Το φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος στήριξε το 18ο Ioannina Lake Run και τον πιο όμορφο αγώνα δρόμου στη χώρα

Branded Content Team
φ
Οι συμμετέχοντες του Ioannina Lake Run είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τη λίμνη Παμβώτιδα, γνωστή ως το διαμάντι των Ιωαννίνων, βοηθώντας στην ανάδειξή της ως έναν κορυφαίο αθλητικό και τουριστικό προορισμό.

Η λίμνη Παμβώτιδα αποτελεί συνώνυμο με την πόλη των Ιωαννίνων. Είναι μία από τις αρχαιότερες λίμνες παγκοσμίως και πρόκειται για ένα σημείο που ξεχωρίζει για τη φυσική του ομορφιά. Εκεί πραγματοποιήθηκε το διήμερο 21-22 Σεπτεμβρίου το Ioannina Lake Run, ο γύρος της λίμνης των Ιωαννίνων, που αποτελεί μία μαγευτική διαδρομή, αλλά και μία κορυφαία δρομική διοργάνωση.

Το Ioannina Lake Run, έκλεισε φέτος 18 χρόνια πετυχημένης πορείας και η συμμετοχή του κόσμου ήταν πέρα από κάθε προηγούμενο, τόσο στη διαδρομή των 30χλμ., όσο και στις μικρότερες διαδρομές των 5 και 10χλμ. Φυσικά για άλλη μια χρονιά δίπλα στους δρομείς ήταν η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων, προσφέροντας αθλητικό εξοπλισμό, φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος και φυσικά μεταλλικά αναψυκτικά Βίκος, χαρίζοντάς τους μια μοναδική εμπειρία αναζωογόνησης και ενυδάτωσης.

ξ

Στηρίζοντας το αθλητικό ιδεώδες

Έχοντας την έδρα της λίγο έξω από τα Ιωάννινα, η εταιρεία Βίκος δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχη σε ένα δρομικό event που αναδεικνύει τις φυσικές ομορφιές του τόπου. Άλλωστε, οι συμμετέχοντες στο Ioannina Lake Run, από Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό, είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τη λίμνη Παμβώτιδα, γνωστή ως το διαμάντι των Ιωαννίνων, βοηθώντας στην ανάδειξή της ως έναν κορυφαίο αθλητικό και τουριστικό προορισμό.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Γύρος Λίμνης των 30 χλμ. του Ioannina Lake Run 2023, στη χρονιά της ενηλικίωσής του, κατέρριψε το ρεκόρ διαδρομής τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Στην εκκίνηση πήραν μέρος 2.078 δρομείς, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ από καταβολής διοργάνωσης, ενώ συμμετείχαν και 89 άτομα στο Δυναμικό Βάδην των 30 χλμ.

Νικητής στους άνδρες για 6η συνεχόμενη χρονιά ο Κώστας Σταμούλης, ο οποίος με χρόνο 1.36.19 συνέτριψε το ρεκόρ διαδρομής, που είχε ο ίδιος από το 2023 με 1.36.40. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Νικόλαος Σταμούλης, αδερφός του νικητή, με 1.37.53, στην πρώτη του συμμετοχή στο 30άρι του Ioannina Lake Run, ενώ τους δύο αθλητές του ΓΑΣ Αγρινίου ακολούθησε ο Χαράλαμπος Πιτσώλης, ο οποίος σημείωσε χρόνο 1.37.56, βελτιώνοντας το 1.39.49, που είχε σημειώσει το 2023, όταν είχε τερματίσει και πάλι στην 3η θέση.

Το ρεκόρ διαδρομής στις γυναίκες, που κρατούσε η ίδια από το 2023, συνέτριψε η Γκλόρια Πριβιλέτζιο, κόβοντας την κορδέλα του τερματισμού σε χρόνο 1.53.13. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε η Ματίνα Νούλα, τρίτη πέρυσι, σε χρόνο 1.54.04 και τρίτη η Ισμήνη Παναγιωτοπούλου, που πέρασε από τη γραμμή του τερματισμού σε 1.55.56.

θ

Ρεκόρ, όμως, είχαμε και στο 5άρι. Σύμφωνα με το σύνθημα του Ioannina Lake Run, άλλωστε, «τα ρεκόρ είναι για να σπάνε». Φέτος, λοιπόν, έτρεξαν 350 δρομείς περισσότεροι από πέρυσι, όταν είχαν πάρει εκκίνηση 729 δρομείς, με την αλματώδη εξέλιξη του αγώνα να αποτυπώνεται και στις επιδόσεις. Νικητής των 5 χλμ. του Ioannina Lake Run αναδείχθηκε ο Γεώργιος Κύρτσης του ΓΑΣ Αγρινίου με χρόνο 14.37 και τον ακολούθησαν οι Διονύσης Καψάλης, επίσης του ΓΑΣ Αγρινίο, με 14.43 και Γιώργος Τασιούλας του ΑΓΣ Ιωαννίνων με 15.40.

Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Βασιλική Καλλιμογιάνη του Ηρακλή Θεσσαλονίκης, που κάλυψε την απόσταση σε χρόνο 17.02, δεύτερη η Αθανασία Κοκκόρου του ΣΑΠΚ Νεάπολης Θεσσαλονίκης με χρόνο 17.28 και τρίτη η αθλήτρια του Παναθηναϊκού Ανθή Κυριακοπούλου με 17.56.

Εκτός από αυτές τις διαδρομές, όμως, δρομείς κάθε ηλικίας είχαν την ευκαιρία να πάρουν μέρος στους δωρεάν αγώνες του Ioannina Lake Run, με 1.500 περίπου άτομα να απολαμβάνουν τη χαρά της συμμετοχής στο Lake Run Kids Race και στο Family Run, ενώ και φέτος πραγματοποιήθηκε ο αγώνας με τα μωρά σε καρότσια, ο οποίος πλέον φέρει την ονομασία Baby Lake Run. Φυσικά, δυνατός σε μηνύματα και συγκινήσεις ήταν και ο Παραλίμνιος Δρόμος 1.000 μ. για ΑμεΑ, με τη συμμετοχή και σε αυτόν να είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά.

Σύνολο: 4.065 συμμετοχές

ΑμεA: 140

Family Run: 235 οικογένειες

Kids Run: 440

«Ο Β-οίκος της ζωής μας»

Το φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος στηρίζοντας το αθλητικό ιδεώδες ήταν για άλλη μια φορά δίπλα στους δρομείς που πήραν μέρος στο Ioannina Lake Run, όμως, οι δράσεις του δεν σταματούν εκεί.

χ

Η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων γνωστή για το πολυδιάστατο πρόγραμμα δράσεων, «Ο Β-οίκος της ζωής μας», δίνει ιδιαίτερη έμφαση στα ζητήματα αθλητισμού και πολιτισμού, προσφέροντας τη στήριξή της σε σπουδαίες δράσεις αντίστοιχου περιεχομένου. Μέσα από το πρόγραμμα αυτό, υλοποιούνται δράσεις που προάγουν την ισότητα, το ευ αγωνίζεσθαι και θέτουν τα θεμέλια για τη δημιουργία μιας καλύτερης κοινωνίας για όλους.

Ως ένθερμος υποστηρικτής της συμπερίληψης, η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων συνεργάζεται με την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες και στηρίζει νέους αθλητές που αποτελούν ένα παράδειγμα πίστης και αφοσίωσης για όλους!

Website: vikos.com
Instagram: @vikosofficial

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα