Τον Βραζιλιάνο ακραίο, Λεονάρντο Νασιμέντο πήρε ο ΠΑΟΚ

Τον Βραζιλιάνο ακραίο, Λεονάρντο Νασιμέντο πήρε ο ΠΑΟΚ

Newsroom
Ο Νασιμέντο

bet365

Ενίσχυση στα άκρα για τον ΠΑΟΚ, με τον «δικέφαλο του βορρά» να ανακοινώνει την απόκτηση του 29χρονου Βραζιλιάνου, Λεονάρντο Νασιμέντο.

Τις θέσεις των άκρων όσον αφορά τους ξένους έκλεισε ο ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Γιόσκο Μιλενκόσκι μετά τον Σέρβο, Βουκ Ιβάνκοβιτς, απέκτησε και τον 29χρονο Βραζιλιάνο, Λεονάρντο Νασιμέντο. Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση των «ασπρόμαυρων» έχει ως εξής: «Ο ΠΑΟΚ, και το τμήμα Βόλεϊ ανδρών, ανακοινώνουν την έναρξη συνεργασίας με τον αθλητή, Λεονάρντο Νασιμέντο, για την αγωνιστική περίοδο 2024-2025.

Γεννημένος στη Βραζιλία στις 16/03/1995, ο Λεονάρντο Νασιμέντο αγωνίζεται ως ακραίος και έχει ύψος 201cm.

Έκανε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα τη σεζόν 2013-14 από την Σάντα Κρουζέιρο Β', όντας παράλληλα διεθνής με τις Κ19, Κ21 και Κ23 της χώρας του, με την οποία κατέκτησε τρία πρωταθλήματα Νότιας Αμερικής, και ένα χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Τη σεζόν 2016-17 ανέβηκε στην πρώτη ομάδα της Σάντα Κρουζέιρο, κατακτώντας το πρωτάθλημα Βραζιλίας, το σούπερ καπ Βραζιλίας, το πρωτάθλημα του Μινέιρο, το πρωτάθλημα Νοτίου Αμερικής αλλά και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα συλλόγων.

Η επόμενη σεζόν (2017-18) τον βρήκε στην JF βόλεϊ, ενώ παράλληλα οι εξαιρετικές εμφανίσεις του, άνοιξαν την... πόρτα της Εθνικής ανδρών Βραζιλίας, καθώς αγωνίστηκε με τη Σελεσάο στο Παναμερικανικό κύπελλο, όσο και στο Volleyball Nations League.

Τη σεζόν 2018-19 επέστρεψε και πάλι στην Σάντα Κρουζέιρο, με την οποία πρόσθεσε στην συλλογή του ένα κύπελλο Βραζιλίας, ένα πρωτάθλημα Μινέιρο και ένα πρωτάθλημα Νοτίου Αμερικής.

Τη σεζόν 2019-20 αγωνίστηκε για πρώτη φορά εκτός Βραζιλίας, παίζοντας στην Τουρκία, και πιο συγκεκριμένα στην Σπορ Τότο. Στην τούρκικη ομάδα παρέμεινε και την επόμενη σεζόν (2020-21), κατακτώντας το κύπελλο Τουρκίας, ενώ παράλληλα οι εμφανίσεις του βοήθησαν στην πολύ καλή πορεία της ομάδας στο CEV Cup.

Η σεζόν 2021-22 τον βρήκε και πάλι στην Βραζιλία, αυτή τη φορά για λογαριασμό της Φίατ Γκερντάου Μίνας, με την οποία κατέκτησε το κύπελλο Βραζιλίας.

Η επιστροφή του στην Ευρώπη ήρθε την επόμενη σεζόν (2022-23), παίζοντας αυτή τη φορά στην Γαλλία με την φανέλα της Μονπελιέ. Με τη Μονπελιέ κατέκτησε το σούπερ καπ Γαλλίας, ενώ αγωνίστηκε και στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση το CEV Champions League.

Την προηγούμενη σεζόν (2023-24) αγωνίστηκε στη Βραζιλία για την Τζόινβιλ, κατακτώντας το πρωτάθλημα Καταρινέσε.

Για την έναρξη συνεργασίας με τον ΠΑΟΚ, ο Λεονάρντο Νασιμέντο, δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του Συλλόγου, acpaok.gr: «Είμαι πολύ χαρούμενος που γίνομαι μέλος αυτής της εξαιρετικής ομάδας. Ανυπομονώ να ξεκινήσει η σεζόν, ώστε να γνωρίσω τους νέους μου συμπαίκτες και το νέο προπονητικό τιμ μου. Θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό, ώστε η ομάδα να πετύχει τους υψηλούς στόχους που έχει».

Καλώς ήρθες στον ΠΑΟΚ, Λεονάρντο!».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

VOLLEY LEAGUE Τελευταία Νέα