Ο σοβαρός Ολυμπιακός περνάει με άνεση στους ομίλους του Champions League

Φώτης Καρακούσης
Μπρασόφ

bet365

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται την Πέμπτη στη Ρουμανία από τη Μπρασόφ με τους Πειραιώτες να είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την πρόκριση. Διαβάστε στο Gazzetta για τον αντίπαλο των «ερυθρολεύκων» που έχουν κατακτήσει μόλις ένα πρωτάθλημα.

Από την πρώτη στιγμή που έγινε η κλήρωση για τους τρεις προκριματικούς γύρους του Champions League, όλοι θεωρούσαν πως πιο δύσκολος αντίπαλος για τον Ολυμπιακό θα ήταν η Λας Πάλμας στον 2ο. Όχι μόνο γιατί οι Ισπανοί είχαν όντως καλή ομάδα, αλλά και γιατί το τελευταίο εμπόδιο των «ερυθρολεύκων» πριν τους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης θα ήταν η Ρουμανική Μπρασόφ. Μια ομάδα που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να κοιτάξει στα μάτια έναν σοβαρό Ολυμπιακό, κάτι που αναμένεται να φανεί και από το παιχνίδι της Πέμπτης (18:00) στη Ρουμανία.

Μπρασόφ

Μαγική περσινή χρονιά, πήρε το μοναδικό της πρωτάθλημα

Πάμε να δούμε ποια είναι η Μπρασόφ. Ουσιαστικά και τυπικά μιλάμε για μια νέα ομάδα, καθώς το τμήμα βόλεϊ ιδρύθηκε το 2022 και μέσα σε έναν χρόνο κατάφερε να κατακτήσει το πρωτάθλημα Ρουμανίας που είναι και ο μοναδικός της τίτλος, Κάτι που βέβαια λέει πολλά για την δυναμική της, καθώς στην Λίγκα της Ρουμανίας έχουν επενδυθεί πολλά χρήματα.

Από την άλλη μιλάμε για μια εντελώς άπειρη ομάδα που για πρώτη φορά βγαίνει εκτός συνόρων και μάλιστα καλείται να παίξει και στην κορυφαία διοργάνωση. Κάτι όμως που ως τώρα δεν της έχει στοιχίσει, μιας και έχει ήδη δύο προκρίσεις.

 

Μπρασόφ

Πως βρέθηκε στον 3ο προκριματικό

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή, προκειμένου να δούμε το πως ήρθαν αυτές οι προκρίσεις για την Μπρασόφ. Στον 1ο προκριματικό γύρο οι Ρουμάνοι αντιμετώπισαν την Ράντνικ Μπιέλινα από τη Βοσνία. Αρχικά στο πρώτο παιχνίδι επικράτησε με 3-0 (20-25, 22-25, 15-25) εκτός έδρας, ενώ στη ρεβάνς νίκησε επίσης με 3-0 (25-15, 25-19, 25-19) παίρνοντας με χαρακτηριστική άνεση στον 2ο προκριματικό.

Εκεί αντιμετώπισε την Σένενβερντ από την Ελβετία και επικρατώντας με 3-1 (25-18, 23-25, 21-25, 26-28) εκτός έδρας έδειξε πως θα έπαιρνε και με ευκολία μάλιστα την πρόκριση για τον 3ο προκριματικό. Στη ρεβάνς πάντως τα βρήκε δύσκολα, καθώς παραλίγο να βρεθεί να παίζει την πρόκριση στο χρυσό σετ, καθώς έχανε με 2-1, αλλά πήρε το 4ο σετ με 38-36 και μαζί και την πρόκριση. Για την ιστορία ηττήθηκε με 3-2 (21-25, 23-25, 25-15, 38-36, 11-15), αλλά αυτό δεν την πείραξε καθόλου από την στιγμή που συνεχίζει στην διοργάνωση. Εκεί θα βρει τον σαφώς ανώτερο Ολυμπιακό προσπαθώντας να κάνει την μεγαλύτερη υπέρβαση της ιστορίας της.

Μπρασόφ

Παίκτες από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης

Όσον αφορά το ρόστερ της Μπρασόφ, το κύριο χαρακτηριστικό είναι πως έχει παίκτες από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης. Από την Ωκεανία με τον Αυστραλό Νίκολας Μπάτλερ να παίρνει τη θέση του τραυματία Βραζιλιάνου Μουρίλο Ράντκε. Ο γνωστός μας από το πέρασμά του από την Ελλάδα και τον Φοίνικα Σύρου, υπέστη ρήξη χιαστού και θα χάσει όλη την χρονιά. Αυστραλός είναι επίσης και ο κεντρικός Μπο Τζέιμς Γκραμ Οι Ρουμάνοι έχουν επίσης παίκτη από την Αφρική και συγκεκριμένα τον διαγώνιο Αουγκούστο Ρενάτο Κολίτο που είναι από το Πράσινο Ακρωτήρι αλλά έχει ισπανικό διαβατήριο. Έχουν επίσης και από την Ήπειρο της Αμερικής με τον Αργνεντινό πασαδόρο, Φεντερίκο Αρκέζ, ενώ ξένοι είναι ακόμα και οι Έβουντ Γκόμαν (ακραίος, Ολλανδία), Αντρέι Μελίνκοφ (διαγώνιος, Αζερμπαϊτζάν), Φιλίπ Κοβάσεβιτς (ακραίος, Σερβία), Ντούσαν Στογιασάβλεβιτς (ακραίος, Σερβία), Νταβίντ Κόβατς (ακραίος, Σερβία). Για την ακρίβεια μόλις 4 είναι συνολικά οι Ρουμάνοι στο ρόστερ και συγκεκριμένα οι: Ιοάν Μπατσίλα (λίμπερο), Τούντορ Μάγκντας (κεντρικός), Στεφάν Λούπου (κεντρικός), Αντρέι Λάζα (κεντρικός).

Βάρος στο μπλοκ χωρίς όμως κάτι φοβερό

Οι Ρουμάνοι ξαναλέμε πως δεν μπορούν να κοιτάξουν στα μάτια τον σοβαρό Ολυμπιακό. Αν οι Πειραιώτες πάνε στο Μπρασόφ και παίξουν όπως έπαιξαν στα Κανάρια Νησιά κόντρα στην Λας Πάλμας δεν γίνεται να κινδυνέψουν. Ο αντίπαλος των «ερυθρολεύκων» προσπαθεί να πιέσει στο σερβίς χωρίς να κάνει κάτι φοβερό, ενώ όπως είδαμε και στα δύο παιχνίδια με την Σένενβερντ έχει καλό μπλοκ, καθώς είχε και στα δύο παιχνίδια από 11. Αλλά ως εκεί. Μιλάμε για μια νέα ομάδα, χωρίς το μεγάλο όνομα και δεν λέμε πως είναι στα μάτια του Ολυμπιακού, αλλά πως οι Πειραιώτες είναι ξεκάθαρο φαβορί.

Αναλυτικά το ρόστερ της Μπρασόφ έχει ως εξής:

Μπρασόφ

@Photo credits: CEV.eu

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

VOLLEYBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα