Γκραν Πρι Σεούλ: Εξασφάλισε μετάλλιο η Γκουντούρα, πρόωρος αποκλεισμός για Γεωργιάδου

Πηνελόπη Γκιώνη
gkountoura

bet365

Ακόμη μια εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποιεί η Ελληνίδα πρωταθλήτρια.

Τα ξημερώματα του Σαββάτου (29/4) ξεκίνησαν τους αγώνες του οι δύο Ελληνίδες πρωταθλήτριες της ξιφασκίας,Δώρα Γκουντούρα και Δέσποινα Γεωργιάδου, στο Γκραν Πρι της Σεούλ.

Και οι δύο ξεκίνησαν απευθείας στο κυρίως ταμπλό, με τη Γεωργιάδου μάλιστα να είναι το Νο1 του ταμπλό.

Δυστυχώς, όμως, το χειρότερο σενάριο έγινε πραγματικότητα για την Γεωργιάδου η οποία ηττήθηκε με 15-10 στην πρώτη της αναμέτρηση στον γύρο των 64 από την 17χρονη Αμερικανίδα Λόλα Πόσικ (FIE No164). Η Ελληνίδα θα φύγει από την Κορέα με την 33η θέση στο γκραν πρι.

Λίγη ώρα αργότερα ξεκίνησε την προσπάθειά της η Γκουντούρα η οποία επικράτησε εύκολα της 21χρονης Ισπανίδας Αϊνόα Πέρεθ με σκορ 15-7. Η επόμενη αντίπαλός της ήταν η 27χρονη Κιάρα Μορμίλε (No24) η οποία είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο γκραν πρι της Ορλεάνης το Δεκέμβριο, το πρώτο μεγάλο μετάλλιο της καριέρας της.Στη μετξαύ τους αναμέτρηση, η αθλήτρια της Team Future της Bwin, αναδείχθηκε νικήτρια με 15-11 στην αναμέτρηση και μπήκε στις 16 καλύτερες της διοργάνωσης.

Για την είσοδο στον προημιτελικό γύρο αντιμετώπισε την 22χρονη Πολωνή Σουζάνα Σιέζλαρ (No19) την οποία και κέρδισε με σκορ 15-13 και έτσι πέρασε στον προημιτελικό της διοργάνωσης.

Στον γύρο των 8 είχε αντίπαλη τη Ρωσίδα, που αγωνίζεται για το Αζερμπαϊτζάν, Άννα Μπάστα (Νο3) την οποία και υποχρέωσε σε ήττα με σκορ 15-12 και κατάφερε να προκριθεί σε ακόμη έναν ημιτελικό Παγκοσμίου κυπέλλου.

Τώρα, η Γκουντούρα θα βρει μπροστά της το Νο1 του κόσμου, τη Γιαπωνέζα Μισάκι Εμούρα. Η νίκη θα τη στείλει στον τελικό αλλά ακόμη και αν ηττηθεί θα συνεχίσει να έχει μία θέση στο βάθρο.

@Photo credits: ΕΟΞ
 

Τελευταία Νέα