Φαν Γκάρντερεν στο Gazzetta: «Είναι μεγάλη τιμή και ευθύνη να παίζεις στον Παναθηναϊκό»

Φαν Γκάρντερεν στο Gazzetta: «Είναι μεγάλη τιμή και ευθύνη να παίζεις στον Παναθηναϊκό»

Σπύρος Μαρκεζίνης
Ο Φαν Γκάρντερεν

bet365

Ένα από τα φετινά μεταγραφικά αποκτήματα του Παναθηναϊκού, ο Μάαρτεν Φαν Γκάρντερεν μίλησε στο Gazzetta για τους στόχους της ομάδας, για το πως νιώθει ότι πλέον είναι στους «πράσινους» ενώ αναφέρθηκε επίσης για τους φιλάθλους του «τριφυλλιού» και γενικότερα για τους Έλληνες οπαδούς.

Ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται πλέον για την αρχή της νέας σεζόν. Το «τριφύλλι» ψάχνει την επιστροφή στην κορυφή του πρωταθλήματος, ύστερα από 2 χρόνια όπου ο Ολυμπιακός έχει κατακτήσει ισάριθμες φορές τη διοργάνωση.

Οι «πράσινοι», ανάμεσα στις κινήσεις ενίσχυσης που πραγματοποίησαν ενόψει της νέας χρονιάς, ήταν και η απόκτηση του Μάαρτεν Φαν Γκάρντερεν. Ο Ολλανδός ακραίος, την περασμένη σεζόν βρισκόταν στην Ελλάδα, αγωνιζόμενος με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Πλέον, ως παίκτης του Παναθηναϊκού, μίλησε στο Gazzetta και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στους στόχους της ομάδας, στο ποία πιστεύει ότι θα είναι η λεπτομέρεια εκείνη που θα δώσει το πάνω χέρι στον σύλλογό του κόντρα στους υπόλοιπους ανταγωνιστές ενώ αποκάλυψε ότι ένας από τους λόγους για τους οποίους παρέμεινε στην Ελλάδα, ήταν το πάθος των φιλάθλων για τον αθλητισμό.

Μία νέα σεζόν ξεκινάει και σε βρίσκει σε μία νέα ομάδα. Πώς νιώθεις μέχρι στιγμής;

«Είναι μεγάλη τιμή και μεγάλη ευθύνη. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα παίξω ξανά στο ελληνικό πρωτάθλημα αλλά νιώθω ότι είναι και μία σημαντική χρονιά για εμένα όπως και για την ομάδα ανδρών του Παναθηναϊκού. Έκαναν πολλές αλλαγές, άλλαξαν πολλούς παίκτες οπότε δεν θα είναι εύκολο αλλά νομίζω ότι όλοι μας έχουμε καλό συναίσθημα και απλά θέλω να προσπαθήσω να πάρω το ελληνικό πρωτάθλημα. Είναι ο προσωπικός μου στόχος και σίγουρα το να παίζεις για τον Παναθηναϊκό είναι μεγάλη ευθύνη, οπότε θέλω να δείξω ποιος είμαι εγώ και τι μπορώ να κάνω. Για αυτό είμαι πολύ ενθουσιασμένος που είμαι εδώ».

Τι νιώθεις για το γεγονός ότι την περασμένη σεζόν ήσουν στον ΠΑΟΚ και τώρα είσαι στον Παναθηναϊκό;

«Το γεγονός ότι είμαι εδώ σημαίνει ότι την περασμένη σεζόν έδειξα κάποια πράγματα. Νομίζω ότι ο Παναθηναϊκός ιστορικά αλλά και στο πρόσφατο παρελθόν έχει δείξει ότι είναι κάθε χρόνο στον τελικό, κάθε χρονιά κατακτά κάτι, οπότε είναι μεγαλύτερος σαν ομάδα, παρ’ όλο που και ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλος σύλλογος. Τα όσα έκανα πέρυσι εκτιμήθηκαν αλλά είναι τελείως διαφορετική ατμόσφαιρα, διαφορετική ιστορία και διαφορετικός σύλλογος. Στην τελική πρέπει να παίξω βόλεϊ. Όπως είπα ο προσωπικός μου στόχος είναι να κατακτήσω το πρωτάθλημα και πιστεύω ότι αυτή τη χρονιά θα έχουμε μία καλή ευκαιρία»

Ποία πιστεύεις ότι θα είναι η λεπτομέρεια «κλειδί» ώστε να αποκτήσει φέτος ο Παναθηναϊκός το πάνω χέρι στη διεκδίκηση του τίτλου;

«Αρκετός κόσμος γνωρίζει ότι ο Ολυμπιακός έχει και φέτος μία καλή ομάδα αλλά γιατί πιστεύω ότι έχουμε ελπίδα; Γιατί έχουμε παιδιά που όλοι τους έχουν πολύ κίνητρο, τους αρέσει να δουλεύουν και νομίζω ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε μία καλή ατμόσφαιρα αρκετά νωρίς. Ξέρω ότι στο τέλος, ειδικότερα στο ελληνικό πρωτάθλημα, είναι πολύ σημαντικό το πόσο εξελίσσεσαι μέσα στη σεζόν και είμαστε μία ομάδα όπου πραγματικά μπορούμε να είμαστε όλοι μαζί, να παλέψουμε αρκετά. Επίσης ο Ολυμπιακός είναι έμπειρη ομάδα αλλά πιστεύω ότι ίσως η ενέργειά μας, τα νέα παιδιά επίσης, οι άλλοι ξένοι θα θέλουν πολύ να αναδειχθούν και έτσι συνολικά το “group” θα μπορέσει να κάνει τη διαφορά».

Ο Γκάρνερεν

«Ο Παναθηναϊκός θέλει να είναι ο καλύτερος, όπως ακριβώς και εγώ»

Είσαι έτοιμος για την ατμόσφαιρα που θα δημιουργούν οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού;

«Ναι! Από τη στιγμή που έμαθα πως θα ερχόμουν στον Παναθηναϊκό, ήξερα τι να περιμένω. Σε πολλά αθλήματα ο Παναθηναϊκός θέλει να είναι ο καλύτερος, όπως ακριβώς και εγώ. Αυτός ήταν ένας από τους λόγους που ήθελα να έρθω εδώ. Δεν θα ήθελα να πάω κάπου όπου δεν υπάρχει κάποιο κίνητρο ώστε να παίξω. Θέλω να είμαι στην κορυφή του βάθρου και έχω την αίσθηση πως ο Παναθηναϊκός έχει τις καλύτερες πιθανότητες να το καταφέρει αυτό. Ξέρω τη νοοτροπία τους, το ήξερα πριν έρθω εδώ και είμαι πραγματικά έτοιμος να δεχτώ την πρόκληση».

Τι στόχους έχετε θέσει για την Ευρώπη;

«Είναι πολύ σημαντικό το να παίζουμε ευρωπαϊκά ματς. Όχι μόνο στην Ελλάδα. Ξέρουμε ότι είμαστε μία από τις κορυφαίες ομάδες και προσπαθούμε να παλέψουμε για τρόπαια. Θέλουμε όμως να δείξουμε και την ποιότητά μας. Είναι σημαντικό να φανεί το πόσο σκληρός είναι στην Ευρώπη ο Παναθηναϊκός. Είναι πολύ δύσκολο να περάσουμε ορισμένους γύρους και είναι πάρα-πάρα πολύ δύσκολο να κατακτήσουμε κάποιο ευρωπαϊκό καθώς πάντα υπάρχει κάποια πολωνική ή ιταλική ομάδα. Το γεγονός ότι συνεχίζουμε σημαίνει ότι δείχνουμε ποιοι είμαστε και στο ευρωπαϊκό επίπεδο. Είναι διαφορετικό παιχνίδι από ότι στην Ελλάδα, κάτι το οποίο μπορεί να μας κάνει επίσης πιο δυνατούς. Τα περισσότερα ματς που παίζουμε μαζί, όσο περισσότερους αντιπάλους έχουμε, τόσο καλύτεροι θα είμαστε στο τέλος. Φέτος αρχίζουμε με ευρωπαϊκές αναμετρήσεις. Θα είναι πολύ νωρίς, έχουμε επίσης ορισμένα προβλήματα τραυματισμών στην ομάδα, οπότε ελπίζω ότι θα φτάσουμε έχοντας καλή κατάσταση.

Είναι όμως πολύ ωραίο το γεγονός ότι ξεκινάμε στην Ευρώπη γιατί απευθείας έχεις κάτι για το οποίο πρέπει να αγωνιστείς. Έχω παίξει στο Champions League, στο CEV, το οποίο και έχω κατακτήσει. Έκανα πολλά ταξίδια, έπαιξα πολλούς διεθνείς αγώνες και ξέρω πόσο όμορφο μπορεί να είναι να παίζεις σε τέτοια ματς. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος για φέτος».

Τώρα που ετοιμάζεσαι για την δεύτερη σου χρονιά στην Ελλάδα, τι είναι αυτό για το οποίο ανυπομονείς και σου αρέσει περισσότερο εδώ;

«Για να είμαι ειλικρινής, αγαπώ το φαγητό, την πόλη και τον τρόπο ζωής. Το πιο ωραίο όμως στην Ελλάδα κατά την άποψή μου είναι το πως ζούνε οι φίλαθλοι για τα αθλήματα. Έπαιξα και στον τελικό του League Cup εδώ πέρυσι. Οι φίλαθλοι είναι κάτι το οποίο δεν έχω δει ξανά. Στην Ολλανδία έχεις τέτοιους οπαδούς μόνο στο ποδόσφαιρο. Το πάθος για τον αθλητισμό είναι κάτι που στην Ελλάδα υπάρχει όπως σε ελάχιστες άλλες χώρες. Αυτός ήταν ένας ακόμη λόγος για τον οποίο αποφάσισα να παραμείνω εδώ. Είναι μεγάλη ευθύνη αλλά έτσι αγαπώ να παίζω. Μπροστά σε πολύ κόσμο που σε εμψυχώνει και αυτό είναι για εμένα το καλύτερο πράγμα στην Ελλάδα».

@Photo credits: eurokinissi, ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

VOLLEY LEAGUE Τελευταία Νέα