Oλυμπιακοί Αγώνες 2024: Το όνειρο «έσβησε» άδικα για την Γκουντούρα

Newsroom
H Δώρα Γκουντούρα

bet365

Η Δώρα Γκουντούρα είδε το όνειρο ενός μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες να... σβήνει στην αναμέτρηση με τη Γαλλίδα, Μανόν Απίτι Μπρουνέ (ήττα 15-13), με την Ελληνίδα ξιφομάχο να έχει πολλά παράπονα για τη διαιτησία.

Η Δώρα Γκουντούρα έδωσε και την ψυχή της για να φθάσει στα ημιτελικά της σπάθης γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, όμως στο τέλος ηττήθηκε από τη Γαλλίδα, Μανόν Απίτι Μπρουνέ με 15-13.

Σε μια μονομαχία που είχε δραματικό φινάλε, η Ελληνίδα ξιφομάχος και μέλος της Team Future της Bwin, έφθασε τόσο κοντά στην τετράδα του ολυμπιακού τουρνουά, όμως στο κρίσιμο σημείο υπήρξαν έντονα τα έντονα παράπονα από ελληνικής πλευράς για τις διαιτητικές αποφάσεις.

Με το σκορ στο 14-13 υπέρ της Γαλλίδας, οι δύο επόμενοι πόντοι επαναλήφθηκαν, με την Μπρουνέ να φθάνει τελικά στον 15ο πόντο και να εξασφαλίζει την πρόκριση.

Ο προημιτελικός ήταν αμφίρροπος σε όλη τη διάρκειά του, με την Γκουντούρα να φθάνει πρώτη στους οκτώ πόντους (8-7) στην ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια διατήρησε το προβάδισμα μέχρι το 10-9, η Γαλλίδα με τρεις σερί πόντους ξέφυγε με 12-10.

Όμως η Γκουντούρα ισοφάρισε 12-12, βρέθηκε πάλι να κυνηγά (12-14), μείωσε σε 14-13, για να ακολουθήσουν οι δύο στιγμές που στέρησαν το όνειρο.

H 27χρονη κατέκτησε τελικά την 5η θέση στον κόσμο, μία διάκριση που είχε καταφέρει και η Βασιλική Βουγιούκα στο Λονδίνο το 2012

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα