Γκουντούρα: Όγδοη θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα σπάθης

Πηνελόπη Γκιώνη
gkountoura seoul

bet365

Την όγδοη θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κατέκτησε η πρωταθλήτρια της ξιφασκίας, Δώρα Γκουντούρα.

Την όγδοη θέση στην Ευρώπη κατέκτησε η πρωταθλήτρια της σπάθης, Δώρα Γκουντούρα, που αγωνίστηκε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ξιφασκίας στη Βασιλεία της Ελβετίας.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, που είναι μέλος της Team Future της Bwin στον τελευταίο της αγώνα πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού έφτασε μέχρι τα προημιτελικά και πάλεψε για την είσοδο στο βάθρο. Η αθλήτρια του Θανάση Δελενίκα στο ταμπλό των 16 επικράτησε της Ιταλίδας Μαρτίνα Κρίσιο με 15-10. Στη μάχη για την είσοδο στη ζώνη των μεταλλίων απέναντι στην Ισπανίδα Θέλια Πέρεζ Κουένκα ηττήθηκε με 15-11 και ολοκλήρωσε την παρουσία της στη διοργάνωση με την 8η θέση.

Η Δέσποινα Γεωργιάδου, με 4/2 νίκες/ήττες στον προκριματικό γύρο, προκρίθηκε στα νοκ-άουτ και πέρασε άνευ αγώνα στον γύρο των 32. Ωστόσο, εκεί δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ισπανίδας Λουθία Μαρτίν Πορτουγκές, από την οποία λύγισε με 15-12. Η αθλήτρια του Χρήστου Σαΐνη κατέκτησε την 21η θέση στην Ευρώπη.

Παράλληλα, ο Δημήτρης Καφαταρίδης ήταν ο μόνος Έλληνας που αγωνίστηκε στην κατηγορία. Σημείωσε 2 νίκες και 3 ήττες στην πουλ αλλά εξασφάλισε την πρόκριση στο κυρίως ταμπλό των 64. Εκεί ηττήθηκε από τον Ρουμάνο Ράντου Νίτου με 15-3 κα ολοκλήρωσε την παρουσία του στη διοργάνωση με την 40η θέση.

@Photo credits: ΕΟΞ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα