Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, υποδέχθηκε την Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή ομάδα

Newsroom
Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με τον Λευτέρη Πετρούνια

bet365

H Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου συνάντησε στο Προεδρικό Μέγαρο τα μέλη της Ολυμπιακής και Παραολυμπιακής ομάδας «Παρίσι 2024».

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου είχε την ευκαιρία να υποδοχθεί το μεσημέρι της Πέμπτης (19/9) στο Προεδρικό Μέγαρο τα μέλη των ελληνικών αποστολών που συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Η κυρία Σακελλαροπούλου συνομίλησε με τους αθλητές και τις αθλήτριες, που εκπροσώπησαν την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς και στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

H Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στον χαιρετισμό της είπε: «Με μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια σας καλωσορίζω στο Προεδρικό Μέγαρο, σε μια εκδήλωση αναγνώρισης, από πλευράς της Πολιτείας, των επιτευγμάτων σας, ατομικών και συλλογικών, αλλά κυρίως του αγώνα σας, της επιμονής και του σθένους σας.

Διακριθήκατε σε ένα πεδίο ευγενούς άμιλλας, όπου εκτός από τις επιδόσεις αποτιμάται και αξιολογείται το ήθος των αθλητών· πεδίο στο οποίο όλοι σας διαπρέπετε. Η αφοσίωση στον σκοπό, ο σεβασμός στον αντίπαλο, η σεμνότητα, η αξιοπρέπεια, αρετές που δίνουν το μέτρο του ευ αγωνίζεσθαι, αποκτούν υπόσταση στο πρόσωπο του καθενός σας.

Κάθε αθλητής, κάθε αθλήτρια, στην ατομική του προσπάθεια αντιμετωπίζει προκλήσεις και αντιξοότητες. Από τους πιθανούς τραυματισμούς ως την ψυχική πίεση που υφίσταται προκειμένου να αποδώσει σε υψηλό επίπεδο, καθώς και τις όποιες ελλείψεις στο στάδιο της προετοιμασίας, ο δρόμος προς τη νίκη είναι σπαρμένος με εμπόδια. Αλλά για σας τίποτε δεν αποτελεί ανασταλτικό φραγμό. Υποτάσσοντας το σώμα στο πνεύμα, χωρίς να πτοείστε από αποτυχίες ή ήττες, καταφέρατε να φτάσετε στην κορυφή.

Ακόμα πιο δύσκολη είναι η διαδρομή προς το βάθρο των ατόμων με αναπηρία. Όλη η Ελλάδα παρακολούθησε με δέος την προσπάθειά σας, συνειδητοποιώντας πόση δύναμη και αντοχή χρειάζεται να επιστρατεύσει ένας αθλητής που αντιμετωπίζει κινητικά, αισθητηριακά ή άλλα προβλήματα, ώστε να αφοσιωθεί στην άκρως απαιτητική διοργάνωση των Παραολυμπιακών Αγώνων. Πόση αποφασιστικότητα και πόση βούληση, αδάμαστη. Όσοι συμμετείχαν στους αγώνες αυτούς, ανεξαρτήτως διακρίσεων, αξίζουν τον απεριόριστο θαυμασμό μας.

Θέλω να σας συγχαρώ με την καρδιά μου και να σας ευχαριστήσω εκ μέρους όλων των Ελλήνων. Πιστοί στο ολυμπιακό ιδεώδες, δεν καταξιωθήκατε μόνο ατομικά, αλλά αναδείξατε την πατρίδα μας παγκοσμίως. Αποτελείτε ένα λαμπρό παράδειγμα για τους νέους μας. Η ηθική ακεραιότητα, η αυτοπειθαρχία, η εργατικότητα και η συνέπεια που επιδεικνύετε σε κάθε σας βήμα συνθέτουν ένα πρότυπο βίου που ενθαρρύνει και εμπνέει. Σας εύχομαι κάθε καλό».


Τα μέλη της Παραολυμπιακής και Ολυμπιακής Επιτροπής προσέφεραν στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας από μια μπλούζα αντίστοιχα με τις υπογραφές των μελών των δυο αποστολών, καθώς και μια μικρογραφία του αγάλματος της Απτέρου Νίκης.

Με τη σειρά της η Προεδρία απένειμε στα στελέχη των δυο αποστολών που μας εκπροσώπησαν στο Παρίσι γυναικεία μαντήλια και ανδρικά μαντήλια τσέπης με την υπογραφή της Ελληνίδας σχεδιάστριας μόδας Μαίρης Κατράντζου.

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, προπονητές και συνοδοί των αθλητών.

@Photo credits: INTIME, Γ.Τ ΠτΔ Μανωλόπουλος Θοδωρής, Μαρόπουλος Αλέξανδρος

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα