Κασάμι: Αδίκησε τον εαυτό του ή αδικήθηκε;
Όταν τον πρωτοείδαμε στην προετοιμασία του Ολυμπιακού το 2014 πραγματικά πάθαμε... πλάκα. Ήταν ένας «box to box» χαφ για τον οποίο ο Ολυμπιακός... ίδρωσε για να τον πείσει να έρθει στην χώρα μας με διαπραγματεύσεις, ταξίδια και γενικά επαφές που κράτησαν σχεδόν έναν μήνα!
Είχε παρακαταθήκη ως παίκτης χρονιές σε Ιταλία και Αγγλία. Ερχόταν από την Φούλαμ και με πολύ καλές περγαμηνές και έχει μάνατζερ και τον έναν και... μοναδικό, Μίνο Ραϊολα, που ποτέ δεν αναλαμβάνει παίκτες χωρίς ταλέντο και μεταπωλητική αξία. Νόμος αυτό... Ήταν ένα... τανκ στον χώρο του κέντρου. Δύναμη, πάθος, τσαμπουκάς, καλά πόδια αλλά και ιδιαίτερα ικανός κεφαλοσφαιριστής. Τρομερά σωματικά και ποδοσφαιρικά προσόντα.
Άπαντες από εκείνη την ημέρα είχαν ποντάρει ότι είχαν και δεν είχαν πως ο Παϊτίμ Κασάμι θα άφηνε εποχή στον Ολυμπιακό. Πως θα ήταν ένας παίκτης για τον οποίο θα μιλάγαμε για χρόνια. Αμ δε... Ο Κασάμι αδίκησε όσο κανένας άλλον τον εαυτό του, έχει να θυμάται λίγα καλά ματς, δεν μπόρεσε να βρει... χημεία με κανέναν προπονητή του (σ.σ. τουλάχιστον όχι στον απαιτούμενο βαθμό) και εν τέλει από το καλοκαίρι του 2015 είχε μπει σε καθεστώς μεταγραφής για να αποχωρήσει φέτος με ετήσιο δανεισμό στη Νότιγχαμ Φόρεστ και ενώ οι προτάσεις που περίμεναν στο Λιμάνι από Ιταλία και Γερμανία δεν ήρθαν ποτέ...
Η ΠΡΩΤΗ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΗΝ ΝΟ1 ΣΕΖΟΝ, ΤΑ ΧΑΙΛΑΙΤΣ, Ο ΜΙΤΣΕΛ ΚΑΙ Ο ΑΜΠΙΝΤΑΛ: Η πρώτη χρονιά του Κασάμι στον Ολυμπιακό ήταν και η πιο καλή. Μην φανταστείτε όλη σεζόν. Όχι. Κάποια χαιλάιτς μόνο και κυρίως στην αρχή της... Σε συνολικά 36 αγώνες σε Ελλάδα και Ευρώπη είχε 5 γκολ και 6 ασίστ. Γιατί τον θυμόμαστε; Για τα πολύ καλά του ματς στο Champions League με Ατλέτικο Μαδρίτης εντός, με Γιουβέντους στο Φάληρο όπου σκόραρε αλλά και φυσικά και με Μάλμε. Και για την γκολάρα του στην πρεμιέρα με τη Νίκη Βόλου. Ήταν αρκετά;
Προφανώς και όχι με βάση την αξία του και τις δυνατότητές του. Ήταν όμως μία αρχή. Ο ίδιος δήλωνε εξαρχής το πόσο πολύ τον στήριζε ο Μίτσελ και πως ένιωθε την αγάπη και την εκτίμησή του. Και όμως από τον Νοέμβριο του 2014 ξεκίνησαν τα... σύννεφα αλλά και οι πρώτες μεταγραφικές... σειρήνες από Νάπολι και όχι μόνο. Και ας έλεγε τα ίδια για τον Ισπανό και τον Δεκέμβριο.
Φτάνοντας στις 11 Νοεμβρίου ο Κασάμι είχε να χριστεί βασικός με την φανέλα του Ολυμπιακού από την 1η Νοεμβρίου και εκτός έδρας παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης. Έκτοτε ακολούθησαν ο αγώνας με την Γιουβέντους που μπήκε ως αλλαγή και το ματς με τον Πανθρακικό που δεν έπαιξε καθόλου.
Από την μία η προτίμηση του Μίτσελ στο κέντρο για Μανιάτη - Μιλιβόγιεβιτς - Ντινγκά και η πρόθεση μόνιμης μετατόπισης του Ελβετού άσου στα άκρα και από την άλλη η ασυνέπεια του Κασάμι σε προπονητικό και αγωνιστικό επίπεδο έφεραν την μίνι... σύγκρουση. Σε μία χρονιά που ο Κασάμι είχε ξεκινήσει πολύ καλά και δυναμικά ακολούθησαν σκαμπανεβάσματα, διαφωνίες και διαφορές με το τεχνικό τιμ και όχι η ανάλογη εικόνα. Έναν πολύ σημαντικό ρόλο έπαιξε το γεγονός πως ο μεγάλος του... αδερφός, Ερίκ Αμπιντάλ που τον καθοδηγούσε, τον... συγκρατούσε γενικά στο να είναι όπως πρέπει, την στήριξε και τον βοηθούσε να είναι στον σωστό αγωνιστικό δρόμο αποχώρησε... Γενικά πάντως η αποχώρηση του Γάλλου άσου από το ποδόσφαιρο ήταν κάτι που προκάλεσε αίσθηση και δεν το περίμενε και ο ίδιος ο Ελβετός.
Ήταν ακόμα ένα... πλήγμα για τον Παϊτίμ Κασάμι, που φανέρωνε πάντως ότι δεν είχε τη νοοτροπία που απαιτούσε ο Ολυμπιακός ως ομάδα αλλά και γενικά το μυαλό του εκεί που έπρεπε για να αποδώσει όσο καλά μπορούσε και όσο άξιζε. Και βέβαια ούτε με τον Βίτορ Περεϊρα κατάφερε να έχει την επιθυμητή σχέση. Υπήρχαν όμως και στιγμές και σημεία που και οι τεχνικοί με τους οποίους συνεργάστηκε τον αδίκησαν με τον τρόπο τους.
Η... ΠΤΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΚΑΙ Η ΚΑΛΗ ΕΙΚΟΝΑ ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ: Χρονιά Νο2 για τον Ελβετό με χειρότερα στατιστικά σε σχέση με την πρώτη του σεζόν: 30 ματς με 4 τέρματα και 3 ασίστ. Ξανά οι τοπ στιγμές του ήταν σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Κυρίως με Άρσεναλ και το ιστορικό 2-3 και στους δύο αγώνες με αντίπαλο τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Κατά τα άλλα... πτώση. Πάλι από τον Νοέμβριο και μετά άρχισε να βλέπει τα 90λεπτα του στην Super League να μειώνονται όλο και πιο πολύ. Υπήρξαν και αναμετρήσεις που μπήκε σε αγωνιστική... καραντίνα.
Όπως ο Μίτσελ έτσι αρχικά και ο Μάρκο Σίλβα βρήκε το... κουμπί του και του έφτιαξε την ψυχολογία του (σ.σ. είναι όντως παίκτης ψυχολογίας που θέλει διαρκή ώθηση), ωστόσο πάλι η συνέχεια δεν δικαίωσε τον Πορτογάλο τεχνικό. Ο Κασάμι είχε να λέει στα της Super League μόνο για την μία ασίστ του με την ΑΕΚ.
ΟΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ Η ΑΙΣΘΗΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ Ο ΙΔΙΟΣ: Από την πρώτη ημέρα που ο Κασάμι είχε πιάσει Λιμάνι ήταν - κυρίως από ένα σημείο και μετά - σαν να υπήρχε μία αίσθηση πως θα φύγει από την μία στιγμή στην άλλη. Σαν να του είχαν μεταφέρει πως ο Ολυμπιακός ήταν σκαλοπάτι για κάτι καλύτερο. Ένας ενδιάμεσος σταθμός για να γυρίσει είτε στην αγαπημένη του Αγγλία (σ.σ. ιδίως το Λονδίνο που λατρεύει) είτε στην Ιταλία. Και όμως στον Ολυμπιακό και την Ελλάδα δεν του έλλειψε τίποτα και από κάθε πλευρά: συνθήκες για δουλέψει προσωπικά και ποδοσφαιρικά, ανέσεις και ότι άλλο χρειαζόταν.
Ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟ EURO ΜΕ ΕΛΒΕΤΙΑ, ΤΟ... ΤΕΛΟΣ ΜΕ ΒΙΚΤΟΡ ΚΑΙ Ο ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ: Η αποχώρηση Μάρκο Σίλβα φέτος το καλοκαίρι και η νέα εποχή Βίκτορ έφεραν τον Κασάμι εκτός πλάνων. Είχε προηγηθεί ο οδυνηρός αποκλεισμός του από την αποστολή της Εθνικής Ελβετίας από το Euro της Γαλλίας, διότι πολύ απλά δεν κρίθηκε επαρκής για να βρεθεί εκεί. Στον Ολυμπιακό έτσι και αλλιώς είχε παραμείνει σε καθεστώς αποχώρησης έχοντας και την σχετική ψυχολογία του... φευγάτου. Στην προετοιμασία πάντως αρχικά με τον Πορτογάλο είχε μπει... φορτσάτος και με διάθεση για τη νέα σεζόν. Η αλλαγή τεχνικού τον έφερε ξανά σε status... καραντίνας και τελικώς μεταγραφής. Την 1η Αυγούστου μετέβη στην Αγγλία και δύο ημέρες μετά έκλεισε με ετήσιο δανεισμό στη Νότιγχαμ Φόρεστ.
Ο ΚΑΣΑΜΙ ΟΤΑΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΕ (ΚΑΙ) ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ: Όσο απασχόλησε τον κόσμο και τα media για το γεγονός πως στον Ολυμπιακό ουδέποτε είχε την απαιτούμενη διάρκεια και... συνέχεια άλλο τόσο απασχόλησε και με τα εξωγηπεδικά του. Μεγάλη κουβέντα είχε σηκώσει ο πανηγυρισμός του με τον αλβανικό αετό όταν είχε χαρίσει τη νίκη στον Ολυμπιακό με την Γιουβέντους. Όπως και ο πανηγυρισμός του μετά το τέλος του ματς Κυπέλλου με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, που τον έβαλε και σε... μπελάδες. Το ίδιο και οι διακοπές του στην Μύκονο.
Το 2015 η Νικόλ Σέρζινγκερ, Βρετανή πρώην σύντροφος του Λιούις Χάμιλτον, είχε βρει παρηγοριά στην αγκαλιά του και έκαναν μαζί διακοπές στο γνωστό και άκρως κοσμικό ελληνικό νησί. Και φέτος απασχόλησε τον Τύπο και τις Gossip εφημερίδες για την φερόμενη σχέση του με την Ελένη Αλαφούζου, κόρη του ισχυρού άνδρα του Παναθηναϊκού, με την οποία εθεάθησαν μαζί σε μεγάλο club της παραλιακής. Στον Ολυμπιακό εκτός από τον Αμπιντάλ ο Κασάμι είχε δεθεί πολύ και ήταν φίλος με Ρομπέρτο, Ντουρμάζ αλλά και Μήτρογλου.
ΤΟ MOTO ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΤΟΥ ΑΚΟΥΣΜΑΤΑ: Με ύψος 1.89 μέτρα και βάρος 85 κιλά ο γεννημένος το 1992 πολιτογραφημένος Ελβετός μεσοεπιθετικός έχει ως moto του τις φράσεις «Κουράγιο, θάρρος, επιθυμία για νίκη και αποφασιστικότητα» και «στο γήπεδο θέλει κανείς έναν παίκτη που θα κινεί τα νήματα, θα... διαβάζει το παιχνίδι και θα... τραβάει μαζί την ομάδα με την απόδοσή του. Πάντα προσπαθώ να κρατάω σωστά τον ρυθμό σε κάθε αγώνα». Όσο για την playlist του και τα μουσικά του ακούσματα δείχνει προτίμηση στην... μπιτάκια. Όπως το Faded του Alan Walker, το Ain't Nobody (Loves me better) του Felix Jaehn, το Rich Sex από Future, το Wildest Moments από Jessie Ware και Pillowtalk από Zayn.
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.