Ξιφασκία: Μετεγκατάσταση σε μόνιμη έδρα στην Παιανία, με επίσημη ανακοίνωση Γιάννη Βρούτση

Newsroom
γκουντουρα γεωργιαδου βρουτσης

bet365

Με επίσημη ανακοίνωση του Γιάννη Βρούτση, η ελληνική ξιφασκία θα μετεγκατασταθεί σε μόνιμη έδρα στην Παιανία.

Ανακοινώθηκε επίσημα από τον Υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση η απόφαση για μετεγκατάσταση της ελληνικής ξιφασκίας σε μόνιμη έδρα στην Παιανία, ένα διαχρονικό αίτημα του αθλήματός μας για το οποίο επιτέλους βρέθηκε λύση με συντονισμένες ενέργειες της ΕΟΞ, του Αναπληρωτή Υπουργού Γιάννη Βρούτση και του Γενικού Διευθυντή του ΟΑΚΑ, Κωνσταντίνου Χαλιορή.

Στη χθεσινή συνάντηση με τον Υπουργό παρευρεύθηκαν ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας, Γιάννης Λιγνός, ο Γενικός Γραμματέας Ανέστης Κωστίδης, οι δύο κορυφαίες εκπρόσωποι του αθλήματος στη χώρα μας, Δώρα Γκουντούρα και Δέσποινα Γεωργιάδου καθώς και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Το παρών έδωσε βέβαια και ο Κωνσταντίνος Χαλιορής, Γενικός Διευθυντής του ΟΑΚΑ, στο οποίο ανήκουν διοικητικά τα κλειστά προπονητήρια της Παιανίας.

Το χρονοδιάγραμμα του Υπουργείου αναφέρει πως από τον Νοέμβριο του 2024 θα έχει ολοκληρωθεί η μετεγκατάσταση της ξιφασκίας στο δικό της «σπίτι», στις νέες, ανακαινισμένες, Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις της Παιανίας. Μαζί με τον κ. Χαλιορή παορυσίασαν στην ΕΟΞ την εξέλιξη των έργων ανακαίνισης του προπονητηρίου που πληρεί όλες τις προδιαγραφές ενός σύγχρονου προπονητικού κέντρου ως προς τη χωρητικότητα και τις βοηθητικές εγκαταστάσεις ενώ αναμένεται να φιλοξενήσει και την πλειονότητα των εγχώριων αγώνων και πρωταθλημάτων ξιφασκίας. Μέχρι να ολοκληρωθούν τα έργα το ΟΑΚΑ θα φιλοξενήσει προσωρινά την ξιφασκία στην αίθουσα «Κασιμάτης» που βρίσκεται δίπλα στο Ολυμπιακό στάδιο.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης είχε δείξει από την πρώτη στιγμή το ενδιαφέρον του για ζήτημα και οι ενέργειές του ήταν καίριες για να βρεθεί αυτή η λύση. Η ΕΟΞ εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες της προς το πρόσωπό του, καθώς και στον κ. Χαλιορή που συνέβαλε στην επίτευξη του κοινού στόχου.

«Δίνουμε λύση στο πάγιο αίτημα της Ομοσπονδίας Ξιφασκίας για σταθερή έδρα. Ήμασταν υποχρεωμένοι να αφουγκραστούμε και να ανταποκριθούμε στις ανάγκες ενός αθλήματος που μας έχει προσφέρει μεγάλες χαρές, υπόσχεται πολλές ακόμα και επιδεικνύει μία αγωνιστική σταθερότητα υψηλού επιπέδου διεθνώς. Χρέος της Πολιτείας είναι να διασφαλίζει τις καλύτερες συνθήκες προετοιμασίας των αθλητών και των αθλητριών μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βρούτση

@Photo credits: INTIME, ΕΟΞ ιστοσελίδα - fencing.org.gr, ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα