικονομόπουλος.

Ήρθαν: Μπόγιτς, Χασμπάλα, Παύλου, Σπυριούνης, Τζάρας, Βελούδης, Καμαρινόπουλος, Παπαγεωργίου.

Το φετινό ρόστερ

Πασαδόροι: Κώστας Στιβαχτής, Ματέο Χασμπάλα

Ακραίοι: Κυριάκος Σπυριούνης, Κωνσταντίνος Παύλου, Σλόμπονταν Μπόγιτς (Μαυροβούνιο), Ρικάρντο Τζούνιορ (Βραζιλία), Γιάννης Κοσμάς.

Διαγώνιοι: Λουίς Ερνάντες Μπάκα (Μεξικό), Γεράσιμος Ζάρας

Κεντρικοί: Γκιγέρμo Άλβες (Βραζιλία), Αντώνης Σπηλιώτης, Θανάσης Παπαγεωργίου, Έκτορας Καμαρινόπουλος.

Λίμπερο: Σπύρος Βελούδης, Γιάννης Κοσμάς

Προπονητής: Κώστας Χριστοφιδέλης

Εκτίμηση: 6-8

Ο Πήγασος Πολίχνης είχε πέρσι μια καλή πορεία που θα μπορούσε να ήταν ακόμα καλύτερη. Φέτος η ομάδα της Θεσσαλονίκης θέλει αρχικά να σώσει όσο πιο νωρίς γίνεται την κατηγορία (μιλάμε πάντα αν έχουμε στο νέο πρωτάθλημα 10 ομάδες και όχι 12 που πρέπει να γίνουν για τα χρήματα του στοιχήματος) και μετά ό,τι καλύτερο έρθει ας έρθει.

Με τον Γιάννη Ορφανό στον πάγκο και έμπειρους παίκτες όπως ο Προύσαλης και ο Αρμενάκης ο Πήγασος μπορεί να κάνει ζημιές όπως έκανε και πέρσι. Για εξάδα είναι δύσκολο να βρεθεί αλλά θα το παλέψει. Και θα το παλέψει έχοντας έναν άκρως ελληνικό κορμό, καθώς ο μόνος ξένος είναι ο Κουβανός Λεόν.

Το πάρε δώσε

Έφυγαν: Μπερκάντ, Πένια, Τοκαμάνης, Γραμμενούδης, Σακόγλου, Παυλίδης, Διονάς, Τσιράκης, Στεφανίδης, Πετσιάς, Σωτηρίου, Χήρας, Τερζόγλου.

Ήρθαν: Γιαμακίδης, Μπαρδούκας, Καπετανίδης, Τζιουμάκας, Λεόν, Τσαλικιάν.

Πασαδόροι: Κώστας Προύσαλης, Γιαμακίδης Χρήστος

Ακραίοι: Κωνσταντίνος Καπετανίδης, Δημήτρης Τσαλικιάν, Αργύρης Μαυροβουνιώτης, Γιόχαν Λεόν (Κούβα)

Διαγώνιοι: Γιώργος; Τζιουμάκας, Νίκος Μήλης, Κωνσσταντίνος Μπαρδούκας

Κεντρικοί: Απόστολος Αρμενάκης, Θανάσης Κεσεσίδης, Μάκης Κανέλλος

Λίμπερο: Αντώνης Μπουράκης, Αλέξανδρος Παλαιοχωρινός, Γιώργος Μπαλούκας

Προπονητής: Γιάννης Ορφανός

Εκτίμηση: 7-9

Μπορεί να ήταν νεοφώτιστος την περσινή χρονιά, αλλά με βάση τα χρήματα που δόθηκαν το ότι σώθηκε στο τέλος δεν ήταν και επιτυχία για τον Άθλο. Η Ορεστιάδα και φέτος θα έχει ομάδα στην Volley League, με τους ακρίτες να έχουν βάλει ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου η ομάδα όχι απλά να μην κινδυνέψει, αλλά να διεκδικήσει και μια θέση στην εξάδα.

Στον Άθλο θέλουν αρχικά να χαρούν το βόλεϊ, ένα άθλημα που στην συγκεκριμένη περιοχή είναι στην κορυφή της αθλητικής πυραμίδας και όπως φάνηκε και πέρσι το πετυχαίνουν και με το παραπάνω. Με τον Ρουμάνο Κριστιάν Τσιντιγκόι στον πάγκο και μεγάλο αστέρι τον Βραζιλιάνο διαγώνιο, Ρενάν Μποϊάτι (πιο ψηλός παίκτης του πρωταθλήματος με 2.17 ενώ έχει αγωνιστεί και στην Εθνική της χώρας του) η ομάδα της Ορεστιάδας μπορεί να είναι η ευχάριστη έκπληξη του νέου πρωταθλήματος.

Το πάρε δώσε

Έφυγαν: Άλμπο, Κασαμπαλής, Τσιουτσιουλούδης, Γκλάντστον, Χατζημαρινάκης, Καζαντζίδης, Κάιο, Αλγκούλ, Βελούδης, Ριζόπουλος, Γκένοφ, Ιωαννίδης.

Ήρθαν: Μπουϊάτι, Αλεξάκης, Ράμος, Σαλωνίτης, Συναδινός, Σόρα, Γκαμπράνας, Μοχαμαντρέζα, Ρίστιτς, Κωνσταντινίδης.

Το φετινό ρόστερ

Πασαδόροι: Βασίλης Μποζίδης, Νικόλαος Σαλωνίτης, Τόμας Σόρα (Καναδάς)

Ακραίοι: Βαγγέλης Διαμαντίδης, Αντρέι Ρίστιτς (Βοσνία), Μοχαμαντρέζα Μπέικ (Ιραν), Παναγιώτης Μποζίδης

Διαγώνιοι: Ρενάν Μποϊάτι (Βραζ.), Γιάννης Τσολακίδης

Κεντρικοί: Νίκος Αλεξάκης, Εντουάρντο Ράμος, Θοδωρής Κωνσταντινίδης, Δημήτρης Γκαμπράνας

Λίμπερο: Σωτήρης Συναδινός, Θανάσης Σπανός

Προπονητής: Κριστιάν Τσιτιγκόι (Ρουμ.)

Εκτίμηση: 5-7

Και κλείνουμε με την Καλαμάτα 80. Οι Μεσσήνιοι θα αγωνιστούν για πρώτη φορά στην Volley League και ο αρχικός τους στόχος είναι χωρίς δεύτερη σκέψη να χαρούν την συμμετοχή και μετά ό,τι καλύτερο έρθει ας έρθει. Με τον Παναγιώτη Ντάκουρη στον πάγκο οι «πράσινοι» είναι σίγουρο πως θα παλέψουν για το καλύτερο.

Οι νεοφώτιστοι θα στηριχθούν στην εξαιρετική για ομάδα με τους συγκεκριμένους στόχους, τετράδα των ξένων, ενώ και η έδρα θα παίξει το ρόλο της σε παιχνίδια που μπορούν να κρίνουν πράγματα. Το σίγουρο είναι πως το ελληνικό βόλεϊ έχει ανάγκη επαρχιακές ομάδες και η Καλαμάτα 80 μόνο να βοηθήσει το άθλημα μπορεί.

Το πάρε δώσε

Έφυγαν: Κανελόπουλος,, Αραπάκης, Στάμος, Ξεροβάσιλας.

Ήρθαν: Γουέστ, Κούνεν.

Το φετινό ρόστερ

Πασαδόροι: Ματ Γουέστ (ΗΠΑ), Νίκος Σαλονίτης

Ακραίοι: Ράιαν Κούνεν (ΗΠΑ), Γιάννης Μαντέκας, Κώστας Δαλακούρας, Μαουρίσιο Βιέτο (Ουρουγουάη)

Διαγώνιοι: Ροντρίγκο Οκάμπο (Αργεντινή), Δημήτρης Παλαιολόγος, Φέλιξ Μπλάουελ (Αυστρία)

Κεντρικοί: Διονύσης Λυκουρέσης, Αλέξανδρος Αλεξάκης, Νίκος Χριστόφας, Νίκος Μπιρμπίλης

Λίμπερο: Βαγγέλης Ντάκουρης, Γρηγόρης Σκαρτσίλης

Προπονητής: Παναγιώτης Ντάκουρης

Εκτίμηση: 8-9