Παναθηναϊκός: Να βγουν ΠΑΕ και Ερασιτέχνης και να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα

Παναθηναϊκός: Να βγουν ΠΑΕ και Ερασιτέχνης και να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα

Παναθηναϊκός: Να βγουν ΠΑΕ και Ερασιτέχνης και να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα

bet365

Με τις φήμες να διαδέχονται η μία την άλλη αναφορικά με την απόφαση της ΠΑΕ να κόψει την κάρτα φιλάθλου και μέλους για εισιτήρια και διαρκείας, ο Φώτης Καρακούσης αναφέρει πως η ανάγκη να βγουν οι δύο πλευρές να μιλήσουν είναι μεγαλύτερη από ποτέ.

Η αλήθεια είναι πως όταν την περασμένη Τετάρτη βγήκε η είδηση πως οι φίλοι του Παναθηναϊκού δεν χρειάζονταν την κάρτα φιλάθλου για να πάρουν εισιτήρια, ούτε την κάρτα μέλους για να πάρουν διαρκείας, δεν θέλησα να γράψω κάτι περιμένοντας να δω αν αυτό ήταν μια απόφαση ή ένα λάθος της στιγμής. Τελικά όπως φαίνεται και από το ότι την Τετάρτη θα γίνει έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο στον Ερασιτέχνη, έχουμε να κάνουμε με απόφαση και όχι με λάθος.

Από την στιγμή που μιλάμε για απόφαση, αυτό που πρέπει να γίνει γνωστό είναι το γιατί πάρθηκε αυτή η απόφαση, από την στιγμή που οι σχέσεις του Γιάννη Αλαφούζου με τον Παναγιώτη Μαλακατέ έδειχναν εξαιρετικές. Οι δύο άνδρες ήταν συνεχώς μαζί στις ενέργειες για το γήπεδο στο Βοτανικό, με τον πρόεδρο της ΠΑΕ να βοηθά συνεχώς τον Ερασιτέχνη που με την σειρά του τον ευχαριστούσε με κάθε ευκαιρία.

Αυτό άλλωστε έκανε και την Δευτέρα όταν με ανακοίνωση η «Μάνα του Λόχου» ευχαριστούσε την ΠΑΕ για το ότι και φέτος θα ίσχυε το καθεστώς της κάρτας φιλάθλου για τα απλά εισιτήρια και της κάρτας μέλους για τα διαρκείας. Πριν καν στεγνώσει το μελάνι της ανακοίνωσης, υπήρξε η απόφαση να μην χρειάζονται οι συγκεκριμένες κάρτες. Μια απόφαση που οικονομικά φέρνει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τον Ερασιτέχνη, καθώς μιλάμε για σημαντικά έσοδα. Έσοδα που έχουν να κάνουν με την εύρυθμη λειτουργία των περισσότερων τμημάτων.

Όπως ανέφερα και πιο πάνω, το σημαντικό είναι το γιατί αποφασίστηκε κάτι τέτοιο. Από την στιγμή που κανείς επίσημα δεν βγαίνει να μιλήσει, δυστυχώς η μία φήμη θα διαδέχεται την άλλη. Από το ότι φταίει ένα μέλος του Ερασιτέχνη για την κριτική που κάνει, μέχρι ακόμα πιο σοβαρά. Προσωπικά δεν θα μπω σε αυτή την λογική της αναπαραγωγής των φημών. Για το μέλος του Ερασιτέχνη όμως θα σταθώ λέγοντας πως αν ήταν αυτός ο λόγος τότε δεν θα ίσχυε το καθεστώς με τις κάρτες από την Παρασκευή έως και την Τετάρτη, οπότε είναι το λιγότερο χαζό να λέγεται και να αφήνονται αιχμές για έναν άνθρωπο που με όσες δυνάμεις έχει προσφέρει στον αγαπημένο του Σύλλογο.

Για να μην μακρηγορούμε όμως τα πράγματα είναι απλά. Το συντομότερο δυνατό θα πρέπει ο Γιάννης Αλαφούζος και ο Παναγιώτης Μαλακατές να βγουν και να πουν τι έχει γίνει. Όχι με κύκλους, τετράγωνα, φήμες, θέσεις και όλα αυτά τα ωραία. Από την στιγμή που η συγκεκριμένη σχέση, αν χαλάσει, κάτι που φαίνεται να γίνεται, θα προκαλέσει προβλήματα και στο θέμα του Βοτανικού, ο κόσμος πρέπει επίσημα να μάθει το τι έχει γίνει.

Ακόμα και αν οι δύο άνδρες τα βρουν, καθώς δεν είναι πρώτη φορά που βλέπουμε παράγοντες να μην λένε καλημέρα και σε μικρό διάστημα να γίνονται και πάλι μια γροθιά (ειδικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι κάτι που συμβαίνει συνεχώς), θα πρέπει να γίνει γνωστό το γιατί υπήρξε αυτή η ρήξη. Μια ρήξη που αν βρεθεί η χρυσή τομή, μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο στα τμήματα του Ερασιτέχνη, αλλά αυτό θα γίνει γνωστό και στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τετάρτης.

Εκεί θα πρέπει ο πρόεδρος του ΑΟ να βγει και να μιλήσει ανοικτά για το τι έχει γίνει και μετά να υπάρξει και ανάλογη τοποθέτηση και από την ΠΑΕ. Ουσιαστικά δεν υπάρχει άλλος δρόμος, παρά μόνο αυτός των επίσημων τοποθετήσεων. Μόνο έτσι θα διαλυθούν φήμες που μόνο κακό κάνουν στον Σύλλογο.

ΥΓ: Το ίδιο με το μέλος του ΔΣ του Ερασιτέχνη, ισχύουν και για τον κόσμο. Οι οργανωμένοι πολλές φορές έχουν εκφράσει την δυσαρέσκειά τους για τον Γιάννη Αλαφούζο, αλλά στην προκειμένη ούτε αγώνες του Ερασιτέχνη υπήρχαν, ούτε καν της ΠΑΕ από την Παρασκευή ως την Τετάρτη. Οπότε δεν φαντάζει λογικός ο συγκεκριμένος λόγος.

ΥΓ1: Είναι πολύ σημαντική και η θέση αλλά και η άποψη του αντιπροέδρου του Ερασιτέχνη, Δημήτρη Βρανόπουλου ο οποίος είναι και εκπρόσωπος του ΑΟ στο ΔΣ της ΠΑΕ αλλά κυρίως γιατί έχει εξαιρετικές σχέσεις με το μεγαλομέτοχο! Τι άλλαξε από τη μια μέρα στην άλλη;

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Φώτης Καρακούσης
Φώτης Καρακούσης

Αν και δεν έχει την δημοτικότητα του ποδοσφαίρου ή και του μπάσκετ, το λατρεμένο μας βόλεϊ πάντα είχε, έχει και θα έχει τον δικό του χώρο. Και πως να μην το έχει, όταν μιλάμε για το πιο όμορφο και θεαματικό άθλημα που υπάρχει όταν παίζεται σε υψηλό επίπεδο, όπως πολλές φορές λέει ο Φώτης Καρακούσης και πρήζει τους συναδέλφους. Εδώ, λοιπόν, όπως κάνουμε τόσα χρόνια, θα τα λέμε για το αγαπημένο μας βολεϊάκι και όχι μόνο...