Νίκος Αβραμίδης: Όταν το πνεύμα παίρνει σάρκα δεν μπορεί να σε σταματήσει τίποτα

Newsroom
ξ
Ο Μακεδόνας Πυγμάχος που έχασε το όνειρο της Αμερικής επέστρεψε στην Ελλάδα για να πρωταγωνιστήσει στην κορυφαία διοργάνωση No Limits TV Fight Show

1)Σε ποια ηλικία ξεκίνησες να πυγμαχείς και γιατί επέλεξες το συγκεκριμένο άθλημα;

Είχα ξεκινήσει από μικρός γύρω στα 12 με το kick boxing και αργότερα ασχολήθηκα με την πυγμαχία .
Είναι αθλήματα ατομικά που σου χτίζουν χαρακτήρα σαν άνθρωπο, σε κρατάνε μακριά από πολλά… πέρα από καλή γυμναστική και αυτοάμυνα σου μαθαίνουν να χειρίζεσαι τα συναισθήματα σου, να είσαι ο κυρίαρχος του εαυτού σου πολλά πράγματα που είναι χρήσιμα για τη ζωή. Τα αθλήματα αναψυχής είναι αυτοβελτίωση πόσο μάλλον για άτομα που αναπλάθονται όπως είναι τα παιδιά. Δεν είναι τόσο βάρβαρο όσο νομίζουν κάποιοι δεν είναι μόνο ξύλο είναι ένας αγώνας σκάκι που παίζεις πρώτα με τον εαυτό σου και μετά με τον αντίπαλο, πρέπει να φέρεις σε ισορροπίες όλα σου τα συναισθήματα σου και ύστερα έρχεται η μάχη αυτά ήταν αρκετά για να με μαγέψει το συγκεκριμένο άθλημα και είμαι ευγνώμων γι’αυτό.

2)Πως σε επέλεξε ένας από τους κορυφαίους manager στην Αμερική?

Είχε έρθει σε επαφή μαζί μου ένας Ελληνοαμερικάνος που ασχολούταν με την πυγμαχία και μου πρότεινε να πάω δοκιμαστικά στο Los Angeles. Αποδέχτηκα την πρόταση και σε ένα από τα γυμναστήρια που πηγαίναμε ήταν ο μάνατζερ του θρυλικού παγκόσμιου πρωταθλητή James Toney, o John Arthur που με παρατηρούσε στα sparing και αργότερα μου έκανε συμβόλαιο. Για την έκδοση της βίζας μου έπρεπε να γυρίσω Ελλάδα να την παραλάβω και να επιστρέψω.Δυστυχώς εκείνη την περίοδο ήταν η έξαρση του κορονοϊού με αποτέλεσμα να έχουν παγώσει όλα, αλλά όταν πήγα τελικά η αθλητική μου βίζα τελείωνε και ο John Arthur πέθανε από κορονοϊό. Για να ανανεώσω την βίζα μου με άλλον promoter έπρεπε να παίξω κάποιον αγώνα αλλά εγώ εκείνη την περίοδο είχα έναν σοβαρό τραυματισμό στον ώμο που κράτησε για πολύ καιρό με αποτέλεσμα να μην μπορώ να ανανεώσω την βίζα μου.

Κέρδισα πολλά , εμπειρία, εικόνες και μοιράστηκα το ring με καταξιωμένους αθλητές του χώρου. Βέβαια φτάσαμε στην πηγή και δεν ήπιαμε νερό. Στις αρχές με είχε πάρει λίγο από κάτω, έλεγα πως οι συγκυρίες σε αποτρέπουν από το όνειρο που θέλεις και έχεις φτάσει σε σημείο να το ζεις αλλά πλέον πιστεύω ότι ήταν όλα θέλημα Θεού και σίγουρα κάνει το καλύτερο για όλους μας.

ξ

3)Πως ήταν οι συνθήκες στο εξωτερικό και γιατί σε ονόμασαν Grexican;

Άλλοι ρυθμοί αλλά επίπεδα. Μιλάμε για την καρδιά της πυγμαχίας, είχε αθλητές από όλες τις εθνικότητες με πολλές εμπειρίες στο ερασιτεχνικό και οι περισσότεροι Ολυμπιονίκες πεινασμένοι για να μπούνε στην επαγγελματική πυγμαχία. Πολύ προπόνηση, σκληρά sparing. Σε ότι αφορά το παρατσούκλι Grexican είναι από το maywood boxing club στην Καλιφόρνια, ένα old school γυμναστήριο που το αποκαλούσαν "η καρδιά του Μεξικό" με μεγάλη ιστορία βγάζοντας πολλούς παγκόσμιους πρωταθλητές. Όταν έμπαινα στο γυμναστήριο με έβλεπαν οι Μεξικάνοι και έλεγαν ήρθε ο Greek και επειδή ο τρόπος που μάχομαι είναι ρεαλιστικός με αποθέματα ψυχής χωρίς να κάνω πίσω , κάνοντας fight όπως αποκαλούν το λεγόμενο Mexican Style ήρθε και έδεσε. Greek + Mexican = GREXICAN

4) Ποια ήταν η ψυχολογία σου όταν επέστρεψες στην Ελλάδα;

Η αλήθεια είναι ότι δεν ήταν η καλύτερη περίοδος για μένα γιατί είχα και τον τραυματισμό και το άχτι που δεν μπόρεσα να παίξω , διότι αν γινόταν η αρχή δεν νομίζω να γυρνούσα πίσω, οπότε είχαν πέσει όλα μαζεμένα με αποτέλεσμα να μην κάνω προπόνηση και να τα έχω παρατήσει για κάποιο μεγάλο διάστημα Μόλις έγινα καλά άρχισα να κάνω τις προπονήσεις μου και να ανεβαίνω ψυχολογικά περιμένοντας τις κατάλληλες συνθήκες για να παίξω , όπως και ήρθε η ώρα και έγινε η αρχή με τον καλύτερο τρόπο παίζοντας στο Νo Limits των αδερφών Μπιτάκου 6/7 στο εκπληκτικό Christmas Theater. Η ιστορικότερη και κορυφαία διοργάνωση της χώρας από το 2006 είχε ανασταλεί στα χρόνια του κορωνοϊου και η επιστροφή της διοργανώτριας Γεωργίας Μπιτάκου συνέπεσε με τη δική μου στα ring.

Πλέον είμαι γεμάτος δράση , όραμα και ανυπομονώ για τον επόμενο αγώνα μου .
Στο Christmas Theater νίκησα ένα πολύ δυνατό πυγμάχο από τη Σαλαμίνα τον Αλέξανδρο Τσολκα η σχολή του φημίζεται για την μαχητικότητα και τη σκληρότητα τους.

λ

5) Η Γεωργία Μπιτάκου σε ξεχώρισε και θεωρεί πως μπορείς να πρωταγωνιστήσεις τα επόμενα χρόνια στην εγχώρια μαχητική σκηνή φάνηκε ξεκάθαρα στην επιστροφή του No Limits 6/7 στο Christmas .Ποια είναι για εσένα τα προσόντα που πρέπει να έχει ένας μαχητής για να ξεχωρίσει και να φέρει κόσμο στα στάδια;

Σε πολύ μικρή ηλικία θυμάμαι το No Limits. Ήταν η πρωτοπόρα διοργάνωση που είχε ανεβάσει τα μαχητικά αθλήματα στην Ελλάδα πιάνοντας ρυθμούς εξωτερικού , υπερθέαμα , καλούς αθλητές , ποιοτικό υλικό και όμορφες μάχες σε κατάμεστα Ολυμπιακά Στάδια, κάστρα, θέατρα, μνημεία και τηλεοπτικές μεταδόσεις.

Χαίρομαι ιδιαίτερα που έγινε η συνεργασία μας με την κυρία Γεωργία Μπιτάκου γιατί είναι σοβαρή και ποιοτική σε ότι κάνει , ακολουθεί ένα όραμα με συνέπεια, μαχητικότητα, επιμονή και το έχει αποδείξει με το πέρασμα του χρόνου προβάλλοντας τους μεγαλύτερους Έλληνες μαχητές και κοινωνικές καμπάνιες χρήσιμες για τη νεολαία ειδικά.

Όσο για τα προσόντα που πρέπει να έχει ένας μαχητής νομίζω πως θέλει ένα σύνολο.Πέρα από καλός μαχητής είναι και αυτό που πηγάζει από μέσα σου.
Το ring είναι καθρέφτης του εαυτού μας και δεν λέει ψέματα. Ο κόσμος δεν ξεγελιέται, θέλει ποιότητα και είναι κάτι που στηρίζει η επιστροφή του No Limits γιατί στην Ελλάδα δεν γίνονται συχνά αγώνες πόσο μάλλον ποιοτικοί αγωνες με αποτέλεσμα να μένουν πολλοί αθλητές αδρανείς , αλλά με τα καινούργια δεδομένα πιστεύω ότι η κυρία Μπιτάκου θα απογειώσει σε άλλο επίπεδο την μαχητική σκηνή , δίνοντας υπερθέαμα από αμφιλεγόμενες μάχες και νοήματα ζωής!

6) Στο Christmas Theater στην μεγάλη επιστροφή του No Limits 6/7 βγήκες με τη σημαία της Βεργινας, τον ύμνο της Μακεδονίας και τιμήσες τη γενέτειρα σου.Θα μπορούσε να θεωρηθεί πολιτική θέση η επιλογή σου ;

Το πρώτο πράγμα που είχα σκεφτεί ήταν ότι αν επιστρέψω στην μαχητική σκηνή κάποια στιγμή η είσοδος μου θα ήταν έτσι ακριβώς με το σύμβολο της Βεργίνας και τον ύμνο της Μακεδονίας γιατί τις αξίες μας δεν πρέπει να τις πουλαμε όπως κάναν κάποιοι πρέπει να τις στηρίζουμε συνεχώς , πόσο μάλλον σε έναν κόσμο που όλα ξεπουλιούνται. Κάποια πράγματα δεν εξαγοράζονται! Και όσοι έχουμε δημόσιο βήμα και μας ακολουθούν νέα παιδιά έχουμε χρέος να δείχνουμε ένα δρόμο ήθους, να παλεύουμε για τις αξίες και τις αρχές που μας άφησαν κληρονομιά οι πρόγονοί μας.

΄΄

7) Ποιοι είναι οι στόχοι σου για το μέλλον και τι να περιμένει το κοινό από τον Grexican;

Είμαι άτομο που αν κάνω κάτι ,θέλω να το κάνω καλά αλλιώς προτιμώ το καθόλου και αφού έγινε η αρχή σημαίνει ότι είμαι έτοιμος για να ανταπεξέλθω σε ότι προκύψει. Πόσο μάλλον σε κάτι δύσκολο , που είναι και το ιδανικό κίνητρο για την φλόγα που έχω μέσα μου σαν γνήσιος μαχητής και σας βεβαιώνω είναι ακόμα αναμμένη. Όταν έχει σάρκα το πνεύμα πιστέψτε με όλα τα υπόλοιπα είναι μηδαμινά. Πρώτα ο Θεός και τα υπόλοιπα θα τα δείτε στα επόμενα No Limits που έρχονται σχεδόν κάθε μήνα σε διάφορες πόλεις .

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα