Το σωστό με την wild card από την ΕΟΠΕ που σε καμία περίπτωση δεν έκανε η ΕΣΑΠ

Το σωστό με την wild card από την ΕΟΠΕ που σε καμία περίπτωση δεν έκανε η ΕΣΑΠ

bet365

Ο Φώτης Καρακούσης γράφει για την ΕΟΠΕ που μετά την αποχώρηση των Πεύκων πήρε την σωστή απόφαση δίνοντας wild card προκειμένου η Volley League Γυναικών να διεξαχθεί κανονικά με 12 ομάδες, κάτι που δυστυχώς πέρσι δεν έκανε η ΕΣΑΠ υποβαθμίζοντας το πρωτάθλημα των ανδρών.

Την περσινή χρονιά και συγκεκριμένα το καλοκαίρι πριν αυτή αρχίσει, στην Volley League Ανδρών υπήρξε πρόβλημα με την ΑΕΚ. Η Ένωση που πήρε αγωνιστικά την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία μετά από τέσσερα χρόνια, λόγω χρεών δεν μπόρεσε να πάρει άδεια ή για την ακρίβεια δεν κατάφερε να έρθει σε συμφωνία με τους παίκτες, να κάνει δηλαδή τους διακανονισμούς προκειμένου να αδειοδοτηθεί από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Με τους «κιτρινόμαυρους» να είναι εκτός πρωταθλήματος η λογική έλεγε πως η ΕΣΑΠ θα έδινε wild card προκειμένου να μην έχουμε μια κουτσουρεμένη Volley League με 9 ομάδες και αγωνιστικές με ομάδα που θα έχει ρεπό, αλλά κανονικά με 10. Δυστυχώς όμως λογική και ελληνικό βόλεϊ ή και ΕΣΑΠ για να είμαστε ακριβείς, δεν πάει και έτσι είδαμε πέρσι 9 ομάδες να παίζουν σε ένα πρωτάθλημα με ρεπό και από το οποίο είχαμε μία να υποβιβάζεται.

Η οργανώτρια αρχή, αφού πρώτα είπε πως θα δώσει την κάρτα και παρότι υπήρξαν σύλλογοι που ζήτησαν την ευκαιρία να βρεθούν στην μεγάλη κατηγορία από την στιγμή που η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να πάρει άδεια, δεν έκανε το αυτονόητο, το οποίο μάλιστα είχε αρχικά ανακοινώσει. Δεν μπήκε στην διαδικασία να συζητήσει και να πράξει το σωστό. Γιατί αν πει κάποιος πως δεν θα ήταν το σωστό το να δοθεί wild card και η Volley League να διεξαγόταν με 10 ομάδες αντί για 9, είναι το λιγότερο άσχετος.

Το γιατί το έκανε χωράει συζήτηση. Μπορεί οι ομάδες που ήταν ήδη στην μεγάλη κατηγορία (γιατί για όλες τις αποφάσεις διεξάγονται ψηφοφορίες), να κοίταξαν τα χρήματα, καθώς η πίτα από το στοίχημα θα κοβόταν σε μικρότερα, που ωστόσο θα ήταν μεγαλύτερα, κομμάτια. Πολλά μπορεί που δεν έχουν την παραμικρή σημασία, καθώς σημασία έχει πως δεν δόθηκε καμία wild card η Volley League διεξήχθη με 9 ομάδες και όλοι είδαμε πως αυτό μόνο κακό έκανε στο άθλημα (όσοι δεν το είδαν, καλό θα είναι να αλλάξουν τον τρόπο που κοιτάζουν).

Τώρα θα πείτε και με το δίκιο σας “πως σου ήρθε εσένα να γράφεις αυτά, έναν χρόνο μετά”; Η απάντηση είναι απλή. Το κάνω γιατί ακριβώς έναν χρόνο μετά, στην ίδια θέση βρέθηκε η ΕΟΠΕ. Η Ελληνική Ομοσπονδία που προσωπικά την έχω κρίνει αυστηρά (αλλά θεωρώ σωστά) ειδικά στο θέμα των Εθνικών ομάδων, είδε την Ακαδημία Πεύκων να αποφασίζει να μην κατέβει στην Volley League Γυναικών, παρότι προερχόταν από μία αξιοπρόσεκτη χρονιά στην παρθενική της φορά στα μεγάλα σαλόνια. Και η ΕΟΠΕ θα μπορούσε να πει πως το νέο πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με 11 ομάδες και να μην δώσει κάποια wild card, αλλά άμεσα αποφάσισε το σωστό.

Θα δώσει την κάρτα και το νέο πρωτάθλημα θα γίνει κανονικά με 12 ομάδες χωρίς να υπάρχει δηλαδή αγωνιστική με ρεπό. Και το έκανε άμεσα. Πήρε την απόφαση στις αρχές Ιουλίου προκειμένου η ομάδα που τελικά βρεθεί στην μεγάλη κατηγορία να έχει τον χρόνο να κάνει τις μεταγραφές προκειμένου να εμφανιστεί ανταγωνιστική. Όσον αφορά το που θα δινόταν η ελευθέρας, υπήρχαν δύο πιθανότητες. Η πρώτη ήταν να δινόταν σε μια από τις ομάδες που υποβιβάστηκαν, δηλαδή σε μια από τους Ηλυσιακό ή Απολλώνιο και η δεύτερη να δινόταν προτεραιότητα σε αυτές της Pre League.

Τελικά αποφασίστηκε το δεύτερο, όπερ σημαίνει πως οι Αμαζόνες που έχασαν στο μπαράζ ανόδου από τον Μίλωνα να είναι το μεγάλο φαβορί για να ανέβουν. Η ομάδα της Νέας Ερυθραίας έφτιαχνε ομάδα με στόχο την άνοδο μέσω του ερχόμενου πρωταθλήματος και από την στιγμή που τα Πεύκα αποχώρησαν δήλωνε πως θέλει να πάρει την wild card. Λογικά θα την πάρει, αλλά το σημαντικό δεν είναι αυτό. Το σημαντικό είναι πως μέσα σε δύο χρόνια είχαμε δύο αποχωρήσεις (για την ακρίβεια η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να αδειοδοτηθεί) και δύο διαφορετικές αποφάσεις. Μια κάκιστη από την ΕΣΑΠ και μια σωστή από την ΕΟΠΕ...

ΥΓ: Όποια και να είναι η απόφαση για τους ξένους, στο μεθεπόμενο πρωτάθλημα οι ομάδες στην Volley League Ανδρών πρέπει να είναι 12 .Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να σκεφτούν πάλι τα λιγότερα, αλλά πιο μεγάλα κομμάτια από την πίτα του στοιχήματος, αλλά να κοιτάξουν το πως το άθλημα θα κάνει επιτέλους ένα βήμα μπροστά.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Φώτης Καρακούσης
Φώτης Καρακούσης

Αν και δεν έχει την δημοτικότητα του ποδοσφαίρου ή και του μπάσκετ, το λατρεμένο μας βόλεϊ πάντα είχε, έχει και θα έχει τον δικό του χώρο. Και πως να μην το έχει, όταν μιλάμε για το πιο όμορφο και θεαματικό άθλημα που υπάρχει όταν παίζεται σε υψηλό επίπεδο, όπως πολλές φορές λέει ο Φώτης Καρακούσης και πρήζει τους συναδέλφους. Εδώ, λοιπόν, όπως κάνουμε τόσα χρόνια, θα τα λέμε για το αγαπημένο μας βολεϊάκι και όχι μόνο...