Pablo Garcia: Ο «επαναστάτης» που αγαπούσε τα βλέμματα (pics)

Σταύρος Σουντουλίδης
Pablo Garcia: Ο «επαναστάτης» που αγαπούσε τα βλέμματα (pics)

bet365

Η πολυπλοκότητα της σύγχρονης ζωής ενός «επαναστάτη» σε μερικές καθηλωτικές εικόνες. Στιγμές μέσα από την εντός ελληνικών συνόρων διαδρομή πρώτα ως ποδοσφαιριστής και τώρα ως προπονητής.

Με όχημα την φωτογραφία και φόντο τις εικόνες του Πάμπλο Γκαρσία από την ημέρα που πάτησε το πόδι του στη χώρα μας, αρχικά για να φορέσει την «ασπρόμαυρη» φανέλα και τώρα για να αναλάβει το τιμόνι της πρώτης ομάδας, ο φωτογράφος Βασίλης Βερβερίδης ακολούθησε με το φακό του όλο αυτό το ταξίδι του Ουρουγουανού στην Ελλάδα.

Το ταξίδι δεν είναι μόνο η καταγραφή εικόνων. Είναι μια αναζήτηση της ταυτότητας του Πάμπλο. Κυριολεκτική και αλληγορική. Η ματιά του έμπειρου φωτορεπόρτερ (Instagram ververidisvasilis), η φωτογραφική του άποψη πάνω στο χώρο του ποδοσφαίρου, μας δίνει τη δυνατότητα να αλλάξουμε το βλέμμα μας, ενώ παράλληλα αναδιαμορφώνει την αίσθησή μας.

Ο φωτογράφος φωτίζει μια ζωή λαμπερή και ταυτόχρονα δραματική, μια ζωή γεμάτη θριάμβους, αλλά και άγνωστες πλευρές. Τη ζωή ενός ανθρώπου που έγινε ένας από τους σπουδαιότερους ξένους ποδοσφαιριστές στην Ιστορία του ΠΑΟΚ, αλλά όπως επισημαίνει ο Βασίλης Βερβερίδης «στην καθημερινότητά του ήταν ένας απλός άνθρωπος, με αίσθηση του χιούμορ που κοιτάζει στα μάτια όλους όσοι συναναστρεφόντουσαν μαζί του», καμία σχέση δηλαδή με τον σκληρό τύπο των γηπέδων.

Σ’ αυτή τη διαδρομή υπήρξαν πολλές στιγμές. Στους διαδρόμους των αποδυτηρίων, στο χορτάρι, στις προπονήσεις, στις καλοκαιρινές προετοιμασίες, στους αγώνες. Ο Πάμπλο είχε την ίδια συμπεριφορά. Ήξερε να εμπνεύσει τους πάντες με ποικιλόμορφους τρόπους και παράλληλα να τους κάνει να αισθανθούν άνετα δίπλα του.

Μια φορά στη Βιέννη, σ’ έναν ευρωπαϊκό αγώνα του ΠΑΟΚ απέναντι στη Ραπίντ, πήγε να εκτελέσει ένα κόρνερ, όμως έπεσε πάνω στον φωτογράφο, που ήταν ακριβώς δίπλα στη γραμμή.

«Έμεινε ψύχραιμος, παρότι το ματς ήταν σε εξέλιξη και οι σφυγμοί ανεβασμένοι, πήρε όλη την τσάντα που βρήκε μπροστά του, το λάπτοπ, τα έβαλε στην άκρη και εκτέλεσε το κόρνερ», θυμάται ο Βασίλης, που παρέδωσε την σκυτάλη στο γιο του, Νίκο Βερβερίδη (Instagram verve_iv), ο οποίος ως φωτογράφος της ΠΑΕ ζει καθημερινά τον Πάμπλο. Μαζί με τον Κώστα Αμοιρίδη (instagram amiridisk) και τα κλικ τους βγάζουν προς τα έξω ένα άκρως εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Μ' έναν τελείως διαφορετικό Γκαρσία...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα