Ιωσήφ Νικήτας για κρίκετ: «Πρέπει να επέμβει άμεσα η ΓΓΑ και ο Υπουργός Γιάννης Βρούτσης»

Newsroom
criket_nikitas

bet365

Σύγχυση επικρατεί στον χώρο του κρίκετ, με τον επί 17 χρόνια πρόεδρο της Ελληνική Ομοσπονδίας, Ιωσήφ Νικήτα, να κάνει ξεκάθαρο πως τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για το Ολυμπιακό -πλέον - άθλημα στη χώρα μας.

«Είναι πραγματικά πρωτοφανή τα όσα γίνονται τον τελευταίο καιρό στον χώρο του κρίκετ. Έχει ξεφύγει πλέον η κατάσταση και μόνο η επίσημη Πολιτεία θα μπορέσει να επαναφέρει την ομαλότητα και την νομιμότητα, στο Ολυμπιακό (Λος Άντζελες 2028) πλέον άθλημά μας, Αν και προκληθήκαμε, εμείς δεν αντιδράσαμε. Το αγαπημένο μας άθλημα, βρίσκεται σε μια εξαιρετικά δύσκολη καμπή και περιμένουμε την επίσημη επέμβαση της Πολιτείας, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και του Υπουργού κ. Γιάννη Βρούτση».

Δηλώσεις του Ιωσήφ Νικήτα, του επί 17 χρόνια (2004 έως 2021) προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κρίκετ (ΕΛΟΚ). Ενός ανθρώπου που μεγάλωσε μέσα στο κρίκετ, το οποίο ξεκίνησε ως παίκτης σε ηλικία 10 ετών, το 1968, συνεχίζοντας ως παίκτης και αρχηγός του Κερκυραϊκού Γυμναστικού Συλλόγου, και ως παίκτης και αρχηγός της Εθνικής μας ομάδας κρίκετ.

Το Ολυμπιακό άθλημα του κρίκετ, με έδρα την Κέρκυρα, απ’ όπου και ξεκίνησε στις 23/04/1823 (σ.σ. Αγγλοκρατεία στην Κέρκυρα από 1814-1864), διανύει μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, μιας και τον τελευταίο χρόνο κινείται ανάμεσα:

  • σε εξαφανίσεις Πακιστανών παικτών φορώντας την φανέλα της Εθνικής Ελλάδας
  • σε μηνυτήριες αναφορές για πλαστά φύλλα αγώνων
  • σε παράνομους αποκλεισμούς από την εκλογική διαδικασία
  • σε καταγγελίες στην ΕΦΙΠΗΔ της ΕΟΕ που είναι σε εκκρεμότητά
  • σε σωρεία παρατυπιών και μη νόμιμων κινήσεων

Ο σημερινός πρόεδρος της Γυμναστικής Εταιρίας Κέρκυρας (ΓΕΚ), Ιωσήφ Νικήτας, δεν μπορεί να κρύψει τον μεγάλο του προβληματισμό, για όσα γίνονται τον τελευταίο καιρό στον χώρο της Ομοσπονδίας του κρίκετ.

«Ειλικρινά δεν περίμενα ποτέ να φτάσει εδώ που έχει φθάσει το άθλημά μας. Είναι πολλά και τραγικά τα όσα έχουν συμβεί και όσα συνεχίζουν να συμβαίνουν. Έφθασε πλέον ο καιρός η Πολιτεία να βάλει ένα τέλος. Εμείς κάναμε τις κινήσεις που έπρεπε να κάνουμε και συνεχίζουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Ενημερώσαμε την Πολιτεία και περιμένουμε να βάλει τα πράγματα στην θέση τους».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα